معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران:حفظ ذخایر ژنتیکی گاو بومی مازندران در اولویت جهاد کشاورزی


معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: حفظ ذخایر ژنتیکی گاو بومی استان مازندران در اولویت این سازمان قرار دارد.
محمد مهدی عباس زاده در بازدید از واحد‌های پرورش گاو بومی برادران عمویی در روستای گلورد شهرستان ساری، اظهار داشت: منابع ژنتیکی دام‌های بومی در پدافند غیر عامل، تأمین امنیت غذایی و حفظ تنوع ژنتیکی نقش حیاتی دارند.
وی با بیان اینکه نژاد‌های بومی دارای ویژگی‌های منحصر به فردی همچون ژن مقاومت به بیماری و سازگاری با اقلیم استان می‌باشند، افزود: مقرر شده است در راستای حفظ و حراست از گاو بومی استان، پروژه حفظ ذخایر ژنتیکی گاو بومی اجرایی گردد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: برنامه‌های حفاظت از منابع ژنتیکی حیوانی در کشور‌های در حال توسعه با چالش‌های مختلفی روبرو بوده و تلاش برای حفاظت از آن‌ها بنا به دلایلی حداقل می‌باشد که عمده‌ترین دلیل آن عدم وجود توجیه اقتصادی و آمیخته-گری با نژاد‌های خارجی می‌باشد.
عباس زاده تصریح کرد: استراتژی آینده برای نژاد‌های بومی بایستی برنامه ریزی جهت بهبود نژادی و حفاظت ژنتیکی گردد که می‌تواند علاوه بر اقتصادی ساختن پرورش دام‌های بومی و ایجاد بانک‌های ژنی منطقه‌ای را در پی داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری صبح آمل نیوز و به نقل از خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، وی در این بازدید ضمن گفتگو با برادران عمویی، از آنان به عنوان الگوی موفق در پرورش گاو بومی در استان تقدیر کرد و خواستار ترویج تجربیات و دانش آنان به سایر دامداران شد.

1403/04/27

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در ادامه بخوانید ....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :

گفتگوی اختصاصی صبح آمل با خانم مهندس سمانه هندویی معاونت مالی و اداری شرکت های گروه هندویی و عضو هیئت امنای شهرک شهدای تشبندان محمودآباد: واقعیت این است که در دنیای امروز ‌ صدای مردان چنان بلند شده است که گاهی، شاید برای ایجاد تعادل، باید از مردها خواست تا کمی سکوت کنند تا صدای زنان موفق دنیا بهتر شنیده شود