معاون منابع طبیعی مازندران گفت: چهار لکه در تلمادره ساری، خطیرکوه، هراز و نیز شرق استان با وسعت حدود ۲۰ هزار هکتار که عمدتا در حاشیه کویر هستند شناسایی شدهاند که در معرض تبدیل به بیابان هستند.
اسماعیل مختارپور در خصوص تهدید قریبالوقوع پهنه بیابانی در استان مازندران، اظهار کرد: هر کسی که نام مازندران را میشنود در ذهنش استانی سرسبز و معتدل نقش میبندد، اما باید دانست که مازندران علیرغم اینکه استانی معتدل است اما در زمستان جزو سردترین نقاط کشور است و در کنار آن دارای اقلیمی کویری نیز هست.
وی افزود: تغییرات اقلیمی از یک دهه قبل استعداد بیابانی برخی نقاط استان به ویژه در حاشیه کویر را افزایش داده است.
معاون فنی و آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی مازندران، خاطرنشان کرد: به صورت پایلوت شهرستان بهشهر به عنوان منطقه ترسیب کربن انتخاب شده است؛ هر چند نقاط دیگری از استان نیز در تهدید تبدیل به بیابان قرار دارند.
مختارپور ادامه داد: در استان مازندران بهترین فاکتوری که در حوزههای مختلف میتوان اجرا کرد افزایش پوشش گیاهی است تا به بهترین نتیجه چه در حوزه آبخیزداری و چه در حوزه بیابان زدایی را دریافت کرد.
وی اعلام کرد: چهار لکه در تلمادره ساری، خطیرکوه، هراز و نیز شرق استان با وسعت حدود ۲۰ هزار هکتار که عمدتا در حاشیه کویر هستند شناسایی شدهاند که در معرض تبدیل به بیابان هستند.
معاون فنی و آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی مازندران، گفت: موضوع آبخیزداری نیز در مازندران موضوع مهمی است که حتی در کشور نیز طی سالیان اخیر بدان توجه ویژهای شده است.
به گزارش پایگاه خبری صبح آمل نیوز و به نقل از بلاغ؛
مختارپور بیان داشت: تغییرات اقلیمی متاسفانه حجم، زمان و دفعات بارشها را تغییر داده است و این تغییرات زمینه تبدیل برخی از پهنههای استان را به بیابان، تشدید کرده است.
1403/03/28