معاون سازمان انرژی اتمی با بازدید از پایانه صادرات برنج ایران در آمل، از استفاده فناوری پرتودهی برای افزایش ماندگاری برنج تا پنج سال خبر داد.
دکتر حمید راشدی در حاشیه بازدید از ظرفیت ایجاد شده در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در شهرستان آمل و گفتگو با اعضای هیات مدیره این مرکز گفت: از سامانه پرتو دهی با هدف افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی، ایمنی مواد غذایی و امنیت آن بهره گیری می شود و با توجه به توانمندی و ظرفیت بالایی که شهرستان آمل در بخش کشاورزی با خصوص تولید برنج دارد انتقال این سامانه به عنوان پایلوت در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران بررسی شد.
وی افزود: با فرایند و تجهیزاتی که در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران وجود دارد، سامانه پرتودهی به ماشین آلات این مرکز اضافه خواهد شد و برنجهایی که سورتینگ آن انجام شده پیش از بسته بندی توسط اشعه گاما پرتودهی عبور داده و پس از آن بسته بندی نهایی خواهد شد.
معاون سازمان انرژی هستهای ایران و مدیر عامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها، اضافه کرد: این فرایند باعث مدت زمان ماندگاری برنج از یکسال به بیش از ۵ سال خواهد رسید.
دکتر راشدی اضافه کرد: مزیت دیگر برنج پرتودهی شده علاوه بر تضمین سلامت و امنیت غذایی برای مصرف داخلی، شرایط رقابت برابر در بازارهای جهانی را نیز خواهد داشت.
به گزارش پایگاه خبری صبح آمل نیوز و به نقل از خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، وی با بیان اینکه سازمان انرژی هستهای ایران برای انتقال سامانه تجهیزاتی پرتودهی به مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران آمادگی کامل را دارد ابراز امیدواری کرد، با فراهم شدن شرایط مالی برای این مرکز و خدمات بزرگی که پرتودهی برای محصولات کشاورزی به خصوص برنج مازندران خواهد شد مسئولان کشوری و استانی نیز با حمایت و پشتیبانی از این مرکز اقدام فوری انجام دهند.
30/8/1403