کشاورز موفق و مدیر بازنشسته آملی با تأکید بر لزوم حفاظت از خاک و جلوگیری از تخریب و نابودی آن، گفت: موضوع خاک یک مسأله بسیار مهم زیست محیطی است که با سلامت انسانها در ارتباط است
محمد خوبزاد در همایش روز جهانی خاک، اظهار داشت: خاک، مادر طبیعت است و آن را باید گرامی بداریم. هر آنچه داریم متعلق به خاک است و باید برایش هزینه کنیم.
به گزارش پایگاه خبری صبح آمل نیوز، وی آب و خاک را منشأ زندگی دانست و اظهار داشت: بیتوجهی به آب و خاک، یعنی بیتوجهی به زندگی، بنابراین باید به آب و خاک توجه ویژهای داشته باشیم.
کشاورز موفق و مدیر بازنشسته آملی با اشاره به اینکه بدون شک زمانی که خاک سالم باشد، از بسیاری از ضررهایی که به جامعه میرسد، جلوگیری میشود، افزود: خاک یک منبع ضروری و یک بخش حیاتی از محیط زیست است که تقریباً تمام مواد غذایی جهان از طریق آن تولید میشود.
خوبزاد استفاده از سموم کشاورزی را نادرست دانست و افزود: سموم کشاورزی غالبا تاثیر عمیق در داخل خاک دارد و موجب مسمومیت آبهای زیرزمینی می شود.
وی تاکید کرد: بررسی نقش کودهای شیمیایی در کیفیت خاک، مدیریت مربوط به پسماندهای کشاورزی، فرسایش خاک و سایر آسیبهای مربوط به حوزه خاک در آمل باید از برنامههای اصلی و اولویتدار جهادکشاورزی آمل و در راس آن استان مازندران باشد.
کشاورز موفق و مدیر بازنشسته آملی وجود خاک پاک را ایجادکننده محیط زیست پاک، دانست تا در نهایت محیط زندگی انسان بر اساس مفهوم شهر پاک، شکل بگیرد.
خوبزاد، بر حفظ و نگهداری محیط زیست تاکید کرد و گفت: محیط زیست متعلق به همه خصوصا نسل آینده است و باید در حفظ و نگهداری آن کوشا باشیم.
وی تصریح کرد: متأسفانه امروزه خاک به دلیل خاطر زیاده خواهی انسانها در معرض تهدید است؛ مرغوب ترین اراضی کشاورزی تبدیل به هتل و رستوران و ویلا و سایر سازههایی که هیج نقشی در باروری خاک ندارند، شده و عملاً بخشی از اراضی که منبع تأمین غذای انسانها هستند از گردونه تولید خارج می شوند.
کشاورز موفق و مدیر بازنشسته آملی همچنین آتش زدن بقایای گیاهی عمل مخرب دیگری است که موجودات ذره بینی خاک را از بین برده و به خاکهای ما آسیب جدی میرساند.
خوبزاد، با بیان اینکه آلودگی خاک تهدید پنهان برای انسان محسوب میشود، گفت: ۹۵ درصد حیات انسان وابسته به خاک است.
وی ضمن بیان اینکه یکی از عوامل مهم برای تهدید حیات انسان موضوع آلودگی خاک است، ابراز داشت: بخش قابل توجهی از نیاز روزمره انسان از طریق خاک تأمین میشود لذا هر آسیبی به آن میتواند زیست انسان را با چالشهای فراوان همراه کند.
کشاورز موفق و مدیر بازنشسته آملی با بیان اینکه ۹۵ درصد حیات بشر به خاک وابسته است، افزود: متأسفانه با رشد تکنولوژی شاهد ازدیاد زباله در نزدیکی مناطق مسکونی هستیم از سویی برای کشاورزی نیز برنامهریزی خاصی صورت نگرفته و فعالیتهای صنعتی رو به افزایش است در چنین شرایطی به سمت توسعه ناپایدار و آلودگی منابع حیاتی گام بر میداریم.
خوبزاد،با بیان اینکه هر چه بشر بیشتر به دنبال توسعه و زندگی راحت بود در مقابل آلودگی و نابودی مؤلفههای زیستی نیز افزونتر شدند، ابراز داشت: این نشان میدهد که رفع مایحتاج زندگی تنها خاک را به سمت آلوده شدن بیشتر برده و این رویه باید اصلاح شود.
وی در پایان، با بیان اینکه آلودگی خاک از دید چشم قابل لمس نیست، تصریح کرد: در آلودگی آب یا هوا به راحتی میتوان تغییرات پیش آمده را با چشم دید اما آلودگی خاک به گونهای که در دل زمین رخ میدهد و این بسیار میتواند برای آینده خطرناک باشد.
1402/9/15