ایران ،سرزمین مهمان نوازی؛ از میراث آریایی تا سنت نبوی

۷ تیر ۱۳۱۳ نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران است؛ روزی که “ایران” با عنوان نام رسمی این سرزمین در عرصه جهانی ثبت شد. نامی که از ترکیب دو بخش” ایر “به معنا اصالت، نجابت و آزادگی و ” ان” به معنای سرزمین، که مفهوم سرزمینی برای آزادگان و نیک نهادان را در خود نهفته دارد. اما این نام، تنها واژه‌ای جغرافیایی نیست؛ حامل هویت تاریخی، فرهنگی و دینی است، که سده‌ها در دل این سرزمین ریشه دوانده و از دل آن تمدنی انسانی، اخلاق محور و صلح طلب سر برآورده است.
ایران، افزون بر ریشه‌های فرهنگی و باستانی، کشوری اسلامی است، که روح تعالیم دین مبین اسلام، در جان مردم آن تنیده شده است.آ موزه‌های اسلامی همچون اکرام مهمان، تاکید بر صلح، دعوت به گفتگو، اخلاق مداری ، عدالت و کرامت انسانی در زندگی روزمره ایرانیان بازتاب یافته اند.
رسول اکرم(ص) فرمودند: من کان یومن بالله والیوم الاخرفلیکرم ضیفه” هر کس به خدا و روز قیامت ایمان دارد، باید مهمانش را گرامی بدارد. این آموزه‌ها، نه فقط توصیه‌ای دینی، بلکه منش رفتاری، مردمی شده‌اند که در برخورد با گردشگران آنان را نه فقط به عنوان مهمان، بلکه به عنوان امانت خداوند گرامی می‌دارند. در ایران اسلامی، گردشگری فرصتی برای نمایش سبک زندگی ایرانی- اسلامی است؛ سبکی که در آن،د رب خانه‌ها به روی مهمان با لبخند و روح خوش مهمان نوازی، میزبان گشوده است، بازارها آکنده از اعتماد و ادب اند، و شهرها در آرامش و همزیستی بنا شده‌اند. این خصلت‌های فرهنگی- دینی ایران را به الگویی منحصر به فرد از گردشگری انسانی، اخلاقی و معنادار در جهان تبدیل کرده است.
در روزگاری که گردشگری در بسیاری از نقاط جهان به تجربه ای صرفاً مصرف‌گرا و تجاری بدل شده،ا یران اسلامی می‌تواند، الگویی ارائه دهد که در آن روح انسان، فرهنگ ملت و تعالیم آسمانی در کنار زیبایی طبیعی و آثار تاریخی به گردشگری عرضه شود. چنین نگرشی ،نه تنها به توسعه پایدار گردشگری اثر می‌گذارد ،بلکه چهره‌ای صلح طلب ،اخلاقی و اصیل از اسلام و ایران را به جهان نشان می‌دهد.
پایان سخن اینکه ،نام ایران، نه تنها عنوانی بر نقشه جهان، بلکه نمادی از فرهنگ مهمان نوازی، تعالیم اسلامی، و تمدن آشتی و گفتگو است؛ سر مایه‌ای که می‌تواند، در مسیر دیپلماسی فرهنگی و توسعه گردشگری معنوی و بین‌المللی بیش از پیش مورد توجه وبهره‌برداری قرار گیرد .
دکتر مهران حسنی کارشناس ارشد گردشگری عضو انجمن متخصصان گردشگری ایران

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در ادامه بخوانید ....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :

گفتگوی اختصاصی صبح آمل با خانم مهندس سمانه هندویی معاونت مالی و اداری شرکت های گروه هندویی و عضو هیئت امنای شهرک شهدای تشبندان محمودآباد: واقعیت این است که در دنیای امروز ‌ صدای مردان چنان بلند شده است که گاهی، شاید برای ایجاد تعادل، باید از مردها خواست تا کمی سکوت کنند تا صدای زنان موفق دنیا بهتر شنیده شود