ازدواج، طلاق، کلماتی که در نهان خود هزاران حرف دارند، از مشکلات اقتصادی و اختلافات داخلی تا اعتیاد و شبکه های مجازی و در زمان خواب مسئولین هرکدام از مشکلات ذکر شده به یک مشکل اساسی و سدی برای ازدواج جوانان تبدیل شد و جلسات مرتبط با ان نیز تنها به مصوبات کاغذی خلاصه شد و خروجی آن در سطح جامعه قابل مشاهده نیست و گاها دیده می شود که جلسات مرتبط با مشکلات ازدواج و طلاق با عدم حضور اداراتی برگزار می شود که نقش بی بدیلی در این مسیر دارند.
به گزارش خبرنگار صبح آمل در مدت اخیر شاهد پخش خبری مبنی بر اخراج 300 کارمند یک شرکت بزرگ در فضای مجازی و سایت ها بودیم که شاهد هیچگونه عکس العملی در این خصوص از طرف مسئولین نبودیم، گویی برای کسی مهم نیست که تازه دامادی که با هزاران امید اقدام به تشکیل خانواده کرده، آرزوهایش ویران شده و شاید این ویرانی به بنیاد خانواده اش نیز برسد! حال در این بین و مدتی پیش جلسه شورای جوانان با موضوع ازدواج آسان در فرمانداری ویژه شهرستان آمل برگزار شد، جلسه ای که در آن اداره بهزیستی، اداره ورزش و جوانان، میراث فرهنگی بودند اما خبری از نماینده وریاست اداره کار و رفاه و تامین اجتماعی نبود تا در مورد بزرگترین مشکل پیش روی جوانان یعنی دغدغه و امنیت کار بحث شود.
معاون فرمانداری ویژه شهرستان امل در این جلسه با اشاره به بیان مقام معظم رهبری در خصوص اینکه شرمندگی من از بیکاری جوان کمتر از خودش نیست، گفت: بحث ازدواج اسان برای جوانان باید جدی گرفته شود و با بررسی و تحلیل، شاهد خروجی نیز باشیم.
حسین احسانی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات پیش روی جامعه، بالا رفتن سن مصرف کننده بودن فرزندان است، ادامه داد: جوانی که تا سن 27 سالگی در حال درس خواندن است و بالا و پایین بازار و سختی کار را نچشیده و تنها به جیب و پول پدر اکتفا می کند با ورود به جامعه با مشکلات اساسی روبرو خواهد شد که این موضوع نقش مهم خانواده را نشان می دهد.
وی افزود: جامعه فعلی به سمتی می رود که جوانان منفعت فردی و فردگرایی را به زندگی مبتنی بر تعهد ترجیح می دهند
معاون فرمانداری ویژه شهرستان امل گفت: بحث نارضایتی جنسی باید جدی گرفته شود که نیاز است مشاوران خانواده با کنار گذاشتن تابوهای گذشته و با در نظر گرفتن واقعیت های جامعه اقدامات مناسبی در شرح حال زوجین انجام دهند
رییس اداره ثبت احوال شهرستان آمل در این جلسه اظهار داشت: یکی از مشکلات اساسی در خصوص بحث ازدواج و طلاق این است که صحبت ها و مصوبات رنگ و بوی باور و عمل به خود ندارد و کسانی که زیر مصوبات را امضا می کنند ابتدا باید خودشان این اصول را رعایت کنند که بر عکس این موضوع را می بینیم
سید علی هاشمی نسب با بیان اینکه آمار اعلام شده از طرف ثبت احوال را باید به عنوان زنگ خطر برای جامعه دانست و نباید در مقابل اعلام آن جبهه گرفت، افزود: مدتی است که سایت رسمی اداره ثبت احوال با مشکل مواجه شده که این موضوع بی ربط به سخنان مسئولین در خصوص عدم ارائه امار طلاق و ازدواج نیست.
وی با اشاره به رشد 3/0 درصدی ولادت و 0.07 درصدی وفات در آمل به نسبت سال گذشته در 4 ماه سال جاری اظهار داشت: در مدت اخیر به نسبت سال گذشته شاهد کاهش 18 درصدی ازدواج و 19 درصدی طلاق در آمل بودیم و طبق آخرین آمار جمعیت آمل 387375نفر می باشد.
رییس اداره ثبت احوال شهرستان آمل با بیان اینکه طبق آمار هرچه اختلاف سنی زوجین بیشتر باشد ازدواح موفق تری خواهند داشت، گفت: زندگی مشترک باید همراه با فداکاری و وفاداری باشد و نقش پدر و مادر و مشاور غیرقابل انکار است.
صدیقه حق شناس رییس اداره سیاسی اجتماعی فرمانداری آمل با انتقاد از اداره ورزش و جوانان گفت: هیچ برنامه ای برای جوانان وجود ندارد و سهل انگاری های بسیاری در این خصوص وجود دارد که غیرقابل چشم پوشی است.
این مسئول خاطرنشان کرد: متاسفانه ازدواج با سن اختلاف زیاد در جامعه عادی شده که تغییر الگوهای زندگی مردم یکی از این عوامل می باشد.
زينب سلطاني مسئول امور بانوان و خانواده فرمانداري ویژه شهرستان آمل با بیان اینکه برخلاف صحبت ها، اعتیاد عامل اصلی طلاق نیست، گفت: نارضایتی جنسی عامل اصلی طلاق می باشد که نبود آموزش های لازم در این خصوص ضربه محکمی به بنیاد جامعه زده است.
وی با اشاره به تشکلیل جلسات تقویت و تحکیم بنیاد خانواده اظهار داشت: در مهرماه سال جاری با اجرای برنامه همیار خانواده در شهر و روستا به دنبال فرهنگ سازی از کودکان هستیم و معتقدیم فرهنگ سازی را باید از آموزش و پرورش و بین فرزندانمان شروع کنیم.