داخل خیابان سرگشته و ویلان است و منتظرسرویس ایستاده و با دوستانش شوخی می کند. نزدیک ظهر است و جمعیت زیادی از دانشآموزان برای رفتن به خانه نزدیک مدرسه جمع شده اند و این جمعیت تا نزدیکی خیابان کشیده شده است و گاهی هم طبق همان رفتارهای کودکانه کمی با هم کلنجار میروند و این جابجایی با شروع فصل مدارس یکی از دغدغه های اصلی والدین برای رفتوآمد فرزندانشان به مدرسه می باشد. قبل از شروع مدارس، معمولا والدین به فکر ثبتنام کردن فرزندشان در نزدیکترین مدرسه هستند تا او مسافت زیادی را طی نکند، ولی در این بین والدین بسیاری ناگزیر شدهاند به هر دلیلی در مدارس دورتر از محل زندگی خود ثبتنام کنند و گاها دچار مشکلات عدیده ای در این حوزه شدند
کارمند بودن پدر و مادر و نبود در منزل، آنها را بیشتر ترغیب می کندکه از سرویس مدارس استفاده کنند و اکنون اینگونه سرویسها به یکی از رکنهای اساسی برای حمل و نقل دانشآموزان از خانه به مدرسه و بالعکس تبدیل شده است. بعضی از این سرویسها یا از طرف مدارس معرفی میشوند یا خود خانوادهها آنها را معرفی میکنند.
در سنوات گذشته سرویس مدارس در آمل بین ادارات و سازمان های مختلف پاسکاری می شد و متولی ساماندهی آن مشخص نبود که دود ان به چشم راننده های سرویس مدارس می رفت و خانواده ها نیز باید با مشکلات موجود می ساختند و گزینه دیگری برای آنها وجود نداشت اما در سال جاری با ورود بخش خصوصی قرار بر تغییرات گسترده ای در این بخش می باشد
ساماندهی مدارس با بخش خصوصی است
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری آمل با بیان اینکه بر اساس دستورالعمل اجرایی آیین نامه حمل و نقل دانش آموزان مدارس، باید از طریق بخش خصوصی ساماندهی شوند، گفت: در سال جاری با انتشار آگهی و بر اساس شاخص های تعیین شده نسبت به جذب شرکت مرتبط، اقدام گردید.
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری امل افزود: اضافه شدن شرکت و بخش خصوصی در این امر، به معنای مدیریت در جهت امنیت دانش آموزان و آسایش ذهنی خانواده آنها است.
جدی گرفتن نظارت های قانونی در سال جاری
وی ادامه داد: در سنوات گذشته نصب برچسب سرویس مدارس و سایر نظارت های قانونی از جمله دارا بودن آیین نامه پایه 2، داشتن کارت صلاحیت و مابقی برای همه راننده ها عملی نشد.
شیرسوار افزود: برای سازمان تاکسیرانی و اداره آموزش و پرورش شرح وظایف اجرایی و نظارتی تعیین شده است که در راستای آن قدم بر می دارند.
متولی امر مشخص نبود
وی ادامه داد: در گذشته متولی امر مشخص نبود و شرح وظایف خاصی برای آن تعریف نشده بود اما در سال جاری پاسخگوی آتی اتفاقات، هریک از بخش های اجرایی و نظارتی خواهند بود و مدیران مدارس نیز مطابق آیین نامه موظف به همکاری با این شرکت و انتخاب راننده های دارای صلاحیت می باشند.
الزامی بودن داشتن گواهینامه پایه دو
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی امل خاطرنشان کرد: مهم ترین نکته در خصوص سرویس مدارس دارا بودن گواهینامه پایه دو و صلاحیت فردی و سلامت جسمی ناوگان حمل و نقل عمومی است.
وی ادامه داد: کارت صلاحیت سرویس مدارس چاپ شده و هر زمان امور مربوط به ساماندهی به اتمام برسد اقدام به توزیع آن بین راننده های دارای صلاحیت می کنیم.
وی در خصوص نرخ سرویس مدارس در سال جاری گفت: در جهت یکنواخت شدن نرخ در کل استان، استانداری مبلغ مشخصی را برای هر دانش آموز در نظر گرفت
کارت سلامت
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرستان امل تاکید کرد: راننده های دارای کارت سلامت که کارت انها دارای اعتبار است برای ورود به سرویس مدارس نیاز به دوباره کاری نمی باشند که این موضوع در خصوص راننده های آژانس نیز صادق است.
وی در خصوص نحوه پرداخت سرویس مدارس و جزییات ان گفت: از مبلغ پرداختی خانواده به مدرسه 17 درصد کسورات و 83 درصد به راننده پرداخت می شود.
وی در خصوص ریز جزییات کسورات ادامه داد: 7.8 درصد مربوط به بیمه، 3 درصد مالیات، 2.5 درصد سهم آموزش و پرورش و 3.5 درصد هم سهم شرکت خواهد بود.
آموزش و پرورش به عنوان بازوی نظارتی عمل می کند
حسن هاشمی مسئول اولیا و مربیان اداره آموزش و پرورش شهرستان آمل با بیان اینکه آموزش و پرورش به عنوان بازوی نظارتی عمل می کند، گفت: در سنوات گذشته مدیران مدارس طی هماهنگی با مسئولان اداره اقدام به انتخاب راننده می کردند.
این مسئول افزود: جلسات توجیهی برای مدیران مدارس در نظر گرفته شده تا با آگاهی کامل از موضوع، همکاری های لازم با شرکت مذکور داشته باشند.
شرکت طلوع سحرخیزان علم آمل
میثاق براتی مدیرعامل شرکت طلوع سحرخیزان علم آمل که متولی امر سرویس مدارس در سال جاری است، گفت: این طرح در مشهد توسط کارشناسان شرکت ما به درستی اجرا شد و این کلان شهر مشکلی در خصوص سرویس مدارس ندارد و با داشتن کارنامه موفق، به دنبال اجرای طرح در آمل هستیم.
براتی ادامه داد: در سنوات گذشته بخش خصوصی در خصوص سرویس مدارس ورود پیدا نکرد و متولی امر ادارات بودند.
تنها چند روز از انتخاب ما گذشته
وی با بیان اینکه از یک سال پیش به دنبال اجرای این طرح در آمل بودیم، گفت: تنها چند روز از انتخاب شرکت به عنوان متولی امر سرویس مدارس گذشته و در این بازه زمانی کوتاه توان اجرایی تمام برنامه ها را نداریم اما امیدواریم با همکاری هرچه بیشتر آموزش و پرورش تا آذرماه به نقطه مطلوب برسیم
وی با بیان اینکه تعهدات شرکت به اداره آموزش و پرورش و سازمان تاکسیرانی باید دو طرفه باشد، گفت: در سال جاری سازمان تاکسیرانی شهرداری آمل موظف به گزینش راننده های با صلاحیت می باشد و به عنوان بازوی اجرایی نظارتی به کمک شرکت بیاید
براتی در خصوص راننده های متخلفی که در سال گذشته بدون برچسب سرویس مدارس فعالیت می کردند، گفت: مدیران مدرسه با شناسایی رانندگان متخلف آنها را به سازمان تاکسیرانی معرفی کنند تا صلاحیت آنها برای جابجایی دانش آموزان مشخص شود.
مدیران تنها لیست دهند
مدیرعامل شرکت طلوع سحرخیزان علم آمل گفت: در سنوات گذشته سرویس مدارس برای مدیران مدارس یک معضل اساسی به شمار می رفت اما در سال جاری کافی است که لیستی از دانش آموزان خواهان سرویس را به شرکت ارائه دهند.
200 مدرسه خواهان سرویس مدارس
براتی افزود: از 400 مدرسه که در سطح شهر فعالیت می کنند 200 مدرسه خواهان سرویس مدارس هستند که ان ها را زیر پوشش خودمان قرار خواهیم داد
راننده هر ماه پول خود را دریافت می کند
مدیرعامل شرکت طلوع سحرخیزان علم آمل صرف اینکه دانش آموزان سرویس داشته باشد را هدف شرکت خود ندانست و گفت: عدالت در تمامی بخش ها از تقسیم دانش آموز تا پرداخت هزینه به سرویس و انتخاب مسیر درست برای راننده ها در جهت کاهش هزینه از اهداف اصلی شرکت به شمار می رود
وی در خصوص نفع راننده از اجرای طرح فعلی، به تقسیم درست دانش اموزان بین سرویس ها اشاره می کند و ادامه می دهد: با اجرای این طرح راننده پولی از خانواده نخواهد گرفت و متولی امر پرداخت و دریافت مبالغ شرکت خواهد بود.
وی گفت: در گذشته شکایاتی در خصوص عدم پرداخت هزینه سرویس مدارس وجود داشت اما با در حال حاضر راننده پنجم هر ماه حقوق خود را بدون توجه به حواشی از شرکت دریافت می کند.
شرکت پاسخگوی تمامی مشکلات است
مدیرعامل شرکت طلوع سحرخیزان علم آمل ادامه داد: در گذشته اگر سرویس مدرسه ای دچار مشکل می شد و برای بازه زمان کوتاهی نمی توانست به دنبال دانش آموز برود، طی تماس با خانواده این موضوع را به آنها اطلاع می داد اما در طرح فعلی شرکت موظف است که تا زمان بازگشت راننده، ماشین دیگری را جایگزین کند تا خانواده و دانش آموز دچار مشکل نشوند.
چینش نو در فصل امتحانات
براتی اظهار داشت: در هفته امتحانات به دلیل مختلف بودن ساعت امتحانات برنامه ریزی چینش ماشین ها از نو انجام می شود تا دانش آموز در نزدیک ترین زمان ممکن به مدرسه برود و سپس بعد از آن نیز به منزل بازگردد
پیامک به خانواده ها در حین جابجایی دانش آموزان
وی در خصوص سیستم هوشمندی که در سال جاری قرار است در سرویس های مدارس شهرستان آمل انجام شود، گفت: در هنگام نزدیک شدن سرویس مدرسه به منزل، پیامکی برای خانواده ارسال می شود و دانش آموز 4 دقیقه فرصت دارد تا سوار ماشین شود و پس از آنکه وارد حیاط مدرسه شد پیامک دیگری مبنی بر رسیدن فرزند شما به مدرسه وهمچنین زمان بازگشت نیز پیامکی به تلفن همراه آنها ارسال خواهد شد
مدیرعامل شرکت طلوع سحرخیزان علم آمل اظهار داشت: نرم افزار زمانی شروع به کار می کند که مدیران مدرسه لیست دانش آموزان را به شرکت ارائه دهند و با ورود اطلاعات به سامانه شاهد تحول عظیمی در این بخش خواهیم بود.
وی با بیان اینکه تا به حال نزدیک به 300 نفر برای سرویس مدارس به تاکسیرانی و شرکت مراجعه کردند، گفت: بر اساس آمار سال گذشته 823 نفر در سرویس مدارس به صورت رسمی و با کارت و برچسب رسمی فعالیت می کردند اما امار آموزش و پرورش 1700 است که در این بین 900 نفر بدون مجوز اقدام به جابجایی دانش آموزان می کردند.
مدیرعامل شرکت طلوع سحرخیزان علم آمل با بیان اینکه 300 راننده سرویس مدرسه زن در امل فعالیت می کنند و اکثریت آنهاگواهینامه پایه 1 دارند، اظهار داشت: 371 راننده در سال گذشته گواهینامه پایه 1 داشتند که در سال جاری موظف به اخذ پایه دو هستند که با همکاری سازمان تاکسیرانی برنامه هایی نیز در این خصوص انجام خواهد شد.
وی تاکید کرد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، در سال جاری نزدیک به 2000 سرویس مدرسه در آمل برای ده هزار دانش آموز سرویس دهی خواهند کرد.
مدیرعامل شرکت طلوع سحرخیزان علم آمل با بیان اینکه راننده ها باید از تک سرویسی خارج شوند، گفت: راننده های سرویس مدارس می توانند با مدیریت درست در بازه زمانی یک ساعته سه سرویس جابجا کنند که شرکت در خصوص این امر نیز برنامه هایی دارد.
در انتها امیدواریم که آموزش و پرورش و مدیران مدرسه با جدی گرفتن موضوع و ارائه لیست دانش آموزان خواهان سرویس مدارس و همچنین اجازه ندادن به فعالیت سرویس های غیرمجاز در اجرای هرچه بهتر این طرح کمک کنند.
سو تیتر در هنگام نزدیک شدن سرویس مدرسه به منزل، پیامکی برای خانواده ارسال می شود و دانش آموز 4 دقیقه فرصت دارد تا سوار ماشین شود و پس از آنکه وارد حیاط مدرسه شد پیامک دیگری مبنی بر رسیدن فرزند شما به مدرسه وهمچنین زمان بازگشت نیز پیامکی به تلفن همراه آنها ارسال خواهد شد
یک پاسخ
این اقای براتی کیه و کجاییه؟ از تجربه کارشناسان شرکت خود در مشهد می گوید در صورتی که شرکت مورد نظر تازه تاسیس و اصلا تجربه ای نداره لطفا بیشتر تحقیق کنید