رئیس اداره دامپزشکی شهرستان نور:تاکنون نمونه‌ آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در شهرستان نور مشاهده نشد


رئیس اداره دامپزشکی شهرستان نور با بیان اینکه طرح پایش سرمی و رصد پرندگان به صورت مستمر در طول سال انجام می‌شود، گفت: طی ۴ سال گذشته نمونه‌ای از آنفلوانزای پرندگان در منطقه مشاهده نشد.
دکتر تقی گلی در خصوص بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اظهار کرد: این بیماری جزء بیماریهای ویروسی فوق‌العاده خطرناک مشترک بین انسان و پرندگان است که می‌تواند در پرندگان تا ۱۰۰ درصد و در حیوانات و انسان در صورت بروز بیماری تا ۶۰ درصد باعث تلفات و مرگ و میر شود.
وی افزود: سیاه شدن تاج و ریش، خونریزی ساق پا، ریزش اشک، ترشحات بینی و مرگ و میر بالا و آنی در مرغ و خروس از جمله علائم بیماری در پرندگان است.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان نور مهمترین راه انتقال را از طریق تماس مستقیم با پرنده آلوده، نقل و انتقال پرندگان، پرندگان آبزی مبتلا به عنوان مخزن بیماری بیان کرد.
دکتر گلی به شهروندان تاکید کرد: از خرید پرندگان که به صورت دوره گردی و دست فروشی عرضه می‌شود و همچنین مرغ‌های شکم پر جدا خودداری شود و ترجیحا از بازارهای هفتگی خرید مرغ زنده و پرکنده نداشته باشند.
وی رعایت شرایط قرنطینه‌ای و بهداشتی را مهمترین نکته در سرایت و بروز این بیماری به پرندگان و انسان دانست و افزود: پرورش پرندگان آبزی یکی دیگر از نکات مورد توجه است چرا که می‌توانند بیماری را به عنوان مخزن بیماری انتقال دهند در صورتی که خود هیچ علائمی از بیماری نداشته باشند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان نور با اعلام اینکه در یک ماه گذشته پایش سرمی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در ۸ روستای این شهرستان انجام شده است، گفت: ۸۳۰ نمونه مورد پایش اداره دامپزشکی قرار گرفت که تاکنون نمونه خاص دیده نشد.
به گزارش پایگاه خبری صبح آمل نیوز و به نقل از ایسنا، دکتر گلی توصیه کرد: در روستاها از پرورش طیور آبزی خصوصا اُردک در محیط‌های باز و زمین‌های کشاورزی خودداری کنند و در صورت داشتن این پرندگان حتما به صورت محصور شده نگهداری کنند.

1403/08/23

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در ادامه بخوانید ....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :

گفتگوی اختصاصی صبح آمل با خانم مهندس سمانه هندویی معاونت مالی و اداری شرکت های گروه هندویی و عضو هیئت امنای شهرک شهدای تشبندان محمودآباد: واقعیت این است که در دنیای امروز ‌ صدای مردان چنان بلند شده است که گاهی، شاید برای ایجاد تعادل، باید از مردها خواست تا کمی سکوت کنند تا صدای زنان موفق دنیا بهتر شنیده شود