Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/sobheamo/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/sobheamo/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/sobheamo/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/sobheamo/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/sobheamo/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

رییس اداره محیط زیست شهرستان آمل در گفتگو با صبح آمل: لاشه کشف شده حیوانات کاملا قانونی و سهم مامورین کاشف می باشد

سال گذشته تمام شکارچیان دارای سلاح مجاز یا غیر مجاز، شکارچیان متخلف غیر مجاز بودند و بر خلاف قانون عمل گردند که در این خصوص هفتاد قبضه سلاح غیر مجاز را که ضد امنیت بود شناسایی و کشف و ضبط کردیم و برای دارندگان سلاح های غیر مجاز هیچ حاشیه امنی از سوی خودمان نداریم
محیط زیست چقدر برای شما اهمیت دارد؟
در خصوص شکار و صید در بخش لاریجان، اقدامات خوبی صورت گرفته که از جمله آنها برخورد شدید و قانونی با متخلفین و شکارچیان غیر مجاز می باشد که رای های محکمی صادر تا آرامش در منطقه حاکم شود.
در راستای وظیفه بدون هیچ ملاحظه ای وارد می شویم و هر پرونده ای را تا جایی که قانون و چارت سازمانی اجازه دهد پیش می بریم و در راستای محیط زیست نمی توانیم گذشت کنیم چون شخصی نیست و متعلق به همه مردم است. من در رابطه با تخریب محیط زیست هیچ صلحی با دیگران نمی کنم و اغماضی هم وجود ندارد.
در خصوص فعالیت و یا پلمپ واحدهای پوکه معدنی توضییح دهید
ما به عنوان دستگاه ناظر از منافع عموم دفاع می کنیم و اجازه جاده سازی؛ تغییر کاربری، ساخت ویلا در ارتفاع 2 هزار و پانصد متر دماوند که سمبل و نماد ایران زمین است را نمی دهیم چون منافع عموم قابل اغماض نیست.
پوکه های معدنی اطراف دماوند بسیار ارزشمند و دارای ارزش اقتصادی بالایی است از اینرو مورد توجه و اهمیت سودجویان می باشد. واحد پوکه معدنی ملار را در اوایل دوره دوم خدمتم در شهرستان آمل بستم که علیه من در دادسرای استان اقامه دعوی کردند و پرونده جهت بررسی مجددا به ساری رفت و از سوی دادرس دادسرا تفهیم اتهام شدم و دستگاه قضا متشکل از ریاست محترم حاج آقا تقوی فر و دادستان جعفری و مدیران کل، عید فطر سال 93 در ارتفاعات ملار حضور پیدا کردند و حکم تعطیلی واحد مربوطه را صادر کردند. همین اتفاق موجب تصویب مصوبه ای مبنی بر تعطیلی پوکه های معدنی ارتفاعات بالای دو هزار و دویست « جزو مناطق گردشگری و تفرجگاهی برای حفاظت از دماوند که متولی آن سازمان گردشگری بود» شد و امروز یک پوکه معدنی به نام «ملک آباد» تحت حمایت بنیاد جانبازان و در خارج از محدوده قانونی مشغول فعالیت می باشد.
بارها در خبرها اعلام کردید اسلحه گرفتید آیا آماری در این خصوص دارید؟ چند نفر شکارچی دستگیر کردید؟ و این اسلحه هایی که می گیرید را چه می کنید؟
در بخش صدور پروانه شکار ما وابسته به دستگاه هایی چون ستاد بحران، آنفلونزا کشور و دامپزشکی هستیم که در صورت مشاهده آنفلونزا فوق حاد پرندگان در تالاب ها و محیطی از صدور هر گونه پروانه شکار چه در بخش بومی، آبزی، کنار آبزی و مهاجر خودداری می شود و این مورد در سال گذشته اتفاق افتاد و ما پروانه ای را برای احدی از شکارچیان مازندران، گیلان و گلستان صادر نکردیم.
شکارچیان غیر مجاز در سال گذشته به دو گروه تقسیم شدند گروهی که سلاح مجاز داشتند و عمل غیر مجاز انجام می دادند و شکارشان به دلیل عدم صدور پروانه از سوی ما و آنفلونزای مرغی در محیط خلاف قانون بود.
دسته دیگر از شکارچیان هم سلاح شان و هم عمل شان غیر مجاز بود و در هر دو صورت مامورین شدیدا برخورد و سلاح ها را کشف و ضبط و گزارش کردند و بر اساس آن پرونده تشکیل و به دادگاه ارسال می شود که در این خصوص هفتاد قبضه سلاح غیر مجاز را که ضد امنیت بود شناسایی و کشف و ضبط کردیم و برای دارندگان سلاح های غیر مجاز هیچ حاشیه امنی از سوی خودمان نداریم .
سلاح های بلا صاحب
یعنی شکارچی با آگاهی از اینکه سلاحش غیر مجاز است ولی به محض رسیدن مامور در معرکه سلاح را می اندازد و فرار می کند و قابل شناسایی نیست که این کشف را به عنوان بلاصاحب به دادسرا معرفی می کنیم و پس از ضبط اقدامات بعدی را خودشان انجام می دهند.
کشفیات مثل لاشه و تاکسی درام ها را چه می کنید؟
بر اساس قانون آن چیزی که کشف می شود متعلق به مامورین کاشف است و کاملا قاونی است اما ما در شهرستان برخی از لاشه هایی که قابل توجه بود را تحویل بهزیستی یا مرکز نگهداری از معلولین دادیم و رسید گرفتیم که تصویرش موجود است.
با توجه به آمار بیش از 10 معدن را پلمپ و بلافاصله خبری کردید که پس از چند روز تاخیر مجدداشروع به کار کردند آیا قانونا مجاز به این کارند؟ در صورتی که کل جاده هراز چند معدن مشغول فعالیت است و اکثرشان متخلف و مجوز دارند!!!!!
هر فعالیتی بر اساس قانون مجاز است اما با شرایط و رعایت استانداردها می تواند فعالیت کند در غیر اینصورت با آنها برخورد و به دادگاه معرفی می شود که این معرفی شدن به دستگاه قضا به این معنی نیست که باید جمع کنند چرا که یک پروانه ای از سوی دولت و وزارت صنعت و معدن به مدت ده سال صادر شده است و به همین مدت حق دولتی پرداخت کرد و مجاز است که در راستای محیط زیست فعالیت کند. پس همه معادنی که در حوزه هراز فعالیت می کنند بر اساس قانون مجازند به شرط اینکه ملاحظات را رعایت کنند در غیر اینصورت برابر با قانون احکامی چون برخورد کیفری، جزای نقدی، حبس و تعطیلی معادن شامل حال آنها می شود که با توجه به بحرانهای اقتصادی که در بخش کارگری وجود دارد شاید این بخش هم مصلحت ها را ببینند.
در بخش محیط زیست انسانی به استناد ماده یازده و دوازده قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست وظیفه مان شناسایی واحدهای آلاینده و ابلاغ دلایل آلایندگی بر اساس قانون به آنها تا مشکل را حل نمایند که کارشناسان پس از بازدید اجازه فعالیت می دهند و در حوزه هراز و معادن هر هفته مامورین و کارشناسان حضور دارند و پالایش می کنند و تخلفاتی هم صورت می گیرد و شاید خروج شبانه داشته باشند که اکیپ هایی در بخش محیط طیبعی توسط یگان حفاظت و محیط زیست انسانی توسط کارشناسان را فعال کردیم تا به نوعی برخورد کنیم.
در رابطه با واریزه های کوهی بعضی ها دارند با مته کوه را می کنند یا با دستگاه های سنگ شکن بستر رودخانه را خراب و تبدیل به شن و ماسه می کنند. شما پلمپ می کنید ولی آنها عملا کار خودشان را انجام می دهند برای این موضوع چه فکری کردید؟
ما در این بخش دستگاه ناظریم و دستگاه متولی وزارت صنعت و معدن است و اینکه واریزه، سنگ لاشه یا پیکر تلاشی است آنها باید جواب بدهند و اگر از محدوده واگذاری خارج شوند اداره منابع طبیعی اما در بعد تخریب محیط زیست «آالودگی هوا و خاک» ما ورود پیدا می کنیم. در حال حاضر سیاست دولت در خصوص مواد معدنی، مواد کوهی یعنی شن و ماسه کوهی می باشد تا بتوانند در بستر رودخانه آرامش را به وجود بیاورند به همین دلیل شهرستان آمل یکی از شهرستان های پیشتاز به دلیل وجود منابع تولید شن و ماسه در حوزه هراز در استان است اگر چه شهرستان سوادکوه و چند شهری در غرب هم در این بخش فعال است.
کنار رودخانه هراز یکسری مجوزهایی را محیط زیست به سرمایه گذاران داده چه تمهیداتی اندیشیده شده که فردا اینها مثل معادن دچار مشکل نشوند«چون سرمایه گذار برای احداث تاسیسات گردشگری کنار رودخانه نیاز به سیستم فاضلاب دارد و آخر و عاقبتش نشود مثل سد کرج که بخاطر ورود فاضلاب به رودخانه تخریب شد؟
به دو شکل و برای یک بار مجوز صادر می کنیم به این ترتیب که پس از استعلام اولیه در باب ساخت هتل یا مجتمع مجوز احداث صادر و موافقت خود را نسبت به دستگاه استعلام کننده به استناد قانون و ملاحظاتی که در استقرار صنایع و واحدهای خدماتی داریم اعلام می کنیم اما به شرط ایجاد فضای سبز، محصور کردن واحد، احداث سیستم تصفیه فاضلاب، رعایت استانداردهای زیست محیطی، عدم ایجاد هر گونه آلودگی در محیط اما در پایان می نویسیم استعلام مجدد در زمان بهره برداری الزامیست.
در خصوص مشکل زیست محیطی و رها کردن زباله در روستاها و سر جاده ها و عدم همکاری با دهیاری، بخشداری چه راهکاری دارید؟
سال 83 قانونی تحت عنوان قانون پسماند به تصویب مجلس رسید و در ماده هفت آن، تکالیف دستگاه ها و واحدها مشخص شد که طی آن پسماندها به چند دسته تقسیم شدند که اولین دسته پسماند عادی”زباله های خانگی و شهری” می باشد. در حوزه شهر وظیفه شهرداری رسیدگی به امور و مسائل پسماند شهری و مدیریت زباله است و در روستا این تکلیف بر عهده دهیار یا همان شهردار روستا گذاشته شد اما در خارج از حوزه شهر و روستا مسئولیت بر عهده بخشداری ها با همکاری راه و ترابری می باشد. روستاهای سبز اقدامی بزرگ در رفع موانع آلودگی زیست محیطی
امیدواریم در بحث پسماند به یکسری موارد خوب از جمله روستاهای سبز برسیم که در کارمان هم داریم. این روستاها باید یکسری مواردی را رعایت کنند که خوشبختانه گروههای مردم نهاد به میدان آمدند و کارهای قشنگی را انجام دادند و جوانان ما حساس شدند و در برخی از روستاها کارهای قشنگی انجام شد که انشاالله نهادینه شود.
در خصوص واحد تبدیل ضایعات شرکت کاله آیا این طرح موفقیت آمیز خواهد بود؟
با توجه به افزایش روز افزون مصرف مواد لبنی و تنوع این محصولات، کنترل مواد زائد جامد و انرژی در کارخانجات تولید کننده این نوع محصولات از اهمیت ویژه ای برخوردار است. یکی از مواردی که به شدت محیط زیست را تهدید می کند، مواد زائد جامد کارخانجات لبنی می باشد، که در صورت عدم مدیریت و مهندسی اصولی اثرات سوئی بر عناصر اصلی محیط زیست، یعنی هوا، خاک و آب خواهد داشت که با همیاری علم اقتصاد و بهره گیری از فنون و تکنولوژی و نیز ملاحضات بهداشتی و زیست محیطی می تواند ارزش نهفته این زائدات را بیدار سازد. شرکت لبنی کاله نیز در بحث بازیافت اقدامات خوبی را انجام و در حال تبدیل همه پرتی ها از جمله ظروف یکبار مصرف می باشد و مجوز واحدی به نام تبدیل ضایعات را از وزارت بازرگانی گرفت و آنجا هم اشتغال به وجود آورد و مهمتر اینکه علاوه بر ضایعات شرکت خودش از شرکتهای لبنی دیگر هم جمع آوری و برخی از قراردادها را با افراد حقیقی می بندد تا ضایعات را انتقال دهند که به عنوان یک سرمایه است و از این طریق بهره برداری می کند.
شنیده ها حاکیست برخی فاضلاب خانگی را به دریا میریزند، بعضی ها هم در کمربندی ها، زمینها و رودخانه ها می ریزند. آیا مکان معینی دارید؟
این مورد جزو وظایف پسماند و تکلیفی بر عهده دستگاه های دیگر چون آب و فاضلاب شهری و روستایی می باشد که خوشبختانه امور آب شهری اقدامات خوبی را دارد انجام می دهد و پیگیر فاضلاب شهری می باشد و سیستم تصفیه فاضلاب مرکزی هم مکان یابی و حتی استعلام هایش گرفته شد و در بخش تخلیه چاه فاضلاب فرمانداری، شهرداری و اداره فاضلاب شهری برخی از فاضلاب کش ها را ساماندهی و از انتقال هر گونه فاضلاب به منطقه عمارت جلوگیری کردند و بر اساس قانون مدیریت تولید فاضلاب هر واحد صنعتی با خودش می باشد.
در بحث محیط زیستی و شکار آیا برنامه ای برای پیشگیری آن دارید یا فقط دستگیر می کنید؟
ما تابع قانونیم و پس از صدور پروانه نظارت می کنیم تا تخلفی صورت نگیرد و این پروانه زمان دارد و فرد در هفته دو روز مجاز به شکار می باشد. طرح های خودمان را تحت قرق های شخصی بر اساس قانون اعلام می کنیم که متاسفانه استقبال نکردند و در شهرستان آمل متقاضی نداشتیم.
دشت لار مشاهده شده که محیط بانان لاشه بزی را پوست می کندند آیا قانون محکم و بازدارنده ای دارید که آنها را کنترل کند؟
دشت لار متعلق به استان تهران است و ورود من به این دشت از لحاظ سازمانی جایز نیست ولی رعایت قانون برای همه یکسان است و در رابطه با مامورین متخلف اشد مجازات در نظر گرفته می شود.
فاضلابها و عدم وجود تصفیه خانه ها خصوصا برای بیمارستانهای دولتی و خصوصی
فاضلاب بیمارستانها در زمره فاضلاب خانگی یا بهداشتی می باشد و ممکن است دارای انواع میکروب های بیماری زا و مواد دارویی، سایر مواد سمی خطرناک، مواد زائد جامد، مواد شیمیایی پرتوزا و رادیو اکتیو باشد که تخلیه و راهیابی این مواد به محیط زیست انسانی به خصوص آب های سطحی و زیرزمینی خطرات و معضلات عمده ای را برای شهروندان ایجاد می نماید لذا در این خصوص بیمارستان های دولتی«امام رضا (ع)، هفده شهریور و امام علی» دارای سیستم تصفیه فاضلاب هستند و در خصوص بیمارستان امام خمینی(ره) پیگیریم و
بیمارستان شمال هم تحت پایش ماست و به محض حادث شدن اتفاقات زیست محیطی حتما ورود پیدا می کنیم.
البته ناگفته نماند سال 89 در بحث بهداشت و سلامت جامعه در بخش پزشکی و ساماندهی زباله های عفونی کاری کردیم که هیچ شهرستانی در کشور انجام نداد و آنهم مانع انتقال زباله های عفونی به منطقه امارت شدیم.
آیا شهرک های صنعتی مجهز به سیستم فاضلاب می باشند؟
در شهرک صنعتی رینه واحد آب بری نداریم که مشکلات زیست محیطی خاصی را به وجود بیاورد و عمده فعالیت های صنعتی ما «بیش از هفتاد درصد» در شهرک صنعتی امامزاده عبدالله(ع) مستقر می باشد که دارای سیستم تصفیه فاضلاب آنلاین و تحت پایش ماست. شهرک صنعتی بابکان از شهرکهای پاک ما می باشد که آنهم دارای سیستم تصفیه می باشد.
در خصوص تذکر به 30 واحد پذیرایی محور هراز بابت مدیریت فاضلاب توضییح دهید؟
محور هراز به واسطه وجود شریان حیاتی رودخانه کبیر هراز بسیار برای ما حائز اهمیت می باشد به همین دلیل بیش از 50 درصد توان کارشناسی خود را با همراهی دستگاه قضا در آنجا بکارگیری کردیم و به واحدهای پذیرایی فاقد سیستم اخطار دادیم و بر اساس قانون یک ماه وقت تعیین کردیم در غیر اینصورت با حکم قضایی واحد مربوطه را تعطیل می کنیم.

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در ادامه بخوانید ....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :