برای نخستین بار در شمال کشور پیس میکر قلب بدون سیم در بابل انجام شد

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل از انجام پیس میکر بدون سیم به عنوان آخرین تکنولوژی در جهان برای بیمار ۷۹ ساله در بیمارستان آیت الله روحانی بابل خبر داد.
دکتر مهرداد ساروی، متخصص قلب و عروق و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: برای نخستین بار در شمال کشور، پیس میکر قلب بدون سیم برای بیمار ۷۹ ساله‌ای در بیمارستان آیت الله روحانی بابل انجام شده است.
وی افزود: قلب‌های ما که موتور‌های حیاتی بدنمان هستند با ریتمی دقیق می‌تپند که ناشی از سیگنال‌های الکتریکی است. هنگامی که این سیگنال‌های طبیعی دچار اختلال می‌شوند، وضعیتی به نام آریتمی ایجاد می‌شود که منجر به ضربان نامنظم یا ناکافی قلب می‌گردد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: در این زمان است که ضربان‌ساز وارد عمل می‌شود. ضربان‌ساز دستگاهی کوچک و قابل کاشت است که پالس‌های الکتریکی مصنوعی را برای تنظیم قلب فراهم می‌کند و از ریتمی ثابت و سالم اطمینان می‌دهد. این دستگاه جان میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان نجات می‌دهد.
دکتر ساروی ادامه داد: سال‌های زیادی، ضربان‌ساز‌ها برای اتصال دستگاه به قلب و ارسال پالس‌های الکتریکی، متکی به سیم‌ها یا لید‌ها بوده‌اند. با این حال، پیشرفت‌های اخیر در فناوری پزشکی منجر به توسعه ضربان‌ساز‌های بدون سیم شده است. این پیشرفت یک نوآوری پیشگامانه است و نیاز به این سیم‌ها را از بین می‌برد.
وی تأکید کرد: این نسل جدید از ضربان‌ساز‌ها یک راه‌حل کوچک‌تر و خودکفا ارائه می‌دهد که به طور بالقوه عوارضی مانند خطر عفونت و آسیب به بافت‌های عروق قلب و ریه را کاهش می‌دهد و فرآیند کاشت را ساده‌تر می‌کند.
به گزارش پایگاه خبری صبح آمل نیوز و به نقل ازخبرگزاری صدا و سیمای مازندران،دکتر مجید حق‌جو، متخصص قلب و فلوشیپ الکتروفیزیولوژی مرکز قلب و عروق شهید رجایی تهران، نیز در حاشیه این عمل گفت: “امروز در کنار همکار عزیزم جناب آقای دکتر مهرداد ساروی یک مورد پیس میکر بدون سیم را در بیماری در بیمارستان روحانی بابل انجام دادیم که آخرین تکنولوژی در جهان است. این پیس میکر اندازه‌ای بسیار کوچک در حد دو و نیم سانت در ۶ میلی‌متر دارد و فاقد سیم است و کاملاً داخل قلب تعبیه می‌شود. این دستگاه بسیاری از محدودیت‌هایی که پیس میکر‌های موجود دارند را ندارد و عمر آن حدود ۱۰ تا ۱۲ سال است. “
25/10/1403

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در ادامه بخوانید ....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :

گفتگوی اختصاصی صبح آمل با خانم مهندس سمانه هندویی معاونت مالی و اداری شرکت های گروه هندویی و عضو هیئت امنای شهرک شهدای تشبندان محمودآباد: واقعیت این است که در دنیای امروز ‌ صدای مردان چنان بلند شده است که گاهی، شاید برای ایجاد تعادل، باید از مردها خواست تا کمی سکوت کنند تا صدای زنان موفق دنیا بهتر شنیده شود