Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/sobheamo/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/sobheamo/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/sobheamo/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/sobheamo/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/sobheamo/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

صبح آمل در گفتگو با رییس انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی مازندران: 500 واحد مرغداری غیر مجاز در مازندران مشغول فعایت می باشند

دکتر علیمراد داودی، رییس انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی استان مازندران با بیان خلاصه ای از اطلاعات در خصوص پرورش مرغ گوشتی در سالنها، گفت: لازمه یک پرورش خوب و موفق استفاده از نظرات کارشناسان مجرب دامپزشکی می باشد زیرا اگر آماده سازی و ضدعفونی سالنها به خوبی انجام گیرد بخش اعظم کار پرورش مرغ صورت گرفته است.
وی افزود: عرضه مرغ از مرغداری به بازار بین 45 تا 40روز می باشد و این بسته به شرایط  تقاضای بازار بر مدت پرورش اثر خواهد گذاشت كه اين خود عاملي در جهت افزايش ضررو زيان جبران ناپذير براي مرغدار مي گردد.
رییس انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی استان مازندران، اظهار داشت: پس از پرورش مرغ، کار تخلیه مرغ و سپس جمع آوری کودها بعد از عمل خنثی سازی و انتقال آن به وسیله کامیون و نهایتا شستشو و آماده سازی سالن برای جوجه ریزی مجدد بعد از رعایت فاصله مجاز جوجه ریزی می باشد.
دکتر داوودی با بیان اینکه بین تخلیه طیور از سالن و جوجه ریزی مجدد عملیات آماده سازی باید به دقت انجام شود؛ گفت: در دوره آماده سازی بايد نظارت دقيق و كاملي صورت گيرد تا كلیه وسایل و تجهیزات سالن ها و محوطه به دقت مورد شستشو و ضد عفونی قرار گیرند.
وی تصریح کرد: بر اساس دستورالعمل دامپزشکی فاصله بین دو جوجه ریزی 21 روز می باشد.
رییس انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی استان مازندران، خاطرنشان کرد: برای شستشوی سالنها با توجه به وضعيت بیماري از مواد ضد عفونی كننده مربوطه استفاده می شود.
وی به عوامل بیماری در مرغداریها اشاره کرد و گفت: دو عامل باکتریایی و ویروسی از عوامل مهم بیماری زا می باشند كه از بین بردن عامل باکتریایی آسان تر ولی عامل ویروسی بسیار سخت و نیاز به رعايت شرايطو نكاته مختلفی می باشد. آسان ترین راه جهت جلوگیری از ایجاد بیماری در سالن پرورشی، پیشگیری ازبیماری می باشد زیرا عوامل بیماری زا به آسانی توسط عوامل مختلف قابلیت انتقال به سالن را دارند.
رییس انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی مازندران، ادامه داد: خوشبختانه امسال ما مواردي از بیماری آنفلونزای مرغی را نداشتیم.
دکتر داوودی بیان داشت: بیماری آنفلونزای مرغی عموما از طریق پرندگان مهاجر از پهنه جغرافیایی به مناطق دیگر انتقال می یابند.
رییس انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی مازندران، اظهار داشت: پس از پرورش مرغ، دامپزشک گواهی بهداشتی صادر می کند که نشان دهنده این است که مرغ از نظر سلامت مشکلی ندارد که گواهی فوق به منزله تایید سلامت بوده ك پس از آن عمل انتقال مرغ به کشتارگاه صورت ميگيرد
و در كشتارگاه هم نماينده اداره دامپزشكي كه مسعول فني كشتار ميباشد با نظارت بر عمل كشتار و پروسه يه شستشو و چيلر بر سلامت مرغ نظارت داشته و در صورت مشاهده موردي ضايعه، اقدام به حذف لاشه مي نمايند.
وی تصریح کرد: مرغ کشتار شده پس از شستشو و سرد کردن و فریز کردن پروسه را طی و نهایتا با مهر نماینده دامپزشکی که مسئول فنی کشتارگاه است در اختیار عاملین فروش در سطح شهر قرار می گیرد.
رییس انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی مازندران، گفت: یکی از نقاط ضعف مسئولین فنی کشتارگاه ها، دریافت حقوق از کارفرماست که قدرت اجرایی دامپزشک مربوطه را کم می کند.
دکتر داودی بیان کرد: قریب به 42 داروخانه دامپزشکی و 30 درمانگاه دامپزشکی و مرکز مایه کوبی در سطح شهرستان مشغول فعالیت و خدمات رسانی می باشند.
وی خاطرنشان کرد: بسته به نوع بیماری و تشخیص دامپزشک واکسن مربوطه تجویز می شود که این واکسن ها به صورت خوراکی (داخل آب) یا تزریقی(زیر پوست یا عضله) و یا  ب صورت اسپري استفاده می شود.
رییس انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی مازندران، تصریح کرد: مرغ های بازار صد در صد از نظر سلامت تضمین شده و خیال مصرف کنندگان از بابت آن راحت باشد.
دکتر داوودی گفت: بهترین آزمایشگاه خود جوجه می باشد که با کوچکترین بیماری درگیر و از خود واکنش نشان می دهد.
وی افزود: بهترین دما برای جوجه ها زمانی که وارد سالن می شوند 32 درجه می باشد و رطوبت بین 60 تا 70 درجه می باشد که با افزایش سن رطوبت کاهش پیدا می کند همچنین با افزایش سن سیستم ایمنی پرنده فعال می شود و نسبت به عوامل بیماری زا از خودش واکنش نشان می دهد.
رییس انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی مازندران ادامه داد: تهیه فرمول غذایی برپايه نهادهاي دامي (ذرت، سویا) ب همراه اسيدهاي امينه ضروري مورد نياز وهمچنين مكمل هاي معدني و ويتاميني مورد تاييد سازمان دامپزشكي  صورت ميگيرد
اين فرمول غذايي برای جوجه های سن پایین انرزی 3200 و پروتئین 23 تا 24 می باشد
دکتر داودی ادامه داد: افزایش بی رویه قیمت نهاده ها سبب شده تا قیمت مرغ افزایش پیدا کند.
وی افزود: عرضه و تقاضا در بازار تعیین کننده قیمت مرغ می باشد ولی شیطنت هایی صورت می گیرد که متاسفانه اینها را تحت الشعاع قرار می دهد.
رییس انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی مازندران، اظهار داشت: 70% قیمت مرغ را علوفه تشکیل می دهد و 17% قیمت جوجه است که جمعا 87% می باشد و مابقی هزینه های جانبی است.
دکتر داودی گفت: مرغدار ما از دانش کافی برخوردار است و یکی از دلایل عدم موفقیت در صادرات، به کشتارگاهها بر می گردد که شرایط بهداشتی لازم را برای کشور هدف ندارند.
وی تصریح کرد: متاسفانه دست هایی در کار است که نمی گذارد قیمت مرغ واقعي باقی بماند و در واقع قیمت ها را شکسته و حربه هایی را ایجاد کردند که باعث کاهش قیمت مرغ شده است.
رییس انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی مازندران ، گفت: مرغدار به دلیل بدیهی هایش و جبران ضرر مجبور به تولید مرغ در تمام شرايط می باشد.
دکتر داوودی، خاطرنشان کرد: متاسفانه در چند سال اخیر هیچ نوع سرمایه در گردشی بانکها به توليد كننده پرداخت نكرده است و اگر مرغدار بخواهد از سیستم بانکی بهره مند شود باید با تعرفه موجود این کار را انجام دهد که اصلا قابل توجیه نمی باشد.
وی در حمایت از مرغداران گفت: ما از مجاري قانوني پيگير مطالبات حقوقي مرغداران هستيم اما باتوجه به شرايط موجود توليد در كشور اقتصادي و به صرفه نمي باشد و مرغداران با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.
رییس انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی مازندران بیان داشت: صادرات مرغ گوشتی محدود به کشورهاي حاشیه می باشد که برای انجام آن پروسه مختلفی وجود داردکه مهمترين آن تامين استاندارد هاي مورد نياز كشور هدف مي باشد.
دکتر داوودی ادامه داد: بخش عمده صادرات مرغ به کشور همجوار بوده که به دلیل وجود رقبای قوی این کار به سختي صورت مي گیرد.
وی افزود: عراق و افغانستان تنها مصرف کننده مرغ گوشتی هستند که بخش اعظمی از صادرات به آن كشورها انجام می شود.
رییس انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی مازندران، همچنین یادآور شد: عدم تایید کشتارگاهها توسط کشور هدف و همچنین عدم پرداخت مشوق های صادراتی از دلایل عدم موفقیت صادرات مرغ به کشورهای هدف می باشد.
دکتر داوودی، خاطرنشان کرد: صندوق حمایت از طیور علیرغم تلاش صورت گرفته در شهرستان ها شعبه ای ندارد.
وی تصریح کرد: افزایش عرضه و تقاضا خوب است ولی مشکل اصلی بر سر قیمت آن است.
رییس انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی مازندران، اظهار داشت: دلالان به عنوان رابطین بین تولید کننده و خریدار پروسه تولید به مصرف را طولانی کرده و نهایتا باعث می شود ما مورد هجمه مصرف كننده قرار گرفته و متهم به گران فروشي شويم.
دکتر داودی ادامه داد: متاسفانه حلقه های زیادی را بین تولید تا مصرف داریم که عامل گرانی مرغ را تشکیل می دهد و خودشان هم بازار را تنظیم می کنند، درصورتي كه قيمت فروش واقعي(توسط مرغدار با ضرر هاي فراوان)مرغ توسط توليد كننده بسيار پايين تر از قيمت فروش توسط عاملان فروش ميباشد.
وی بیان داشت: یکی از بهترین راه اختصاص غرفه های فروش در میادین شهرها جهت عرضه مستقیم مرغ می باشد که این امر موجب کاهش افزایش کاذب ناشی از دلال بازی مرغ می شود.
رییس انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی مازندران، گفت: مهم ترین مشکلات مرغداران، قیمت نهاده ها و نوسانات شدید قیمت در نهاده ها و عدم ثبات نهاده ها، قیمت جوجه و تعرفه های بخش تولید
می باشد.
وی خاطرنشان کرد: مطابق نامه معاون اول رییس جمهوری مرغداری ها از پرداخت حق النظاره آب معاف می باشند ولی متاسفانه همچنان از مرغداران دریافت می شود و هیچ نظارتی هم روی آن صورت نمی گیرد.
رییس انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی مازندران، گفت: مسئولین با تمکین نکردن از قانون برای خودشان راه فرار درست کردند و سلیقه ای عمل می کنند و همچنان در فیش آب، برق و گاز ارزش افزوده و مالیات و عوارض لحاظ می شود.
دکتر داودی گفت: خوشبختانه در بحث گاز مصرفی مرغداری ها در فصل زمستان مشکل خاصی نیست و اطلاع رسانی در خصوص سوخت بسیار ضعیف می باشد و مرغدارانی که از سوخت گازوئیلی استفاده می کنند دارای مشکل هستند و سهمیه سوخت شان را دولت کاهش داده است.
وی خاطرنشان کرد: طبق برنامه پنج ساله، قرار شد دولت ناوگان پرورش مرغ گوشتي كشور را سالانه در يك برنامه 5 ساله به طور كامل به روزرساني كند كه متاسفانه فقط در سال اول 20درصد‏ كار انجام شده و در سالهاي بعد اين امر محقق نشده است که این امر خود عاملی در افزایش قیمت تمام شده مرغ به دلایلی که افزایش هدر رفت انرژي حرارتی و همچنين افزایش ضریب تبدیل می باشد.
رییس انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی مازندران، بیان داشت: حدود500 واحد مرغداری غیر مجاز در مازندران مشغول فعایت می باشند.
دکتر داودی تصریح کرد: متاسفانه زنجیره ها به فساد کشیده شدند و هیچ نظارتی روی زنجیره ها(جوجه ریزی، رعایت ظرفیت جوجه ریزی، فاصله جوجه ریزی) از سوی دامپزشکی صورت نمی گیرد.
وی افزود: مسئول بهداشت اداره دامپزشکی است که باید ورود پیدا کند و خیال مصرف کنندگان را آسوده نماید.
رییس انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی مازندران، خاطرنشان کرد: وظیفه انجمن صنفی مرغداران گوشتی دفاع از مطالبات مشروع و قانونی این صنف می باشد و همچنین اطلاع رسانی و افزایش توان علمی مرغداران است که بر اساس اصل 131 قانون اساسی تعریف شده که متاسفانه دوستان ما را دور می زنند.
دکتر داودی اظهار داشت: انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی مازندران 160 عضو دارد و جوان و نوپاست و نزدیک به یکسال و نیم از عمر آن می گذرد و با استقبال مرغداران عزیز روبرو شده است که امیدواریم بتوانیم رضایت این عزیزان را جلب کنیم.
وی بیان داشت: تولید در بستر رقابت قرار گرفته و مصرف کنندگان هیچ اختیاری در انتخاب ندارند و صنعتگران بزرگ بخاطر نداشتن اعتبار کافی دچار ضرر و زیان فراوانی شدند.
داوودی با اعلام اینکه صنعت هیچ تکلیفی ندارد؛ گفت: حفظ صنعت مرغداری بر همه لازم است چرا که ورشکستگی این صنعت ضربه بزرگی به اسشتغالزایی در مازندران خواهد زد و این در حالی است که مقام معظم رهبری تاکید ویژه ای بر اقتصاد مقاومتی و حفظ آن در سطح کلان دارد.
وی افزود: تا کنون آنفلونزای حاد پرندگان در هیچ یک از مرغداری های صنعتی مازندران مشاهده نشده است.
رییس انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی مازندران، خاطرنشان کرد: موسسات مالی دولتی مانند بانک ها هیچ حمایتی نمی کنند بنابراین مرغداران چاره ای جز متوسل شدن به بازار ندارند.
دکتر داودی تصریح کرد: امروز قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده 36000 هزار ریال و نرخ گوشت در مغازه ها  65000 ریال می باشد.
وی گفت: رتبه شهرستان آمل در استان در خصوص تولید گوشت سفید 17% از سهم استان و 11% تولید کشور مربوط به مازندران
می باشد.

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در ادامه , بخوانید ....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :

گفتگوی اختصاصی صبح آمل با خانم مهندس سمانه هندویی معاونت مالی و اداری شرکت های گروه هندویی و عضو هیئت امنای شهرک شهدای تشبندان محمودآباد: واقعیت این است که در دنیای امروز ‌ صدای مردان چنان بلند شده است که گاهی، شاید برای ایجاد تعادل، باید از مردها خواست تا کمی سکوت کنند تا صدای زنان موفق دنیا بهتر شنیده شود