رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل:دوایر دولتی و غیر دولتی آمل بزرگترین بدهکاران

مستاجرات موقوفات می باشند/سه وقف جدید در آمل به ثبت رسید/ هر چه فرهنگ وقف گسترش یابد موجب بهره‌مندی بیشتر مردم خواهد شد
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه آمل، در نشست خبری در آستانه هفته وقف به خبرنگاران گفت: این وقف ها در زمینه های مختلف فرهنگی، علمی، قرآنی، دارو و درمان، عزاداری، قرآنی، عمرانی و … است.
حجت‌الاسلام محمد هادی بهرامی، اظهار داشت: ترویج فرهنگ وقف توسعه خدمات بیشتری را برای جامعه در پی خواهد داشت و هر چه فرهنگ وقف گسترش یابد موجب بهره‌مندی بیشتر مردم خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری صبح آمل نیوز، وی با اشاره به اینکه واقفان نیز با توجه به نیاز جامعه اموال و یا اقدامات خود را وقف می‌کنند، ادامه داد: وقف بن بست ندارد و اگر موضوعیت وقف دیگر وجود نداشته باشد با نظر بیشتر مراجع به نزدیکترین خدمت رسانی در جامعه شامل موضوعات مذهبی، فرهنگی و اجتماعی تبدیل می‌شود.
رئیس اداره اوقاف و امورخیریه شهرستان آمل، مهمترین برنامه‌های هفته وقف در آمل را اینگونه تشریح کرد: این عناوین شامل سخنرانی قبل از خطبه‌های نماز جمعه شهرستان همراه با میز خدمت و ایستگاه صلواتی، دیدار با مسئولان شهرستانی (فرماندار، دادستان و امام جمعه)، همایش استانی یاوران وقف، افتتاح نمای بیرونی دیوار شرقی آستان مقدس امامزاده ابراهیم (ع)، برگزاری محفل انس با قرآن در مسجد سجادیه(ع)، همایش یاوران وقف شهرستانی در سالن افق امامزاده ابراهیم(ع)، نشست‌های تبیین فرهنگ وقف و نقش ارزشمند آن در جامعه با حضور مبلغان در امامزادگان و بقاع متبرکه شهرستان آمل، استقرار اکیپ انتقال خون در ۲ بقعه شاخص، برگزاری جشن میلاد با سعادت حضرت رسول اکرم (ص) و امام صادق (ع) در بقاع متبرکه و مساجد است.
بهرامی، برگزاری همایش بزرگ یاوران وقف و تجلیل از فعالان عرصه وقف شهرستان آمل از دیگر برنامه‌های مهم هفته وقف درآمل است، تصریح کرد: شروع برنامه‌های این هفته با حضور در آستان مقدس امامزادگان، بقاع متبرکه و گلزارشهدای شهرستان و گلاب افشانی و تکریم شروع خواهد شد.
وی افزود: شهرستان آمل دارای 1300 موقوفه می باشد که توسط خیرین نیک اندیش از سالهای گذشته تا به امروز وقف گردیده تا منافع حاصل از آن برای مردم شهرستان و استان هزینه شود.
رئیس اداره اوقاف و امورخیریه شهرستان آمل، تصریح کرد: از این تعداد، 20 هزار رقبه دارای مستاجر است و شامل کسانی است که حقوقی در این موقوفات”املاک، ساختمان” دارند و در قالب رقبات متصرفی می باشند و توسط خود اداره اوقاف مدیریت می شود و سندهای اجاره به روز می شود و عوائ نیز دریافت و نسبت به اجرای نیت افراد اقدام می گردد.
بهرامی گفت: همچنین 21 هزار رقبه مستاجر موقوفات غیر متصرفی نیز داریم که توسط متولیان امر خود مدیریت و اجرا می شود و عمدتا هم از فرزندان و نوادگان واقفین هستند که در مجموع 41 هزار مستاجر در شهر آمل در امر موقوفات کسب و کار دارند و حقوق موقوفات را پرداخت می کنند.
وی از دوایر دولتی به عنوان بزرگترین بدهکاران نام برد و افزود: یکی از بزرگترین بدهکاران مستاجرات موقوفات، دوایر دولتی و غیر دولتی هستند که متاسفانه با توجه به اینکه این دوایر هرساله در برنامه بودجه خودشان این اختیار را دارند که اجاره های خود را پیش بینی و منابع مالی را تعیین نمایند اما انگار این موضوع اهمیتی برای آنها ندارد.
رئیس اداره اوقاف و امورخیریه شهرستان آمل، یادآور شد: با توجه به کسب درآمد 15 میلیاردی تومانی از محل موقوفات هزینه ای که از محل درآمد موقوفات متصرفی طی یکسال گذشته تا کنون در آمل انجام شد حدود 10 میلیارد تومان هزینه شد . موقوفات غیر متصرفی 25 میلیارد تومان هزینه شد که در مجموع سال گذشته در زمینه موقوفات 35 میلیارد تومان هزینه گردید.
بهرامی خاطرنشان کرد: در آمل 99 امامزاده داریم که 60 تا فعال هستند و مابقی فعالیت چندانی ندارند و از میان بقاع شاخص و فعال در سال گذشته الحمدالله بیش از 17 میلیارد تومان برای خود امامزاده ها هزینه شد.
وی بیان داشت: بخشی از اسناد مالکیت دفترچه ای با پیگیری انجام شده به سند تک برگی تبدیل شده و این موضوع نیز با چالش های مختلفی رو به رو بوده است، زیرا گاهی مرزهای موقوفه در طول زمان دچار تغییراتی شده و باید به تصاویر هوایی قبل و همچنین سوابق تاریخی موقوفه مراجعه شود.
رئیس اداره اوقاف و امورخیریه شهرستان آمل، به برتری اوقاف مازندران در اخذ سند تک برگی اشاره کرد و افزود: در بخش اخذ سند مالکیت و تثبیت مالکیت موقوفات در امسال، 157 فقره از اسناد قدیمی موقوفات به تک برگ تبدیل شد که “2 هزار و 687 هکتار سند مالکیت در یکسال گذشته اخذ شد” و از این رو مازندران به عنوان یکی از اولین استان های پیش رو در تثبیت مالکیت موقوفات مورد تقدیر مسوولان کشوری نیز قرار گرفت.
بهرامی در پایان از ثبت 3 وقف جدید در شهرستان آمل خبر داد و گفت: 3 مورد وقف جدید در آمل داشتیم که بعد از انقلاب وقف ها افزایش داشته و شاهد رشد تعداد موقوفات می باشیم.

1403/06/29

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در ادامه بخوانید ....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :

گفتگوی اختصاصی صبح آمل با خانم مهندس سمانه هندویی معاونت مالی و اداری شرکت های گروه هندویی و عضو هیئت امنای شهرک شهدای تشبندان محمودآباد: واقعیت این است که در دنیای امروز ‌ صدای مردان چنان بلند شده است که گاهی، شاید برای ایجاد تعادل، باید از مردها خواست تا کمی سکوت کنند تا صدای زنان موفق دنیا بهتر شنیده شود