رییس گروه بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده در کتاب سیمای سرطان کشور و مازندران وضعیت سرطان های گوارشی در این استان ناخوشایند است و روند صعودی دارد.
رقیه زکی زاده با اشاره به اینکه در بروز سرطانها عوامل خطر متعددی نقش دارند، افزود: عوامل خطربه سه دسته عوامل خطر متابولیک یا فیزیولوژیک(غیرقابل تغییر)، عوامل محیطی و عوامل خطر رفتاری (قابل تغییر) تقسیم می شوند.
وی توضیح داد: عوامل خطر متابولیک فیزیولوژیک عبارت است از افزایش سن و زمینه های ژنتیکی عوامل غیرقابل تفییر محسوب می شوند اگرچه مشخص شده است که حتی اگر فردی ژن مرتبط با بیماریهای سرطانی داشته باشد، با تغییر سبک زندگی، ورزش کردن، عدم مواجهه با دخانیات، الکل میتواند از بروز ژن هم جلوگیری کند.
رییس گروه بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: شرایط محیطی و اقلیمی در هر منطقه زمینه را برای بروز و شیوع برخی بیماری ها مساعد می کند که این عوامل محیطی مثل تشعشعات رادیو اکتیو در خـاک، وجود نیترات اشـباع شـده در خـاک و اسـتفاده از کودهای شیمیایی در بخش کشاورزی و آلودگی های محیط از جمله آلودگی آب جزء این عوامل است.
زکی زاده همچنین تاکید کد: عوامل شغلی و محل زنـدگی افـراد عامـل مهمـی در بروز سرطان معده است.
وی اظهار داشت: سموم کشاورزی به همراه فاضلاب هـای کشـاورزی، زبالـه هـا، آلودگی ناشی از نشت نفت در جایگاه های سوخت جایگـاه های تعویض روغن ماشین، تانکر حمل مواد نفتـی از مـواردی است که میزان فلزات سنگین داخل آب و خاک را افـزایش داده و از طریق چرخه غذا وارد زنـدگی در بـدن انسان می گردد و اثرات خود را به صورت موارد سـرطان بــروز می دهد.
به گزارش صبح آمل نیوز و به نقل از ایرنا، رییس گروه بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران توضیح داد: غذاهای نمک سود شده به احتمـال زیـاد از طریق آسیب به مخاط معده باعـث افـزایش خطـر سرطان معده می شود همچنین مواد غـذایی کنسـرو شـده و صنعتی، مصرف طولانی مدت ترشی ها، رژیم غـذایی که در آن سبزیجات و میوه های تازه وجـود نداشـته باشد برنج دودی، ماهی دودی نیز از جمله مواد غذایی آسیب زا به سیستم گوارشی هستند.
1402/7/20