نوع آور صنعتی و کشاورزی:بیوچار ابزاری برای ذخیره طولانی مدت کربن در خاک است/ خاک نقش بسیار بزرگی در امر پایداری کشاورزی دارد


نوع آور صنعتی و کشاورزی گفت: جامعه امروز به علت استفاده بیش از حد از خاک و تغییرات آب و هوایی با تخریب خاک و کاهش عملکرد محصولات مواجه است.
مهدی ذره ببوچار را موجب افزایش پایداری خاک دانست و اظهار داشت: بیوچار به عنوان یک ماده آلی اصلاح کننده، برای افزایش پایداری، سلامت و بهره وری خاک مهم می باشد و ابزاری برای ذخیره طولانی مدت کربن در خاک است.
وی تصریح کرد: افزودن بیوچار به خاک اثر مثبتی بر عملکرد محصول، کیفیت خاک، چرخه مواد غذایی و ترسیب کربن دارد. بیوچار بر خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک تاثیر میگذارد.
نوع آور صنعتی و کشاورزی بیان داشت: بدین طریق که بیوچار با بهبود نگهداشت آب خاک و راندمان استفاده از مواد مغذی از طریق تغییر خواص شیمیایی، زیستی و فیزیکی خاک سبب افزایش توان باروری و حاصل خیزی خاک می شود.
ذره به تاثیر بیوچار بر خاک اشاره کرد و گفت: همچنین افزودن بیوچار به خاک باعث کاهش تخلخل خاک، افزایش ظرفیت زراعی خاک، کاهش اثر کمبود مواد غذایی در خاک های با حاصل خیزی کم، شده است که بر رشد گیاه و اقتصاد آب تاثیر مثبتی را نشان می دهد
وی افزود: خاک نقش بسیار بزرگی در امر پایداری کشاورزی دارد و از طریق آن به گیاه آب و غذا می رسد.
نوع آور صنعتی و کشاورزی در ادامه گفت: بیوچار یا کود ارگانیک در تشکیل خاک و همچنین خاکدانه نقش اساسی دارد و این مکمل ارگانیک باعث تنظیم PH خاک می شود و مواد آلی خاک را افزایش می دهد.
ذره تصریح نمود:یکی از عوامل موثر در بازیابی دوباره خاک، مواد مکمل خاک از جمله کمپوست ها، کودهای شیمیایی است.
وی افزود: با حاد شدن تغییرات اقلیم در اثر گازهای گلخانه ای، روش های متنوعی برای کاهش گازهای گلخانه ای مطرح شد که پیشنهاد دوستداران کشاورزی پایدار و محیط زیست، بیوچار( ذغال زیستی) است.
نوع آور صنعتی و کشاورزی خاطرنشان کرد: مکمل خاکی با عمر صدها سال در خدمت ترسیب کربن و کاهش مصرف آب، کود، سم و حفظ محیط زیست می باشد.
ذره در پایان گفت: برای تولید بیوچار می توانیم از توده های زیستی مختلف از جمله توده های زیستی تفکیک شده زباله های شهری هم استفاده کنبم. در اینصورت بیوچار تولیدی، عمدتا در گرید ساختمانی است و می تواند بجای شن و ماسه در صنایع راه و ساختمان مورد استفاده قرار گیرد که در حفظ منابع طبیعی و فرسایش خاک هم بعنوان مصالح جایگزین بسیار موثر می باشد.

1402/9/15

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در ادامه بخوانید ....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :