مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای مازندران گفت: سرعت دادن به آبگیری آببندانها برای افزایش ذخیره آب در این سازهها و انجام شخم و شیار زمستانه در کشتزارهای استان از سوی کشاورزان میتواند تا حد زیادی به کاهش تنش آبی در فصل کشاورزی پیش رو کمک کند.
جواد دادویه با تاکید بر ضرورت تسریع در آبگیری آببندانها اظهار کرد: در برخی مناطق استان آببندانها به دلایلی مانند پرورش ماهی، لایروبی یا مشکلات مالکیتی دیر اقدام به آبگیری شد یا هنوز آبگیری آغاز نشده که انتظار میرود این اقدام زودتر انجام شود.
وی افزود: درخواست ما از هیئت امنای آببندانها و کشاورزان این است که ضمن آغاز آبگیری آببندانها، در نخستین فرصت با مراجعه به امور توزیع آب در شهرستانها برای برنامهریزی آبدهی به آببندانها اقدام کنند تا با شروع فصل کشاورزی مشکلی در آبگیری آببندانها نداشته باشند.
وی درباره وضعیت آبهای زیرزمینی مازندران گفت: آمارهای مربوط به سفرههای آب زیرزمینی مازندران نشان میدهد که تراز آب در حال حاضر نسبت به دوره درازمدت حدود یک متر کاهش یافته و حجم آبهای زیرزمینی استان هم ۱۵۶ میلیون متر مکعب کمتر شده است.
وی درباره آورد رودخانههای استان نیز گفت: از ابتدای سال آبی جاری -یکم مهر ۱۴۰۳- تا کنون آورد رودخانههای مازندران ۷۳۵ میلیون متر مکعب بود که نسبت به دوره درازمدت کاهش پنج درصدی را نشان میدهد.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای مازندران ادامه داد: ذخیره ۱۰ سد در حال بهرهبرداری مازندران اکنون حدود ۲۶۰ میلیون مترمکعب است که معادل ۷۹ درصد حجم این سدها است.
به گزارش پایگاه خبری صبح آمل نیوز و به نقل از ایرنا، دادویه افزود: از ظرفیت ۴۰۵ میلیون مترمکعبی ۸۷۸ قطعه آببندان فعال مازندران در حال حاضر ۲۵۵ میلیون متر مکعب یعنی معادل ۶۳ درصد کل حجم آببندانهای مازندران پر شده که ۶ درصد بیشتر از سال گذشته است.
16/11/1403