«براي استفاده از سامانه مذکور تنها يک بار مراجعه به خودپرداز بانک صادر کننده کارت عابر بانک و تعريف رمز دوم الزامي است»
همواره يکي از اهداف شرکت مخابرات ايران و به تبع آن مازندران، ترغيب مشتريان به استفاده از تلفن هاي ثابت بوده است. اما مشکلاتي که گاها مشتريان پر و پا قرص اين گونه خدمات در هنگام استفاده با آن روبرو مي شوند، سبب مي شود تا عطاي آن را به لقايش ببخشند و با اين توجيه که تمامي اعضاي خانواده از تلفن همراه بهره مي برند، از پرداخت قبوض تلفن ثابت خودداري کنند.
تا همين چند وقت پيش قبضي بر در خانه ها مي آمد و تاريخي داشت که مشخص مي کرد چه مبلغي و تا چه زماني بايد پرداخت کرد اما حالا نه تنها اين قبض ديگر نمي آيد بلکه اگر هم بخواهيد آن را تهيه کنيد بايد به امور مشترکين مراجعه کرده و البته مبلغ پرينت قبض را هم بايد شما بپردازيد!!
حالا اما آنچه که باعث نارضايتي مي شود يکطرفه شدن به يکباره تلفن ثابت بدون هيچگونه اخطار قبلي است! جالب آنکه وقتي هم مبلغ عليرغم ناچيز بودن، از طريق تلفن گويا واريز مي گردد، بايد چندين ساعت منتظر ماند تا تلفنن از حالت يک طرفه خارج شود.
با راه اندازي سامانه 2000 توسط شرکت مخابرات پرداخت غيرحضوري تمامي قبوض تلفن ثابت و همراه از طريق اين سامانه امکانپذير شد و با توجه به تجربه موفق سامانه 1818 در زمينه پرداخت غير حضوري قبوض تلفن ثابت، سامانه 2000 با هدف ارائه خدمات بهتر به شهروندان راه اندازي شد.
از جمله مزاياي اين سامانه:
_ جهت پرداخت نياز به قبض نمي باشد
– پرداخت قبوض به صورت شبانه روزي امكان پذير مي باشد
_ وصل تلفن قطع شده به علت بدهي ، در اسرع وقت و بدون مراجعه به دفاتر خدمات ارتباطي امكان پذير مي باشد.
_ براي استفاده از خدمات 1818 و 2000 ضروري است رمز دوم كارت اعتباري خود را از طريق دستگاههاي خود پرداز (ATM)دريافت نماييد.
در نقد عملکرد مخابرات، همواره يکي از مهمترين پرسش ها اين بوده است که آيا خدماتي که توسط اين شرکت به مشتريانش ارائه مي شود با هزينه هاي دريافتي از مشتريان همخواني دارد يا خير؟!
سامانه رايگان 2000 مخابرات علاوه بر دريافت مبلغ بدهي (قبض) مشترکين اقدام به وصل تلفن ثابت در صورت قطع بدهي نيز بدون نياز به مراجعه مشترک به دفاتر پيشخوان و به صورت کاملا رايگان مي نمايد.براي استفاده از سامانه مذکور تنها يک بار مراجعه به خودپرداز بانک صادر کننده کارت عابر بانک و تعريف رمز دوم الزامي است.
امکان گزارشگيري کارکرد روزانه تلفن ثابت با انتخاب گزينه 2 مي توان مبلغ ريالي قبض ميان دوره را اخذ و در صورت در اختيار داشتن رمز دوم به صورت کاملا رايگان قبض خود را پرداخت نمود.
براي پرداخت قبض پايان دوره تلفن ثابت عدد 1 ميان دوره تلفن ثابت (تسويه روز) عدد 2 افزايش اعتبار و جلوگيري از قطع ميان دوره عدد 3 قبض موبايل عدد 4 قبوض آب و برق و گاز عدد 5 را شماره گيري کرد.
يکي از شاکيان مخابراتي در گفتگو با خبرنگار صبح آمل گفت: تلفنهاي بدهکار مشترکين تلفن ثابت در صورت عدم پرداخت بدهي توسط شرکت مخابرات استان تخليه و سلب امتياز شده و در اختيار ساير متقاضيان قرار خواهد گرفت.
خط بسياري از مشتركان تلفن همراه و از جمله خود من يك طرفه شده است. در حالي كه بنده زودتر از پايان مهلت پرداخت، قبض تلفن را پرداخت كردهام، امروز كه به امور مشتركان مراجعه كردم، گفته شد با اينكه زودتر پرداخت كردي، اما چون پول در بانك تجارت واريز شده، اين اتفاق افتاده است، چون بانك تجارت، پولها را دير به حساب واريز ميكند!
ادعاي كارشناس اين بود كه روي قبوض تلفن همراه قيد شده است كه اگر از طريق بانكهاي ملي، ملت، صادرات و سپه واريز كنيد، همان لحظه به حساب ريخته ميشود! دقت كنيد گفته همان لحظه به حساب واريز ميشود، اما آيا در قبض آمده است كه از طريق بانك ديگر واريز نكنيد؟ اصلا چرا بانك تجارت قبول كرده قبض موبايلها را دريافت كند؟
جالب است تعداد افرادي كه در همان امور مشتركاني كه من حضور داشتم و مشكلي مثل من داشتند، بالغ بر صدها نفر بود! از هر قبض براي فعال شدن دوباره دو هزار تومان گرفته ميشود! حساب كنيد اگر براي ميليونها نفر اين اتفاق افتاده باشد، چه درآمدي براي مخابرات ايجاد شده؟ در حالي كه مشترك هيچ گناهي ندارد! به موقع قبض موبايل پرداخت شده، اما از طريق بانكي غير از چهار بانكي كه ظاهرا آنلاين به حساب واريز نميكند! به بانك تجارت هم مراجعه كردم. در آنجا هم اعلام كردند كه ما به حساب خودمان واريز نكرديم! يك حساب دولتي است كه در نهايت سندي تهيه شده و به حساب مخابرات ريخته ميشود! خب، اگر بانك تجارت يا هر بانك ديگري دير پول مخابرات را ميدهد، نبايد شركت مخابرات مهلت بيشتري براي يك طرفه كردن موبايلها در نظر بگيرد؟
يکي ديگر از شاکيان در ادامه خاطرنشان کرد؛ ماه گذشته قبض دوره 1 به مبلغ ناچيزي از سامانه 2000 پرداخت کردم اما تلفن وصل نشد. اول فکر کردم شايد به علت بدهي دوره گذشته اين تعلل صورت گرفته ولي وقتي وارد سامانه شدم و از صحت اين موضوع اطمينان حاصل پيدا کردم با مخابرات تماس گرفتم که آنها احتمال بر عدم پرداخت فيش تلفن را مطرح نمودند که بنده آن را رد کردم و گفتم چون دفتر ما بيشتر کارهايش از طريق ارتباطات و تلفن انجام مي شود بنابراين ما به خاطر حساسيت موضوع همان روز پول تلفن را پرداخت کرديم که پس از چند دقيقه و به رسم گذشته و لطف همکاران وصل شد.
و پرسش مهمتر اينكه اصلا چرا مخابرات با بانكهايي كه تأخير دارند، قرارداد ميبندد؟ اين همان جلب رضايت مشتري است كه همراه اول و وزارت ارتباطات ادعاي آن را دارد؟ مشتركان به كجا ميتوانند شكايت كنند؟
در صورتي که تلفن ثابت قطع يک طرفه يا دو طرفه باشد، آيا در صورت پرداخت قبض تلفن ثابت از طريق سامانه 2000، وصل آني صورت مي پذيرد؟
بله. اين سامانه با اتصالي مستقيمي که به تجهيزات مخابراتي دارد پس از پرداخت قبض اطلاعات پرداخت شما را به سيستمهاي مخابراتي انتقال داده و وصل سريع صورت مي پذيرد.
در صورتي که به دلايلي پس از چند ساعت وصل صورت نپذيرفت مي توانيد با تماس با شماره 190 پيگيري بعمل آوريد.
با راهاندازي سامانه2000 جهت پرداخت قبوض آب، برق، تلفن ثابت، تلفن همراه، عوارض شهرداري و قبوض جريمه ديگر نيازي به مراجعه به بانک و يا حتي خودپرداز وجود نداشته و مشترک ميتواند با داشتن يکي از کارت هاي بانکي عضوشتاب و با شمارهگيري شماره 2000 ، از طريق اين سامانه به راحتي و در حداقل زمان ممکن قبض خود را پرداخت نمايند.
شماره 1818 براي واريز مستقيم وجه به مخابرات پيش بيني شده ولي اولا در موردي که بنده شاهد آن بودم، با وجود واريز مبلغ و صفر شدن بدهي به علت مشکلي که در مخابرات وجود دارد، بعد از 24 ساعت هم تلفن وصل نشد و گفته مي شود مشتريان زيادي سرگردان (به عللي مشابه ) مراجعه حضوري داشته اند.
اولا وجه واريز مي شود و هيچ اطلاع رساني صورت نمي گيرد. آيا در همان لحظه بايد خط وصل شود يا بايد مثلاً 10 ساعت منتظر بود؟ لذا صاحب خط بلاتکليف مي ماند که بعد از واريز چه اتفاقي مي افتد (190 هم که قطع است). ثانيا بدون اعلان قبلي يا تکرار، به صورت خودکار و در پايان انتقال وجه، شماره پيگيري خوانده مي شود، در حالي که رسم است در اين موارد پيشاپيش از مشترک خواسته شود تا قلم و کاغذش را آماده کند و در نهايت هم شماره دوبار شمرده قرائت مي شود.
رييس مخابرات شهرستان آمل در ادامه اين گزارش در پاسخ به اين سوال خبرنگار صبح آمل که چرا بعضي از قبض هاي تلفن به دست مشتريان نمي رسد؛ گفت: مسئول توزيع قبوض در کل کشور اداره پست مي باشد لذا در صورت عدم دريافت قبوض توسط مشترکين و اعلام و تکميل فرم عدم دريافت قبوض موضوع توسط مخابرات پيگيري خواهد شد.
حميدرضا سلطاني در خصوص خطوط بدهکار، اظهار داشت: اگر چنانچه خط تلفني بدليل بدهي قطع گردد در صورت پرداخت مبلغ بدهي توسط مشترک از طريق سامانه 2000 خط مورد نظر به صورت خودکار وصل خواهد شد.
وي در خصوص مبالغ دريافتي و ارائه خدمات به مشترکين در بخش تلفن ثابت، تصريح کرد: با توجه به عدم کارکرد بيش از يک چهارم تلفن منصوبه در شهرستان و هزينه هاي بالاي نگهداري، مخابرات در اين بخش در هر سيکل ضرر داده و مبالغ دريافتي کفاف هزينه هاي نگهداري را نخواهد داد.
رييس مخابرات شهرستان آمل با رد اين مطلب که در صورت يکطرفه شدن تلفن حتي امکان تماس با شماره 190 يعني واحد ارتباط با مشتريان براي طرح مشکلات احتمالي هم مقدور نيست؛ بيان داشت: در صورت قطع يک طرفه تلفن بدهکار، امکان تماس با سامانه 2000 جهت حل مشکل فوق وجود داشته و در ضمن امکان تماس با تلفنهاي اضطراري نيز برقرار مي باشد.
سلطاني در خصوص يکطرفه شدن خط تلفن همراه مشتريان با هر ميزان سابقه اشتراک؛ گفت: به دليل افزايش ميزان مطالبات مخابرات از مشترکين عادي و غيره، از سرعت توسعه و ارائه خدمات بهتر و بيشتر به مشترکين و متقاضيان کاسته لذا از آنجائيکه شرکت مخابرات توسط همين گردشهاي مالي ميبايست هم هزينه هاي جاري و هم هزينه هاي سرمايه اي و توسعه خود را تأمين نمايد چاره اي جز اين نخواهد داشت در ضمن سياست شرکت به قطع ارتباط نيست چرا که با اين حرکت ما بخشي از درآمد خود را از دست خواهيم داد، ابتدا سعي مي کنيم با ارسال پيامهاي صوتي حداقل بيش از سه مرتبه اطلاع رساني نموده تا مشترکين نسبت به پرداخت مبالغ مصرفي خود اقدام نمايند.
وي به روش پرداخت قبض از طريق POS اشاره کرد و گفت:
كارت خود را در دستگاه پايانه فروش بكشيد.وارد منوي پرداخت قبوض شويد.شناسه قبض را وارد نموده و كليد تائيد را فشار دهيد.
شناسه پرداخت را وارد نموده و كليد تائيد را فشار دهيد.
براي تائيد صحت مبلغ قبض نمايان شده بر روي صفحه دستگاه ، كليد تائيد را فشار دهيد .
رمز كارت را وارد نموده و تائيد نمائيد
دستگاه پس از برقراري ارتباط با مركز فيش مربوط به اين پرداخت را براي شما چاپ مي كند .