حضور سنین 18 تا 29 سال ما نسبت به بقیه سنین کمتر بوده/ طرح ملی پویش سلامت در آمل بیشتر مورد استقبال خانم ها قرار گرفت
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان آمل، به اهمیت طرح پویش ملی سلامت اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیماریهای قلبی و عروقی اولین علت مرگ و میر در جهان و کشور ما است که 31 درصد از مرگ های جهانی و بیش از 50 درصد از مرگ های ناشی از بیماریهای غیر واگیر را شامل می شود.
به گزارش پایگاه خبری صبح آمل نیوز، دکتر رامین یگانه سرهنگی، اظهار داشت: از عوامل خطر اصلی بیماریهای قلبی عروقی بیماری فشار خون بالا، قند خون بالا و فاکتورهای خطری مثل اضافه وزن و چاقی می باشد.
وی خاطرنشان کرد: از بیماری دیابت و فشار خون به عنوان یک بیماری خاموش نام برده می شود و براساس آمار 40 درصد افراد از بیماری فشار خون و 30 درصد نیز از دیابت خودشان مطلع نیستند لذا این پویش می تواند فرصت مناسبی برای تشخیص زودرس بیماری دیابت و فشار خون باشد.
دکتر یگانه بیماریهای قلبی را بیشترین عامل مرگ و میر دانست و افزود: براساس آمارها در کشور ما، 83 درصد از علت مرگ و میر، بیماری های غیر واگیر هستند و سالانه 300 هزار نفر به همین دلیل جان خود را از دست می دهند همچنین150 هزار نفر به دلیل بیماری های قلبی و بیش از 30 هزار نفر نیز بر اثر بیماری دیابت جان خودشان را از دست می دهند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان آمل، تصریح کرد: براساس مطالعات سال 1400، شیوع بیماری فشار خون در مازندران 1/37 ، دیابت بیش از 8/19و شیوع بیماری پره(FBS بین ۱۰۰ تا ۱۲۶ ) دیابتیک 29 درصد پیش بینی می شود که با توجه به میزان و شیوع فعلی این بیماری شناخته شده در شهرستان و استان با این عدد فاصله زیادی داریم.
دکتر یگانه یادآور شد: فشار خون بالا، بهعنوان یکی از عوامل خطرهای سکتههای قلبی و مغزی، قابلپیشگیری و کنترل است که اولین گام برای درمان و کنترل آن، آگاهی افراد از ابتلای به بیماری است که تنها ۴۷ درصد مبتلایان از بیماری خود باخبر هستند.
وی طرح پویش ملی غربالگری دیابت و فشار خون بالا را فرصت مناسبی جهت شناسایی مبتلایان به این بیماریها دانست و گفت: مردم در اجرای هرچه بهتر این طرح با شبکه بهداشت و درمان همکاری کنند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان آمل، بیان داشت: محل انجام این غربالگری در مراکز روستایی، خانه های بهداشت و توسط بهورزها و همین طور مراکز جامع سلامت روستایی توسط مراقبین سلامت انجام می شود و در مراکز شهری توسط پزشک خانواده شهری و پایگاهها و مراکز خدمات جامع سلامت در حال انجام است.
دکتر یگانه یادآور شد: طرح پویش سلامت با غربالگری دیابت و فشار خون از ۲۰ آبان در سطح شهرستان آمل همزمان با سراسر کشور با شعار آگاهی زودتر، مراقبت موثرتر آغاز و تا ۱۵ دی امسال ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه بیماریهای غیر واگیر در مراحل ابتدایی قابل کنترل است، گفت: تشخیص دیر هنگام دیابت و فشار خون بالا می تواند عوارض جبران ناپذیر و هزینه بالایی برای فرد و نظام سلامت داشته باشد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان آمل، افزایش آگاهی را از اهداف مهم پویش دانست و گفت: مهمترین هدف این طرح، تشخیص و کنترل زودهنگام دیابت و فشارخون، شناسایی افراد مبتلا به دیابت و فشارخون و مداخله برای پیشگیری از بیماریهای ثانویه در این افراد است و انجام غربالگری برای جمعیت هدف در این پویش ملی به طور رایگان در مراکز جامع سلامت و پایگاهها و خانههای بهداشت سطح شهرستان آمل انجام میشود.
دکتر یگانه گفت: جمعیت هدف این طرح، افراد 18 سال و بالاتر و زنان باردار در همه گروه های سنی هستند که تعداد آنها در شهرستان آمل 321 هزار و 890 نفر است که جمعیت روستایی بالای 18 سال،120 هزار و 748 نفر و جمعیت شهری بالای 18 سال ما 201 هزار و 142نفر هستند و تعداد خانم های بالای 18 سال هم در شهرستان 160 هزار و 458 نفر و تعداد آقایان هم 161 هزار و 432 نفر می باشد.
وی خاطرنشان کرد: براساس نتایج حاصل از اجرای این پویش ملی از ابتدای طرح تا کنون 89 هزار و 85 نفر غربالگری شدهاند که 7/27 را شامل می شوند و از این تعداد به عنوان فشار خون شناخته شده جدید 1737 نفر و همینطور افراد مشکوک به دیابت 2232 نفر بودند که امیدواریم تا 15 دی ماه مابقی گروه هدف نیز در این پویش مشارکت کنند.
دکتر یگانه گفت: باز براین اساس تا به امروز تعداد خانم هایی که مورد ارزیابی قرار گرفتند 59درصد بود و تعداد آقایان41درصد بود که این نشان می دهد این طرح بیشتر مورد استقبال خانم ها قرار گرفت همچنین سنین 18 تا 29 سال 16درصد و سنین 30 تا 59 سال 56 درصد و سنین بالای 60 سال 34درصد در این پویش شرکت داشتند که این آمار نشان می دهد حضور سنین 18 تا 29 سال ما نسبت به بقیه سنین کمتر بوده که خواهشمندیم خانواده ها اهتمام بیشتری داشته باشند تا بتوانیم با اقدامات لازم و به موقع، جلوی عوارض این بیماریها گرفته شود.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان آمل، گفت: اجرای پویش زنگ هشداری محسوب می شود تا مردم آگاه شوند که پیشگیری از بروز دیابت و پرفشاری خون در کیفیت زندگی و آینده آنان تاثیر بسزایی خواهد داشت.
دکتریگانه از روند اجرا و میزان پیشرفت مطلع و راهکارهای لازم در خصوص اجرای مطلوب طرح و اندازه گیری صحیح فشارخون و قند خون و الزامات قبل از سنجش بر اساس دستورالعمل های ارائه شده تأکید کرد.
وی بیان داشت: در این طرح علاوه بر سرعت عمل و پوشش وسیع گروه های هدف، دقت عمل در سنجش و ثبت صحیح داده ها در سامانه سیب نیز بسیار مهم است .
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان آمل، در پایان بر اطلاع رسانی به تمامی جمعیت تحت پوشش به ویژه گروه سنی 18 سال و در تمامی گروه های سنی برای شرکت در این طرح تأکید و ابراز امیدواری کرد: با تلاش و همت تمامی همکاران بهورز و سایر کارشناسان در سطح مختلف و واحدهای محیطی به اهداف اصلی این برنامه که افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر، پیامدها و اهمیت تشخیص زودرس و کنترل دیابت و فشارخون است دست بیابیم.
1402/9/29