احمد منفرد در جلسه کارگروه پسماند با محوريت تخليه زباله اين شهرستان که با حضور شهردار، رئيس اداره محيط زيست، رئيس منابع طبيعي، رييس اداره استعداديابي اداره کل منابع طبيعي مازندران ساري، مديرعامل سازمان شهرداري آمل، مسئول امور آب منطقهاي آمل د ر فرمانداري آمل برگزار شد، با بیان اینکه ما دنبال آزمون و خطا نیستیم؛ گفت: پیشگیری از فاجعه فاضلاب و پسماند در شهرستان آمل نیاز به عزم فرا شهرستانی و حتی ملی دارد و باید مکان جدید برای دپوی پسماند، زباله و فاضلاب مشخص شود که با تصمیم گیری درست بتوانیم مشکل را حل کنیم.
به گزارش خبرنگار صبح آمل، وی افزود: مکان عمارت بیش از سه دهه است که برای انباشت زباله در نظر گرفته شده است که باید برای آن تمهیدات ویژه ای اندیشیده شود چرا که با توجه به آلودگی های موجود در این منطقه هر لحظه به محل انتشار انواع بیماری ها تبدیل شده و قطعا این دمل چرکین، از عوامل تهدید سلامت شهروندان می باشد.
معاون استاندار مازندران، خاطرنشان کرد: مشکل زباله در شهرستان آمل به عنوان یک معضل بزرگ در آستانه تبدیل به یک فاجعه شده است و با توجه به وضعیت نامطلوب منطقه عمارت که مکان دپوی زباله بوده در حال تبدیل شدن به فاجعه انسانی می باشد.
منفرد گفت: شرکت های متعددی برای ساماندهی وضعیت زباله آمدند ولی وزارت کشور با شرکت ژاپنی به توافق رسید که ما از این طرح استقبال می کنیم اما زمان به سرعت دارد می گذرد که باید کاری انجام دهیم.
وی تصریح کرد: قراردادی را شهرداری آمل برای دفع بهداشتی زباله با شرکت جی جی سی ژاپنی با همکاری وزارت کشور و سازمان شهرداری ها انجام داده که کارهای مقدماتی آن صورت پذیرفته که با سفر وزیر محیط زیست ژاپن در آینده ای نزدیک محقق می شود.
فرماندار ویژه شهرستان آمل، بیان کرد: روزانه حدود 300 تن زباله به مرکز دپو منتقل می شود که در طول سال 150 هزار تن می باشد که برای دپوی آنها به فضای 200 هزار متر مکعبی نیاز می باشد.
منفرد ادامه داد: در ارتباط با محل تخلیه فاضلاب مصوب شده کسانی که مشغول به این امر هستند در قالب شخصیت حقوقی ساماندهی و محل جدید برای آنها مهیا شود تا ادامه کار در قالب شکل موجود نباشد و نیاز داریم تا تصفیه فاضلاب را داشته باشیم.
وی افزود: سد هراز پیشرفت خوبی دارد و فعال است و با توجه به مشکلات مالی و اعتباری در دیگر پروژه ها اما در سد هراز مشکلی وجود ندارد و نباید مانع پیشرفت آن شویم، فضایی می خواهیم تا در طول 5 سال حجم زباله را در آنجا مستقر کنیم و تفکیک زباله را نیز داشته باشیم.
شهردار آمل گفت: دغدغه مردم در خصوص معضل زباله منطقی و به جاست ولی به دلیل اینکه سازنده کارخانه زباله سوز یک شرکت خارجی است مجبوریم از وزارت کشور تبعیت کنیم و در این زمینه باید از هر گونه مذاکره با دیگر شرکت ها جدا خودداری نماییم.
مهندس احمد امیر سلیمانی با بیان اینکه با ایجاد نیروگاه زباله سوز نوشهر اقدام خاصی صورت نگرفت؛ گفت: گروه های مختلفی پیرامون ساماندهی وضعیت زباله به میدان آمدند که عمدتا به دلیل مشکلات و نداشتن دانش فنی کنار گذاشته شدند و شرکت ژاپنی که دارای تجربه فراوان و فعالیتش نیز مورد تایید وزارت کشور و دستگاه های امنیتی می باشد دعوت به کار شد.
وی افزود: برای تسریع در اجرای نیروگاه زباه سوز باید به دنبال گزینه موقت باشیم و سایتی را ببینیم که دفن زباله داشته باشد تا نیروگاه به ثمر برسد.
شهردار آمل خاطرنشان کرد: برای دفن زباله در اراضی خارج از محدوده شهری زمینی نداریم که به این امر اختصاص دهیم بنابراین از دستگاه های ذیربط می خواهیم تا زمین مورد نظر را در اختیارمان قرار دهند.
مهندس امیر سلیمانی گفت: بیش از سه دهه با مشکل زباله مواجه هستیم ولی تمام مقدمات لازم کار برای شرکت ژاپنی فراهم شده است.
معاون برنامهریزی فرماندار ویژه آمل، خاطرنشان کرد: محل کنونی دپوی زباله باید تخلیه و شیرابه ها از زمین خارج شود که با توجه به احداث سد هراز زمان بسیار مهم می باشد.
سید جعفر رسولی گفت: تخلیه زباله زمان بر است همانگونه که تخلیه در محل عمارت به زمان بیشتری نیاز دارد اما این تغییر مکان نیاز به اطلاع رسانی جامعی دارد که خبرنگاران بهترین گزینه برای این کار می باشند.
وی افزود: ساخت سد نیازمند ساخت جاده است و این معضل نباید جلوی توسعه سد سازی را بگیرد.