معاون امور توانبخشی بهزیستی مازندران:نرخ شیوع ناشنوایی بین مردم مازندران ۲۸ در ۱۰ هزار نفر است


معاون امور توانبخشی بهزیستی مازندران نرخ شیوع معلولیت شنوایی را در استان ۲۸ در هر ۱۰ هزار نفر اعلام کرد.
علی خامه ور با بیان اینکه بیش از ۶۲ هزار فرد دارای معلولیت تحت پوشش خدمات بهزیستی مازندران هستند، گفت: ۲۶ درصد از معلولان استان را افراد دارای اختلال شنوایی تشکیل می‌دهند و نرخ شیوع معلولیت شنوایی در مازندران ۲۸ نفر در هر ۱۰ هزار نفر است.
معاون امور توانبخشی بهزیستی مازندران یکی از وظایف سازمان بهزیستی را غربالگری شنوایی نوزادان و شیرخواران عنوان و خاطر نشان کرد: ارزیابی‌های سیستم شنوایی در مرکز تأمین و توسعه خدمات بهزیستی شهید فیاض‌بخش ساری انجام و بعد از تشخیص، افرادی که مشکلات شنوایی داشته و نیاز به مداخلات توانبخشی دارند، برنامه‌های توانبخشی و حمایتی برای آنها اجرا می‌شود.
خامه ور بهترین سن تشخیص کم شنوایی در کودکان را قبل از ۳ ماهگی دانست و گفت: مناسب‌ترین زمان شروع توانبخشی قبل از ۶ ماهگی است. بنابراین والدین عزیز باید اهمیت ویژه ای به برنامه غربالگری دهند و با کوچک‌ترین نشانه و علائمی به منظور تشخیص به موقع و از دست ندادن زمان طلایی اقدامات توانبخشی، انجام تست‌های تکمیلی شنوایی را مهم تلقی کنند.
وی ادامه داد: مداخلات توانبخشی شنوایی شامل؛ تجویز وسایل کمک شنوایی مناسب نظیر سمعک، تربیت شنوایی، گفتار درمانی و کاشت حلزون شنوایی است.
معاون امور توانبخشی بهزیستی مازندران با بیان اینکه سازمان بهزیستی جهت ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی به کودکان مبتلا به اختلالات شنوایی نسبت به راه اندازی مراکز روزانه توانبخشی آموزشی اقدام کرده است، گفت: در حال حاضر دو مرکز آموزشی و توانبخشی کودکان مبتلا به اختلالات شنوایی در استان مازندران در شهرستان‌های ساری و آمل توسط تیم تخصصی مرکز شامل کارشناس شنوایی شناسی، کارشناس گفتار درمانی، مربی آموزشی، کارشناس روانشناسی یا مشاور، مربی امور هنری و ورزشی (یا بازی) با هدف ارتقا عملکرد و استقلال این افراد در حال فعالیت هستند.
به گزارش پایگاه خبری صبح آمل نیوز و به نقل از مهر، خامه ور از ارائه خدمات توانبخشی حرفه‌ای به افراد دارای اختلال شنوایی بالای ۱۴ سال در ۱۷ مرکز در استان مازندران اشاره و عنوان کرد: خدمات توانبخشی حرفه‌ای به این افراد در قالب کارگاه‌های تولیدی حمایتی نیز ارائه می‌شود و بهزیستی از همه ابزارها برای ارتقا کیفیت زندگی این عزیزان استفاده می‌کند.

1403/07/03

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در ادامه بخوانید ....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :

گفتگوی اختصاصی صبح آمل با خانم مهندس سمانه هندویی معاونت مالی و اداری شرکت های گروه هندویی و عضو هیئت امنای شهرک شهدای تشبندان محمودآباد: واقعیت این است که در دنیای امروز ‌ صدای مردان چنان بلند شده است که گاهی، شاید برای ایجاد تعادل، باید از مردها خواست تا کمی سکوت کنند تا صدای زنان موفق دنیا بهتر شنیده شود