معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران:هیچ گزارشی از ابتلا به بیماری پشه آئدش در مازندران ثبت نشده است


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه پشه آئدس و بیماری‌های منتقله از آن، به‌ویژه تب دنگی، از نگرانی‌های جدی نظام سلامت است، اعلام کرد: امسال ۱۵ مورد مشکوک بررسی و همه از نظر آزمایشگاهی منفی بوده‌اند؛ بنابراین تاکنون هیچ مورد قطعی بیماری و هیچ موردی از انتقال محلی در استان ثبت نشده است.
سیده محدثه حسینی با اشاره به آخرین وضعیت پایش و اقدامات مقابله با پشه آئدس در استان گفت: استقرار و گسترش پشه آئدس، به‌ویژه آئدس آلبوپیکتوس، یکی از موضوعات مهم سلامت عمومی است؛ زیرا این پشه در صورت ورود عامل بیماری‌زا از طریق فرد بیمار، می‌تواند در انتقال بیماری‌هایی مانند تب دنگی نقش ناقل را ایفا کند.
وی تأکید کرد: شناسایی پشه آئدس به‌تنهایی به معنای وجود بیماری یا انتقال محلی آن نیست و باید میان «وجود ناقل» و «انتقال بیماری» تفاوت قائل شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اقدامات استان در سه محور اصلی پایش مستمر و شناسایی ناقل، حذف زیستگاه‌ها و کنترل جمعیت پشه، و شناسایی سریع، نمونه‌گیری و مراقبت از موارد مشکوک بیماری دنبال می‌شود.
حسینی افزود: تقویت نظام مراقبت بیماری‌های ناشی از آئدس، به‌ویژه تب دنگی، آموزش کارکنان بهداشتی و درمانی درباره علائم، معیار‌های تعریف مورد و نحوه ارجاع، شناسایی و پیگیری موارد مشکوک، نمونه‌گیری و ارسال نمونه‌ها برای آزمایش‌های تخصصی، بررسی سابقه سفر و اقامت بیمار برای افتراق موارد وارداتی از انتقال محلی، و گزارش‌دهی و بررسی فوری موارد احتمالی از برنامه‌ها است.
به گزارش پایگاه خبری صبح آمل نیوز و به نقل از خبرگزاری صدا و سیمای مازندران؛ وی بیان داشت: شناسایی زیستگاه‌های لاروی و محل‌های مستعد تخم‌ریزی، پایش لارو، پشه بالغ و تخم، حذف یا اصلاح ظروف و آبگیر‌های غیرضروری، لاروکشی و در صورت ضرورت کنترل پشه بالغ، بر اساس دستورالعمل‌های فنی، بازدید از منازل، اماکن عمومی، کارگاه‌ها، انبارها، لاستیک‌فروشی‌ها، گورستان‌ها، پایانه‌ها و سایر اماکن پرخطر، و آموزش و جلب مشارکت شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، دستگاه‌های اجرایی، اصناف و بخش خصوصی در دستور کار قرار دارد.
4/7/1405

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در ادامه بخوانید ....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :

گفتگوی اختصاصی صبح آمل با خانم مهندس سمانه هندویی معاونت مالی و اداری شرکت های گروه هندویی و عضو هیئت امنای شهرک شهدای تشبندان محمودآباد: واقعیت این است که در دنیای امروز ‌ صدای مردان چنان بلند شده است که گاهی، شاید برای ایجاد تعادل، باید از مردها خواست تا کمی سکوت کنند تا صدای زنان موفق دنیا بهتر شنیده شود