واژه شورا به معنی مشورت، رایزنی و همکفری در یک موضوع خاص است و از مهمترین اصول اجتماعی و البته سیاسی مطرح شده در اسلام است و در منابع مختلف اسلامی با ریزبینی و اهمیت خاصی به آنها پرداخته شده است؛ حتی در سیره پیامبر بزرگ اسلام حضرت محمد (ص) و دیگر پیشوایان بزرگ اسلام این واژه جایگاه خاصی داشته است، به طوری که در برخی متون مرتبط با این مبحث، «نهاد شورا» را به عنوان ستون فقرات نظام اسلامی و شیوه ای اجتناب ناپذیر در مدیریت مناسب و اصولی جامعه اسلامی بیان کرده اند.
قران کریم در 4 آیه به طور مستقیم و غیرمستقیم به اهمیت و جایگاه شورا و مشورت گرفتن در امور اشاره کرده است که از آن جمله می توان به آیات ۲۳۳ سوره بقره، ۱۵۹ سوره آل عمران، ۱۸ سوره زمر و ۳۸ سوره شوری رجوع کرد که در این آیات حتی به پیامبر اسلام (ص) دستور می دهد در امور با مسلمانان مشورت نمایند و آن را از رموز پیروزی و موفقیت آن بزرگوار (ص) می داند.
اهمیت شوراهای اسلامی شهر از آنجایی است که این نهاد اجتماعی و یا به تعبیر دیگر پارلمان های محلی ارتباط نزدیکی با مردم دارند و مردم با انتخاب اعضا شوراها، اداره امور را به آنها محول کرده و انتظار دارند که منتخبان شان در شوراها، پیگیر مطالبات و مشکلات شهری و روستایی باشند و از کوتاه ترین و کم هزینه ترین راه نسبت به رفع این مشکلات اقدام کنند.
واضح است که اعضای شورای شهر باید متشکل از متخصصان علوم شهری و افرادی کاردان و دارای علم و تجربه باشند، افرادی که در شورای شهر انتخاب می شوند باید به قوانین و مقررات شهرداری ها و شوراهای شهر اشرافیت کامل داشته باشند تا بتوانند به طور کامل بر امور شهرداری ها نظارت و در چهارچوب مشخص برای توسعه و آبادانی شهری اقدام کنند.
اعضای شورای اسلامی شهر به عنوان پارلمان محلی باید مشکلات مردم را در اولویت برنامه ها و اهداف خود قرار دهند و با تصمیمات و اقدامات به موقع در جهت پیشرفت و آبادانی شهر گام بردارند و به معنای واقعی خود به عنوان شورای شهر، نه شورای شهرداری عمل کنند.اما با نگاهی به ساختار صحن شورا وجه غالب عملکرد شورای شهر آمل نشان می دهد که این شورا بیشتر شورای شهرداری است و نه شورای شهر. شورای شهر آمل نشان داده است که متاسفانه در رویکردها و عملکرد خود از بسیاری از وظایف قانونی خود در حوزه های اجتماعی و فرهنگی فاصله دارد و حتی در مناسبات شورای شهر آمل با شهرداری، نقش نظارتی شورا بر عملکرد شهرداری نیز بسیار کم رنگ است.
همچنین بسیاری از وظایف قانونی شورا، در نگاه و عملکرد شورای شهر کنونی آمل مغفول مانده است. این غفلت که نشان دهنده فاصله این شورا با بخش مهمی از وظایف قانونی آنان فراتر از محدوده شهرداری است؛ یکی از علل و عوامل مهمی است که به ضعف و ناکارآمدی نقش و عملکرد شورای شهر آمل در بخش هایی از حوزه های مختلف مدیریت شهری انجامیده است.
شاید نتوان بدون در نظر گرفتن تمامی جوانبِ حاکم بر یک نهاد و تنها از دیدگاه مردمی، مقایسه مناسب و منصفانه ای در زمینه عملکرد آن نهاد داشته باشیم؛ اما به هر صورت مردم یک شهر با در نظر گرفتن شعارهای انتخاباتی و تغییراتی که در ظاهر یک شهر اتفاق می اُفتد اعضای شورای اسلامی آن شهر را مورد ارزیابی قرار می دهند و نظر آنان نیز محترم است و باید مورد توجه مسئولین به ویژه اعضای شورای شهر قرار گیرد ولی نباید این موضوع را فراموش کنیم که شاید هر کسِ دیگری هم در این برهه از زمان عضو شورای شهر آمل می شد با وجود برخی مسائل و مشکلاتی که بر بدنه شورای شهر و شهرداری حاکم است نمی توانست اقداماتی مناسب تر و مفیدتر از حال حاضر انجام دهد. لازمه موفقیت شورا در رسیدن به بالاترین اندازه رضایتمندی مردم، وجود یک مجموعه قوی کارشناسی با تجربه و متعهد در کنار شهردار متعهد و با علم است.
خوشبختانه به یُمن پیروزی انقلاب اسلامی و حضور نظام مقدس جمهوری اسلامی در کشورمان ایران، «نهاد شورا» در بخش ها و سطوح مختلف این نظام اجرایی و در حال فعالیت می باشد که شاید بتوان یکی از پایه ای ترین و ملموس ترین واحدهای شورایی در این بین را «شوراهای اسلامی شهر و روستاها» دانست که مردم به راحتی می توانند تاثیرات مثبت و گاهاً منفی فعالیت های این نهاد را در اطراف محل زندگی خود ببینند. رضایت عمومی مردمِ شهر از منتخبین خود در شورای اسلامی شهر دوره چهارم، چندان راضی کننده نبود و بسیاری از آنان از نحوه عمل و فعالیت های شورای اسلامی و پیامد آن شهرداری راضی نبودند. بر همین اساس نشریه صبح آمل به منظور بررسی فعالیت شورای اسلامی شهر آمل و رضایت عمومی مردم از این نهاد، طی نظرسنجی گزارشی را تنظیم کردیم.
شهرستان آمل با سابقه درخشان تاریخی و قدمت چند هزار ساله و با پتانسیل های بالقوه طبیعی، تاریخی، سیاسی و فرهنگی دارای جایگاه ویژه ای است و در پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر آمل با توجه به اینکه تعداد اعضای شورای شهر از 13 نفر به 9 نفر کاهش یافت، حساسیت های ویژه ای در این دوره از انتخابات ایجاد شد که مردم آمل به شورای دور قبل اعتماد کردند.
اعضای شورا برای انتخاب بهترین گزینه ممکن و شایسته برای شهرداری با مطالعه و بررسی گزینه های برتر براساس یک چارچوب و اصول تعریف شده اقدام کردند و به دور از نگاه های حزبی، سیاسی و محلی و براساس توانمندی های ذاتی و برنامه، دست به انتخاب شهردار زدند.منتخبان مردم در شورای پنجم با ابقا شهردار در سمت خود، رضایت شان را از عملکرد وی در اداره شهر اعلام کردند که به طور یقین این بازتاب نظرها و افکار مردم نسبت به عملکرد شهردار در تصمیم اعضا شورای شهر بود.
یک فعال رسانه ای در این گزارش در گفتگو با خبرنگار صبح آمل، با بیان اینکه فضای بی اعتمادی در شورا حاکم است، تاکید کرد؛ خیلی زود فضای بی اعتمادی بین اعضاء شورای پنجم حاکم شد و در همان ابتدای کار بی اخلاقی های زیادی نسبت به هم انجام دادند و هم خیلی زود دچار فضای بی اعتمادی نسبت به هم شدند.
وی با اشاره به اینکه دوستان شورا به اعتماد مردم خوب پاسخ ندادند؛ اظهار داشت: هر کدام از اعضاء شورای پنجم در ظاهر نسبت به منتخبین ملت در شهرهای دیگر خوب بودند و مردم هم خوب رای دادند و افراد متخصص و تقریبا کارامدی وارد صحن شورا شدند ولی متاسفانه دوستان شورا به اعتماد مردم خوب پاسخ ندادند و عملکردشان مطلوب نبود و همان اختلافات، حرف و حدیث های همیشگی و محافظه کاری ها در ساختار شورا نهادینه هست و مشکلات به قوت خود سر جایش هست.این شهروند با بیان اینکه شاید بتوان مهم ترین وظیفه شوراهای اسلامی شهر را انتخاب شهردار عنوان کرد؛ خاطرنشان کرد: در تبصره 1 ماده 76 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخابات شهرداران آمده که شورای اسلامی شهر موظف است بلافاصله پس از رسمیت یافتن نسبت به انتخاب شهردار واجد شرایط اقدام کند و شهردار انتخابی نمی تواند عضو شورای شهر باشد.وی گفت چه بسا شهردار ضعیف تر از گذشته بر مسند کارش نشسته و با توجه به اینکه در دوره قبل از 13 رای شورا 12 رای را داشت ولی در این دوره با 5 رای از 9 عضو شورا انتخاب شد و این نشان می دهد در شورا همدلی و همبستگی وجود ندارد و به هیچ وجه برای آینده برنامه ریزی نمی شود و همان کمترهای قدیمی فقط به فکر یارگیری هستند تا سال را بگذرانند. همین طرز تفکر حاکم است و عملا با این وضع مالی شهرداری که امروز داریم می بینیم به نظر هم نمی رسد که کار خاصی انجام دهند چون حقوق پرسنل خودشان را هم نمی توانند بپردازند.
وی با بیان اینکه انتقاد در خصوص انجام پروژه های شهرداری در سطح محلات بستگی به دفترچه بودجه هست؛ تصریح کرد: باید دید چند درصد از بودجه ها صادقانه به اتمام پروژه های شهری اختصاص یافته در صورتی که عملا از درامد دچار مشکل شده و امروز حقوق کارمندانش را بعد از سه ماه پرداخت می کند؟ چگونه در این شرایط خاص که از عهده هزینه های جاری اش بر نمی آید و پروژه مفهومی ندارد می تواند در دفترچه بودجه به همه محلات یکسان نگاه کند.
این شهروند ضمن ابراز تاسف از فضای حاکم در شورا؛ خاطرنشان کرد: فضای شورا متشنج و پر از درگیریست و اگر به همین منوال باشد قطعا شهردار بیشتر انرژی اش به سمتی می رود که بتواند این فضا را مدیریت کند تا خودش آسیب نبیند که با این وجود تمرکزش نسبت به مسائل شهری کمتر و این معضلی است که ما همیشه در سیستم شورا و شهرداری داشتیم و دوستان فضا را طوری پیش می برند که شهردار بیشتر از اینکه بخواهد به کار کردن فکر کند مجبور می شود که به مدیریت شورا فکر کند و این خودش آغاز حواشی در سیستم است.
رحمتی یکی دیگر از شهروندان آملی درباره انتظارات مردم از شورای اسلامی شهر گفت: بدون تردید مردم از باند بازی ها و دسته بندی ها که متاسفانه در شورای چهارم بیشتر ملموس بود خسته شده و با قلبی مملو از امید به آینده، شورای جدید را انتخاب کردند.
وی ادامه داد: واضح و مبرهن است که مشروعیت همه نهادها به پشتیبانی مردم است و اگر روزی مردم شاهد ضعف در عملکرد و یا تخطی از قانون در بین اعضا شورا باشند، مطمئنا این مشروعیت از بین می رود.
این شهروند افزود: تمامی شهروندان پیشرفت و ترقی شهر را خواستار هستند و تمام اعضای شورای ادوار گذشته هم با چنین نیتی وارد عرصه شدند اما نبود برنامه مدون و جامع و همچنین انتظارات شخصی شهروندان و اختلافات داخلی اعضای شورا، مانع این امر شد که امیدوارم شورای جدید شهر آمل ما را در مسیر درست پیشرفت شهری قرار دهد.
یکی دیگر از شهروندان هم که نخواست نامش فاش شود، در این باره به خبرنگار صبح آمل گفت: اعضای شورای قبلی، عملکرد خاصی نداشتند و اگر از تمام شهروندان شهر هم سوال شود، این موضوع را تصدیق می کنند.
وی با بیان اینکه اختلاف فکری مشکل اساسی نیست، افزود: این اختلافات حداقل در برنامه ها و کارهای شورا نباید تاثیر گذار باشد اما دو قطبی شدن موجب از دست دادن کارایی و جزیره ای عمل کردن اعضا شورا و در نتیجه گام برداشتن در راستای منافع شخصی می شود.
یکی دیگر از شهروندان آملی در این باره گفت: شوراها به عنوان پارلمان محلی نقش مهمی در سرنوشت شهر ایفا می کنند و مردم نباید به راحتی از آن عبور کنند.
وی ادامه داد: همکاری با شهرداری در راستای تصویب طرح حدود شهر با رعایت طرح های هادی و جامع شهرسازی، تصویب بودجه، اصلاح و متمم بودجه سالانه شهرداری و موسسات و شرکت های وابسته به شهرداری با رعایت آیین نامه مالی شهرداری ها و تصویب بودجه شورای شهر از دیگر وظایف شورای شهر است.
این شهروند با تاکید بر اینکه منتخبین پنجمین دوره شورای شهر باید از وعده های دروغ و خارج از توان شورا پرهیز کنند، گفت: فردی که به عنوان شورای شهر انتخاب می شود مسئله جناح و حزب سیاسی را نباید وارد مسائل شهر و کار خود کند و تعامل با سایر نهادها و سازمان ها را در دستور کار قرار دهد.
احمدی دیگر شهروند آملی در مورد رسالت شوراها خاطرنشان کرد: اعضاء شورای اسلامی شهر اولا باید شفاف سازی را در راس امور خود قرار دهند و با برگزاری علنی جلسات بجز در موارد خاص، مردم را در جریان امور شهر قرار دهند.وی افزود: همچنین باید از افراد متخصص و صاحب تفکر در تصمیمات خویش بهره گیرند و تحت تاثیر و یا سلطه برخی افراد قرار نگیرند.
این شهروند تصریح کرد: در هر صورت آنچه از شورای شهر انتظار می رود، اینکه از تجربیات دوره های قبلی شورا برای پیشرفت شهر و ارایه خدمات بهتر به مردم استفاده کنند چرا که مدیریت شهری موفق نیازمند همکاری، هماهنگی و همدلی شورا و شهردار است و با نظرسنجی و نمره دهی که از مردم انجام شد، رضایت عمومی مردمِ شهر از منتخبین خود در شورای اسلامی شهر چندان راضی کننده نیست و بسیاری از آنان از نحوه عمل و فعالیت های شورای اسلامی و پیامد آن شهرداری راضی نیستند. این مطلب را یکی از شهروندان خیابان نور بیان داشت و گفت: میانگین نمره مردم به شورای اسلامی شهر نمره خوبی نیست که این موضوع خود نشان از نارضایتی شدید مردم از اعضای شورای اسلامی شهر دارد. بسیاری از شرکت کنندگان در این نظرسنجی آشنا نبودن آنان با وظایف شورای اسلامی را از مهمترین دلایل عدم رضایت خود از این نهاد می دانستند.
این شرکت کننده در این نظرسنجی می گوید: اگر بخواهیم اغماض نکنیم، اکثریت مردم شهر از عملکرد شورای شهر راضی نیستند.
وی نمره شورای شهر آمل را در کل رضایتبخش نمی داند و می گوید: تنها نمره ای که می توان به شورای شهر در حال حاضر داد انتخاب آقای مهندس امیرسلیمانی به عنوان شهردار است و دیگر هیچ نمره ای نمی توانند کسب کنند. در راس شورا باید فردی با سواد، کارکشته و همه فن حریف باشد تا با قدرت بتواند شورای شهر را مدیریت کند.
وی افزود: شورای شهر آمل اگر خود را پاسخگوی مردم بداند باید به همان مردمی که به آنها اعتماد کرده و رای داده اند پاسخ و توضیح دهد که چرا از اجرای بند ۱۰ ماده ۷۱ قانون وظایف شورای شهر با موضوع« انتشار شش ماه یکبار صورت جامع درآمد و هزینه شهرداری برای اطلاع عموم» و نیز بند ۳۰ ماده ۷۱ همان قانون با موضوع « شورا موظف است در پایان هر سال مالی صورت بودجه و هزینه خود را جهت اعلام عموم منتشر نماید»، خودداری می کند؟!
همچنین متاسفانه نقش و عملکرد شورای شهر و شهرداری آمل در زمینه افزایش مشارکت و جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه های مختلف توسعه شهری به ویژه گردشگری و نیز ایجاد و تقویت درآمدهای پایدار شهری ضعیف و ناکارآمد و مستلزم اصلاحات اساسی است. زیرا با چنین روندی از ضعف و ناکارآمدی در عملکرد مدیریتی و نظارتی نمی توان به توسعه پایدار، جامع و متوازن شهری دست یافت.
حسینی به وجود همبستگی معنا دار میان ضرورت کارآمدی توسعه با چگونگی توزیع عدالت محور امکانات، فرصت ها و خدمات حوزه عمومی شهر در مناطق و محلات مختلف شهری، اینچنین گفت؛ متاسفانه در حوزه مدیریت و عملکرد شورای شهر و شهرداری آمل، شاهد توزیع منطقی و عادلانه امکانات و فرصت های توسعه ای و خدمات عمرانی و رفاهی به شهروندان نیستیم.
وی بیان داشت؛ متاسفانه شورای شهر کنونی آمل، علاقه و توانایی چندانی از خود برای اجرای بند ۵ ماده ۷۱ قانون وظایف شورای شهر در دلالت بر« برنامه ریزی در خصوص مشارکت مردم در انجام خدمات اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی» و نیز اجرای بند ۷ ماده ۷۱ با موضوع « اقدام در خصوص تشکیل انجمن ها و نهادهای اجتماعی، امدادی، ارشادی و تاسیس تعاونی های تولیدی و توزیع و مصرف» نشان نداده است.
متاسفانه شاهد دخالت برخی خواص در تمام امور مدیریت شهری از جمله عزل و نصبها و همچنین حاتم بخشی کرسی ریاست به برخی مدیران بلای جان اینروزهای آمل … ضروری است متخصصان پای کار و دلسوز شورا آستین همت بالا زده و یکبار برای همیشه این معضل شهری که در شأن و منزلت شهروندان آملی نیست را آسیب شناسی و مرتفع نمایند.
این شهروند آملی با طرح این پرسش که آیا با اعضای شورای شهری که بخواهند خارج از ضوابط قانونی، جذب و اشتغال بستگان خود در شهرداری و سازمان های وابسته به آن ترجیح دهند می توان انتظار نظارت کارآمد بر عملکرد شهرداری داشت؟! گفت؛ آیا با شورای شهری که اگرمنافع شخصی و باندی خود و رانت خواری را بر مصالح شهر و شهروندان ترجیح دهند، می توان به توسعه پایدار و متوازن شهری دست یافت؟! برای کاهش فاصله ناعادلانه محلات نابرخوردار و یا کمتر برخوردار با مناطق و محلات بیشتر برخوردار، نیازمند رویکرد عدالت محوری در توزیع امکانات و فرصت ها و خدمات شهری به همه شهروندان هستیم. ضرورتی که به نظر می رسد در تفکر و عملکرد شورای شهر کنونی آمل تا حدود زیادی مورد غفلت و بی توجهی قرار گرفته است.
شهروند دیگری با انتقاد از وجود چاله های متعدد در خیابان های اصلی و فرعی سطح شهر، گفت: با نزدیک شدن به ایام تعطیلات نوروزی باید شهر را برای ورود گردشگران آماده کنیم اما شهروندان به طور جدی با وجود چاله های متعدد در کوچه پس کوچه ها و حتی خیابان های اصلی شهر مواجه هستند.
وی همچنین با اشاره به تمدید نهضت آسفالت شهر در دوره شورای چهارم، ادامه داد: آسفالت خیابان ها از نخستین اقدامات شهرداری است و این مهم باید هر چه سریعتر مورد توجه جدی شهردار و مدیران شهرداری در مناطق مختلف قرار گیرد.
شهروند آملی با انتقاد از وضعیت شهر و بی توجهی شهرداری نسبت به خواسته های شهروندان، اظهار کرد: طی سه ماه گذشته، بارها نسبت به وجود چاله های متعدد در سطح شهر و همینطور رها شدن معضل سگهای ولگرد در سطح خیابان و پیاده روها تذکر و نطق کرده اند اما بهبودی در وضعیت موجود حاصل نشده است.
وی با بیان اینکه انتخاب شهردار با تجربه از سوی شورا برای رفع مشکلات شهر و ایجاد آرامش و رفاه برای شهروندان صورت گرفته است، افزود: بهبود نیافتن وضعیت موجود طی ماه های گذشته نشان از این دارد که یا شهردار نسبت به شهر بی توجه است که با توجه به تلاشهای فراوان مهندس امیر سلیمانی این مورد قابل قبول نیست و باید دنبال علل دیگری بود.
وی همچنین نبود آرامش و رفاه برای پرسنل شهرداری را یادآورشد و گفت: پرداخت نکردن دو ماه حقوق نیروهای حجمی و همینطور اضافه کار کارکنان رسمی شهرداری همگی نشان از نبود آرامش در بدنه شهرداری دارد.وی با بیان اینکه وظیفه مدیریت شهری رفع مطالبه های شهروندان است، تصریح کرد: آسفالت معابر و رفع مشکلات از این دست در حوزه اجرایی از وظایف شهرداری است و انتظار می رود که شهردار این مشکلات را در اسرع وقت رفع کند.
یکی دیگر از فعالان رسانه ای در آمل نیز گفت: در خصوص مقایسه شورای چهارم و پنجم چند گزینه وجود دارد یک در بعد عملکرد و دوم اعضای شورا می باشد. اگر بخواهیم اعضای شوراهای گذشته و فعلی را مقایسه کنیم قطعا از جهت تخصص و جوان بودن و نفوذ اجتماعی هر کدام از اعضاء شورای جدید به نحوی دارای تخصص بهتری هستند اما شورای گذشته قابلیتهایی چون سابقه مدیریتی و عضویت بیشتر در شورای شهر را داشت و از پختگی بیشتری برخوردار بود که در واقع شورای جدید چنین نیست و با توجه به زمان نسبتا کم از شروع به کارشان کمی باید صبر کرد تا خروجی کار مشخص شود و قضاوت درستی کرد. از طرفی با توجه به تخصصی که این عزیزان دارند باید عملکرد بهتری داشته باشند.
وی ادامه داد: موضوع مورد بحث، درآمدهای شهرداری است که دچار مشکل هستند و این در واقع در تصمیم گیری ها و مصوبات شوراها هم اثر دارد ولی من به شخصه به شورای فعلی به جهت جوان بودن و متخصص بودن امیدوارترم و اگر نتوانند از این دو مشخصه استفاده کنند یک بحران و خسران بزرگ برای شهر می باشد.
این شهروند در خصوص انتخاب مشاور بیان داشت: مشاور باید دانشش بیشتر از شخص مشاورگیرنده باشد و فرد مورد نظر«مشاور شهردار» حتما تخصص، دانایی و تجربه اش بیشتر از دیگران است و انتخاب شخص مورد نظر هم از حق و حقوق یک مدیر است. شوراییان در گذشته مشاوران بهتری را انتخاب می کردند و به نظر می رسد این دوره حداقل شورا و شهرداری مشاوران خوبی را به لحاظ تخصص و سابقه ندارند.وی خاطرنشان کرد: به اعتقاد بنده صداقت یک ارزش است و باید شفاف بود و یک موضوعی که از قبل وجود داشت و الان هم ادمه دارد این است که در زمان نوشتن بودجه چه در شورای جدید و چه گذشته به خبرنگاران اجازه حضور نمی دهند در صورتی که این حق مردم است که بدانند ریز بودجه در کجا هزینه می شود و متاسفانه شورا و شهرداری مشخص نکردند 170 میلیارد تومان بودجه کجا و چگونه باید هزینه شود.
این شهروند تصریح کرد: یکی از بزرگ ترین ایرادات وارده بر شورا و شهرداری این است که شفافیت بودجه وجود ندارد که در بعضی وقتها نگفتن هم ممکن است عدم صداقت باشد.
این فعال رسانه ای بیان داشت: امیر سلیمانی یک سرمایه برای شهر است و زمانیکه به عنوان شهردار انتخاب شد هیچ تجربه ای نداشت و در هر صورت برای ایشان هزینه های اجتماعی زیادی شد تا به این درجه برسد و چنین شخصی نباید حذف شود.
وی افزود: در دوره هایی مدیریت خیلی خوبی داشت و دوره هایی هم مثل هر کسی سوء مدیریت داشت و به نظرم هر جا مهندس امیر سلیمانی وارد فضاهای سیاسی شد و خواست سمت و سوی سیاسی بگیرد همانجا دچار مشکل شد و هر جا که فنی بود و نگاه توسعه ای و پیشرفت داشت آنجا موفق بود و جایی که مردم ایشان را دوست دارند همانجایی است که گامهای پیشرفت و توسعه را برداشت ولی شهردار را باید با تمام جوانبش دید.
این شهروند آملی با بیان اینکه مدیریت کردن در آمل، کار سختی است؛ تصریح کرد: شهردار در حوضه عمرانی فردی موفق و یک سرمایه برای شهر است و نباید این سرمایه را بخاطر مسائل سیاسی به راحتی از دست بدهیم چرا که در آمل مدیریت کردن کار سختی است و به هر حال ایشان هم ممکن است مثل هر انسانی قصوراتی هم داشته باشد که باید در جای خودش دیده شود.
وی بیان داشت: شورای پنجم متشکل از افرادی تحصیلکرده و جوان هستند که در ابتدای کار بسیار قدرتمند و با انرژی ظاهر شدند و توانایی انجام کار را دارند و با تمام کم و کاستی ها و مشکلات اقتصادی، پروژه ها کم و بیش در حال افتتاح و بهره برداری می باشد.
این شهروند گفت: عزل و نصب ها در سازمانهای وابسته به شهرداری سلیقه ای است که اصلا مورد قبول نیست و در خصوص مشکلات جوانان با توجه به وعده های داده شده کاری صورت نگرفته است و دستهایی پشت پرده است که اجازه ادامه کار را به اعضاء نمی دهد و این در گذشته هم بوده ولی چون آن دوستان مقابله نمی کردند و در همان مسیر بودند مشکلی پیش نمی آمد.
شهروند دیگری گفت انتصاب مشاوران شهردار و شورا بیشتر رابطه ای و ضابطه ای بوده و تجربه و تخصص دیده نشده که نتیجه اش نصب چند بنر تبریک در سطح شهر آنهم از سوی دوستان و منتصبین شان بوده است.
وی افزود: از دیگر معضلاتی که از دوره گذشته بوده و شورای پنجم میراثدار آن است عدم رعایت حقوق شهروندی در پاسخگویی شفاف به سئوالات شان در مراجعه به شورا و شهرداری است و شاید بتوان گفت حرکت موثر و مفیدشان انداختن عکسهای یادگاری در افتتاحیه ها و دیگر برنامه های شهری می باشد.
ایشان به قولهای انتخاباتی داده شده به معلولین اشاره کرد و گفت: هنگام انتخابات قولهای رنگ و وارنگ به معلولین از سوی نامزدهای واجد شرایط داده شد که متاسفانه تاذ کنون حتی یک مورد از آن عملی نشده به جز یک مورد یک مورد آنهم کلنگ زنی پارک ویژه معلولان که با پیگیری های ریاست قبلی بهزیستی انجام شد.
این شهروند معلول با بیان اینکه شورای دوره پنجم بر خلاف شعارهای انتخاباتی خود شورای شهرداری است؛ بیان داشت: متاسفانه باید گفت مردم اصلا دیده نشدند و به قول خودشان «ما برای همیم» و با این وضعیت رکود و معضل آسفالت و چاله چوله های سطح شهر نمره من به شهردار و شورا بیشتر از 15 نمی باشد.
شهروند دیگری در ادامه این گزارش تصریح کرد: در شورای پنجم جوان گرایی و تخصص گرایی بیشتر مشهود است که این یک مزیت است و شاید در جمع این 9 نفر افرادی باشند که از نظر سابقه، سنجیدن کارها، تصمیم گیری ها و انعطاف پذیری نسبت به دیگر اعضاء از محبوبیت بیشتری برخوردارند ولی عدم بزرگی و تدبیر آنها و و ورود به بعضی از مسائل باعث شده که خیلی تنش ها ایجاد شد و در بعضی از مجادلات و درگیری ها و بازی های رسانه ای متاسفانه بزرگی نکردند.
وی افزود: در بحث مطالبه گری حق مردم، خبرنگاران تلاشهای بسیاری کردند و نیازهای به حق شان را مطرح و مشکلات را به قلم و تصویر آوردند ولی چون همدلی و همکاری بین این 9 نفر نیست متاسفانه به آن چیزی که باید برسیم نرسیدیم و در این شش به نهی که از عمر شورا می گذرد تا حالا کار بزرگ و تصمیم گیری اساسی چه در بحث معضلات، زباله، ترافیک و زیبایی شهر صورت نگرفته و هیچ یک از اعضای شورا هم نتوانستند اقدام موثری انجام بدهند.این شهروند آملی خاطرنشان کرد: از آنجائیکه شورای ما باندی عمل می کند و با توجه به گروه بندی پنج به چهار و هماهنگی و مطالبه گری چه از شهردار و چه سازمانها موثر نبود و بخاطر همین نمی شود خروجی خوب و رضایتمندی از اقدامات جهادی مسئولان را که مد نظر مردم و خبرنگاران است دید و تا مواقعی که باندی عمل شود به حد نصاب نمی رسد و رضایتمندی ایده آل صورت نمی گیرد.
وی در خصوص رضایتمندی از شهردار تصریح کرد: شهردار در طی این هفت سال خوب عمل کرد و کارهای بزرگی را از خود به ثبت رساند و همین هم موجب رضایتمندی مردم و مسئولین بود اما دو دلیل وجود دارد که مهندس امیر سلیمانی آن شهردار قبل نباشد و آن اینکه اگر کسی بیش از 5 سال مدیر باشد دغدغه اش در آن حد نیست که بتواند با اشتیاق و شوق و نگاه بلندتری به مجموعه اش نگاه کند و طرح های جدید تری را ارائه و مشکلات مردم را رفع کند. دومین مورد که از مهم ترین موارد است اینکه اعضای شورا از دل مردم انتخاب شدند و همین مردم بارها در نشست های انتخاباتی نیازهای شان را مطرح و از آنان خواستند در صورت انتخاب و ورود به صحن مجلس به مشکلات رسیدگی و به دنبال درآمدزایی برای شهرداری باشند و طرح های بزرگی را برای آمل اجرا کنند.این شهروند افزود: متاسفانه چون در شورا بحث پنج به چهار مطرح است مطالبه گری که باید از شهردار بشود نمی شود و وقتی فضا را مساعد می بیند سعی می کند با آنها تعامل کند و بخاطر همین متاسفانه در بعضی از سازمانها مشکل داریم.وی با اشاره به این مطلب که عدم پاسخگویی خیلی از مدیران سازمان های وابسته به شهرداری نیز به مشکلات شهروندان اضافه کرده است؛ گفت: در بین سازمانهای وابسته به شهرداری حداکثرشان از قابلیت ها و توانمندی های لازم برخوردارند و جهادی عمل کردند و پای کار بودند ولی برخی نیز به خاطر فشارهایی که از سوی شورا و مسئولین شهرستانی به آنها آمده مجبور شدند که مدیران ناکارآمد را معرفی و منصوب کنند وگرنه در حد و اندازه آن سازمان و مجموعه نیستند و این را خودشان هم می دانند.
