متخصص بیماری های عفونی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام این خبر گفت: با توجه به قرار داشتن فصل برنجکاری و فعالیت کشاورزان در مزارع باید نسبت به بیماری تب شالیزار که در مراحل حاد آن با علائم انفلوانزا و زردی پوست همراه است، آگاهی داشته باشیم.
دکتر رویا قاسمیان افزود: باکتری، عامل این بیماری است که از طریق ادرار جوندگان و پستانداران وارد آبهای سطحی و چاهها می شود.
وی افزود: زمانی که حیوانی به این بیماری مبتلا شود باکتری آن تا آخر عمرش در بدن باقی می ماند بدون اینکه علائمی از بیماری داشته باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، اظهار داشت: تماس فرد با آبهای آلوده از طریق زخم بر روی بدن و یا مخاط چشم و دهان اصلی ترین راه انتقال بیماری به انسان است. تب و کوفتگی اصلی ترین علامت این بیماری است که از این جهت با بیماری آنفلوانزا شباهت دارد.
دکتر قاسمیان زمان شایع این بیماری را از فصل بهار تا آخر شهریور ماه اعلام کرد و افزود: ۱۰ درصد مبتلایان به این بیماری دچار علائم شدید می شوند.
به گزارش پایگاه خبری صبح آمل نیوز و به نقل از ایرنا، وی تصریح کرد: در این حالت باکتری عامل بیماری به سیستم های ایمنی اعضای حیاتی از جمله ریه و کلیه حمله می کند و موجب اختلال در عملکرد می شود.
متخصص بیماری های عفونی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: زمانیکه باکتری به کبد حمله می کند و موجب بالا رفتن آنزیم های کبدی می شوذ شاهدیم فرد دچار پوست زرد و علائم انفلوانزا می شود. با درمان بموقع از عوارض بیماری بر بدن بکاهیم.
25/3/1405





