قبول که کار خیر را بهتر است پنهانی انجام داد اما گاهی باید آن را علنی کرد. در این گزارش اما سراغ کسی رفته ایم که شاید یکی از خیران قدیمی آمل است قبلا در خیابان شهید بهشتی فروشگاه تولید پوشاک داشت اما در حال حاضر صرف نظر از فعالیت اقتصادی تمام وقت خود را روی پیگیری و رسیدگی به امور نیازمندان گذاشت. کسی که 20 سال در کارهای خیر حضور دارد و با وجود آنکه از آن روزها سالها می گذرد و الان 73 سال سن دارد همچنان جزو خیران همراه به حساب می آید. مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران مجمع خیرین شهرستان آمل است و تمام هَم و غمش بر این است تا نیازمندی را در جامعه با امکاناتی که مملکت دارد نبیند چون معتقد است فرصت کم است و باید دست به کار شد و به سبب تنوع اقداماتش از تأسیس و سپس تمرکز فعالیتها در این مجمع، میباید با هدف معرفی الگوهای موفقی از خیرین نیک اندیش، ایشان را به عنوان چهره ماندگار به جامعه معرفی نمود. وی معتقد است وقتی جوان هستیم به این فکر نمی کنیم که باید برای روز مبادا کاری بکنیم و چیزی بکاریم که آن روز برداشت کنیم و وقتی شر و شور جوانی که کمتر شد و کمی پخته تر شدیم تازه به فکر کار خیر می افتیم و البته خیلی ها همین توفیق را هم ندارند از طرفی شیرینی و لذت کار خیر هم به گونه ای است که هرچه از آن بگوییم کم است و فقط آن را خیرینی درک می کنند که در این مسیر قدم برداشته اند آری اینها را مسعود نیکپور مشائی مدیرعامل مجمع خیرین شهرستان آمل، نماینده حضرت علامه جوادی آملی در مسجد جامع و مسئول مالی مساجد حوزه های تحت اشراف در حوزه شهرستان آمل، از بنیانگذاران و رئیس سابق هیئت مدیره مدرسه معرفت، بازرس انجمن صنعت پوشاک کشور و جزو اولین گروه از بانیان در امر تشکل صنایع پوشاک در ایران، در گفت گو با صبح آمل مطرح می کند؛
خودتان را معرفی نمائید؟
مسعود نیکپور مشائی هستم متولد 1330 در شهرستان آمل، دارای مدرک دیپلم رشته ادبی. یکی از بنیانگذاران مجمع خیرین شهرستان آمل می باشم که از ابتدای شکل گیری تا به امروز فعالیت دارم و در اولین نشست بعد از نوشتن اساسنامه و شروع کار اجرائی به عنوان مدیرعامل از میان جمع انتخاب شدم و 20 سال است که در این سمت انجام وظیفه می کنم. قبلا فروشگاه تولید پوشاک در خیابان شهید بهشتی داشتم که در حال حاضر صرف نظر از فعالیت اقتصادی تمام وقت خودم را روی این کار گذاشتم، یکی از بنیانگذاران و رئیس سابق هیئت مدیره مدرسه معرفت، هستم که ساختمان آن سال 1372 در خیابان طالب آملی و پشت انبار کود شیمیایی ساخته و بعدها به دانشگاه شمال تبدیل شد. از افتخاراتم این است که در امر دانشگاه پردیس شمال در زمین دو هکتاری آقای مهندس فاطمی با همت و تلاش فراوان اعضای مجمع خیرین خصوصا حاج آقا حیدرزاده و حاج آقا عشریه و با پیگیری مستمرجناب دکتر اکبری مدیریت وقت دانشگاه پرستاری و مامایی شهرستان آمل دانشگاه پردیس پزشکی شمال در آمل راه اندازی شد.
از شهریور سال 1342 در فروشگاه پدر وارد بخش اقتصادی بازار شدم و بخاطر همین درس و مدرسه را رها و بعدها به صورت متفرقه و در مدارس شبانه ادامه تحصیل دادم. بعد از آن فروشگاه را توسعه داده کارخانه پوشاک را راه اندازی نمودم و دو دوره بازرس انجمن صنعت پوشاک کشور و جزو اولین گروه از بانیان در امر تشکل پوشاک بودم.
مجمع خیرین شهرستان آمل چگونه تشکلی است؟
مجمع خیرین شهرستان آمل خیریه فرهنگی، اجتماعی، غیر دولتی، ناوابسته به احزاب و گروهها بوده و بدون هرگونه نگرش سیاسی و فارغ از رنگ، نژاد و مذهب وجود شخصیت هایی که نمایندگی دولت و مردم را در شهرستان آمل به عهده داشته و گام های مثبت آنان موجبات پیشرفت را فراهم می نماید مغتنم شمرده و خواهان آن هستیم که در دوران خدمت خود عضویت مجمع را قبول نمایند.
چگونه تشکیل شد؟
در پی تشکیل جلسات متعددی در محل فرمانداری شهرستان آمل در سال 1386 با هدف کمک به خانواده ها و افراد نیازمند این شهر، در پی تلاش جناب حاج رمضان پرکاووسی و حاج اسکندر وحدت و با الهام از تشکل خیریه سازمان یافته واقع در شهر تبریز(شهر بدون گدا) و پیشنهاد جمع و با همت ویژه فر ماندار وقت جناب اکبریان و موافقت جمعی، ستادی متشکل از جمعی از دلدادگان و آگاهان به امور خیریه، جناب حاج رمضان پرکاووسی، حاج اسکندر وحدت، حاج غلامرضا عشریه، حاج کریم مقیمی، حاج حسین بیک مهدوی، حاج مسعود نیکپور، حاج حسین سالاریان، حاج عطاءالله حیدرزاده و آقای مشرف زاده در پنجشنبه ۱۹ مهرماه سال ۱۳۸۶ خورشیدی مصادف با 19 رمضان 1428 قمری انتخاب شد تا اساسنامه این تشکل تهیه گردد. در این راستا با مدد از نمونه اساسنامه استان های دیگر و با در نظر گرفتن ویژگی های اقلیمی و فرهنگی آمل این اساسنامه با ارکان هیئت امناء، هیئت مدیره و بازرسان با 39 ماده، 9 تبصره و نیز آئین نامه هایی جهت شفافیت عملکرد در 5 ماده و نیز تعیین کمیته های تخصصی تدوین و رسما آغاز به کار کرد.
اعضای هیات امنای مجمع خیرین شهرستان آمل را نام ببرید؟
حاج عطاء الله حیدرزاده رئیس و عضو هیئت مدیره
حاج مسعود نیکپور عضو هیئت مدیره و مدیرعامل
حاج غلامرضا عشریه عضو هیئت مدیره و خزانه دار
حاج حسین بیک مهدوی نایب رئیس و عضو هیئت مدیره
حاج حسن میرزائی عضو هیئت مدیره
دکتر اسماعیل یزدان پناه عضو هیئت امنا
دکتر حسین سالاری عضو هیئت امنا
دکتر حسین گشتاسبی عضو هیئت امنا
حاج نعمت اسلامی عضو هیئت امنا
حاج رحیم صالحی عضو هیئت امنا
دکتر قنبر ولائی عضو هیئت امنا
حاج محمد خرمانی عضو هیئت امنا
حاج وحید پرکاووسی عضو هیئت امنا
آیا با سایر نهادهای مردم نهاد هم همکاری دارید یا در راستای رقابت است؟
این سازمان خیریه مردم نهاد غیر سیاسی و غیر دولتی است و با تکیه بر جلب مشارکتهای مردمی حقیقی و حقوقی و انواع کمکهای بشردوستانه شکوفایی و شناسایی استعدادهای اقشار مختلف جامعه تلاش میکند و اعتقاد راسخ داریم که در مسیر حرکت خود باید و حتماً باید که با سایر سازمانهای مردم نهاد چه در عرصههای ملی و چه بینالمللی ارتباط داشته تا تجربیات به دست آمده را در ارائه خدمات رسانی هرچه بهتر به دنیای محرومان در اختیار یکدیگر قرار دهند چرا که اگر رقابتی هم بین این سازمانها باشد رقابت در مهربانیست کارکنان مجمع حامیان و داوطلبان عاشقانه و صمیمانه در کنار یکدیگر برای تحقق و ترویج اهداف انساندوستانه مجمع خیرین تلاش میکنند و مجمع با برنامهریزی برای توانمندسازی این سرمایه بزرگ انسانی سعی وافر در توسعه این ظرفیت را دارند.
وظایف و اختیارات مجمع عمومی هیئت امنای عادی را نام ببرید؟
انتخاب هیئت مدیره و بازرسان تعیین خط مشی در طول سال مالی رسیدگی و اتخاذ تصمیم درباره ترازنامه و عملکرد و اجرای خط مشی تعیین شده برای هیئت مدیره تصویب مقررات و دستورالعمل داخلی تعیین روزنامه کثیرالانتشار برای درج آگهیها، اخذ تصمیم درباره گزارش و پیشنهادات حسابرسان بر اساس نتایج حسابرسی ها و تصویب آیین نامه وظایف و اختیارات مدیرعامل از جمله وظایف و اختیارات مجمع عمومی هیئت امنای عادی می باشد.
*مدت ماموریت هیئت مدیره چند سال است؟
مدت ماموریت هیئت مدیره سه سال بوده و انتخاب مجدد آنها بلامانع است و جلسات آن با اکثریت نصف به علاوه یک معتبر میباشد در صورت فوت، استعفا یا سلب شرایط از یک یا چند نفر از مدیران که با دعوت از اعضای علی البدل تعداد اعضای هیئت مدیره از حداقل مقرر قانونی کمتر شود مدیران باقیمانده بلافاصله مجمع عمومی عادی شرکت را به طرز فوق جهت تشکیل جلسه دعوت خواهند نمود و حداکثر ظرف مدت یک ماه مدیرعامل را با ذکر دلایل از سمت خود عزل نماید.
بالاترین ارزش های مجمع چه خصوصیاتی است؟
شفافیت پاسخگویی قدرشناسی و زیبایی شناسی ممتازترین ارزش های مجمع می باشد و مجمع خیرین شهرستان آمل به عنوان یک سازمان چند عملکردی یکی از معتمدترین نهادهای خیریه برای نیکوکاران و سازمانهای بشردوستانه است چرا که خود را در استفاده بهینه از منابع و دستیابی به نتایج قابل اندازه گیری مسئول میداند و علاوه بر توجه به توسعه سازمان و رشد منابع و با هدف پایداری در ارائه خدمات تاکید اکید بر بهبود مستمر در کارایی و اثربخشی رویه جاری سازمان را دارد.
مهم ترین اهداف و وظایف مجمع را نام ببرید؟
کمک به خانواده های نیازمند، بی سرپرست، ایتام، مستمندان، کمک و فراهم نمودن زمینه های لازم در جهت رشد و شکوفائی استعدادهای اقشار مختلف جامعه، دادن کمک هزینه های تحصیلی و ازدواج، تامین هزینه سفر مسافران بی بضاعت، اقدام به کمک درمان و معالجه بیماران نادار و تهیه داروهای مورد نیاز محرومان مذکور، فقرزدائی در همه زمینه های اجتماعی و فرهنگی و معیشتی، کمک و مساعدت در تاسیس خانه های نگهداری سالمندان، مهد کودک ها، شیرخوارگاه ها، مدارس و دبیرستان ها و دانشگاه و مراکز علمی و تخصصی و کمک نقدی و غیر نقدی به مراکز و محصلین مراکز مذکور همچنین مراکز نگهداری معلولین و آسیب دیدگان از بلایای طبیعی نظیر سیل، زلزله، طوفان و نیز نجات معتادان، جلب کمک های مردمی در داخل و خارج از کشور به ویژه متخصصین و افراد پیش گام در این خصوص و قبول موقوفات به نام مجمع، جلب کمک های منطقه ای ملی و بین المللی و مراکز وابسته به سازمان ملل و یونیسف، یونسکو و فائو در جهت کمک به کودکان، ارتقاء علم و فرهنگ و بهبود تغذیه، بهداشت و افزایش بازدهی تولید در کشاورزی، استفاده از علوم و فنون، تکنولوژی و تحصیل دانش آموزان نیازمند، اعطای وام و بورس های تحصیلی به دانش آموزان و دانشجویان و واحدهای فنی در جهت کمک به ارتقاء توان علمی افراد نیازمند، ارتباط و جلب مشارکت اقشار آگاه جامعه نظیر فرهیختگان، پزشکان، فرهنگیان، استادان دانسشگاهها و بهره وری از توان و توسعه علمی آنان در جهت اهداف مجمع، دعوت از خیرین و همچنین جلب مساعدت و راهنمایی های خیرین مشهوری که به نحوی تاکنون در این شهرستان پیشکسوت و پیشقدم بوده اند.
گردهم آمده ایم تا از مهر خداوند به نیازمندان سهمی داشته باشیم لذا اقدام به تشکیل کمیته های مختلف به شرح ذیل نمودیم؛
کمیته های تخصی مجمع خیرین شهرستان آمل شامل چه گزینه هایی است؟
کمیته بانوان، کمیته مساعدت های مالی، کمیته فرهنگی و تبلیغات؛ کمیته حقوقی و حمایت قضائی، کمیته درمان وکمیته دانشجویی و دانش آموزی از جمله کمیته های تخصصی مجمع خیرین شهرستان آمل می باشند.
بر چه اساس کمیته بانوان تشکیل شد؟
با عنایت به این حقیقت که نیمی از جمعیت کشورمان را بانوان تشکیل میدهند و نیز نقش پررنگ و برجسته آنان در فعالیتهای اجتماعی و زیبا کردن جهان که دنیا به لبخندشان نیازمند است چرا که آنها بلدند کاری کنند تا پدر بخندد برادر بخندد عشق بخندد تمام در و دیوار خانههای نیازمندان بخندد دنیا بخندد آنان شادی را ارزانی میکنند نه به این معنا که نگرانی ندارند اما نمیگذارند نگرانیها موجب شکستشان شود آنها نقاشی نقاشهای خوبی هستند زندگی جامعه بی زن مشکل است زن گرانبهاترین اعجاز خداست عطف توجه مجمع خیرین معطوف تشکیل کمیته بانوان است کمیته که مددگر نیمه نیازمند اجتماع باشند بنابراین هسته اولیه کمیته بانوان مجمع خیرین شهرستان آمل در تاریخ پنجشنبه 17 فروردین 1402 تشکیل و اولین جلسه رسمی آن در دوم خرداد ماه با حضور بانوان فرهیخته و تحصیلکرده در محل مجمع تشکیل گردیده و به کار خود در راستای اهداف مقدس مجمع خیرین ادامه می دهد.
به عقیده شما علت استقبال و حضور پرشور بانوان در عرصه فعالیت های خیرخواهانه چیست؟
به نظر من علت اصلی، اثر وضعی است که از انجام امور خیر در زندگی خود می بینند. اگر می بینید روز به روز کار خیر در شهر آمل بیشتر می شود به خاطر این است که مردم اثر وضعی کار خیر را در زندگی روزمره شان دیده اند. اگر می بینید خیرین با عشق و علاقه وارد میدان شده اند به خاطر این است که این تجارت ورشکستگی ندارد. اما اگر این جنبه باشد سود هیچ تجارتی بالاتر از آن نیست.
کمیته مساعدت های مالی کدام اهداف را دنبال می کند؟
این کمیته در راستای تامین نیاز جهیزیه نوعروسان و نیز تامین سبدهای غذایی و مالی مددجویان فعالیت می کند به این صورت که پس از دریافت درخواست های کتبی مددجویان محترم توسط تیم تحقیق متشکل از دو خانم و یک آقا با رعایت کامل حفظ کرامت انسانی، از منازل مددجویان بازدید و مفاد درخواست کتبی آنان را با تهیه گزارش کتبی و تصویری راستی آزمایی کرده و به کمیته مذبور ارائه می نماید و پس از بررسی همه جانبه کمیته گزارش تایید رسیدگی یا عدم تایید را به هیات امنای مجمع ارائه کرده تا پس از تصویب اقدامات لازم به عمل آید. همچنین مددجویان طی درخواست کتبی تقاضای دریافت وام بانکی یا جهیزیه برای نوعروسان را دارند که برای وام پس از بررسی با معرفی از جانب کمیته ای متشکل از تعدادی از اعضای هیات امناء به بانک از روی امتیاز مجمع مطابق با سقف دریافت به آنان وام کم بهره پرداخت می گردد و برای نوعروسان نیز با بررسی کمیته ای متشکل از تعدادی از اعضای هیات امناء مطابق با معیارهای مجمع نسبت به اهدای جهیزیه به آنان تقدیم می گردد.
آیا وجود کمیته فرهنگی و تبلیغات نیاز بود؟
بله این کمیته در راستای بسترسازی، ترویج فرهنگ نوعدوستی و خیریه، تهیه متون فرهنگی و تبلیغاتی در قالب آگهی و پوستر، بروشور، تراکت، کاتالوگ و بنر، مدیریت و برگزاری شکوهمند همایش های هرساله مجمع فعالیت می کند و وجودش بیشتر از هرچیزی نیاز بود.
کمیته حقوقی و حمایت قضائی چه وظایفی دارد؟
این کمیته موظف است کلیه موارد حقوقی و قضائی اعم از پرداخت دیه، آزادی زدانیان غیر عمدی و دفاع از حقوق قضائی مددجویان را مورد بررسی و حل نماید. لذا این کمیته موظف است کلیه موارد حقوقی و قراردادهایی که مجمع با اشخاص حقیقی و حقوقی منعقد مینماید را تنظیم و نیز نسبت به پرداخت دیه آزادی زندانیان و دفاع از حقوق مددجویان محترم او نیازمند در محاکم قضایی اقدام مساعد نماید در این راستا و در رابطه با پرونده حکم اعدام چند جوان این کمیته و اعضای هیئت امنای مجمع با نشستهای متعدد و تخصصی فی مابین خانوادههای شاکی و متشاکی و با مدد از دستورات دینی موفق به جلب رضایت خانواده شاکی که در نتیجه منجر به سازش طرفین و رهایی از حکم اعدام آن جوانان گردیده شد که از ابتدای شروع به کار مجمع تا به امروز این عدد به 5 نفر رسیده است .
مسئولیت این کمیته بر عهده چه کسی است؟
کمیته حقوقی و حمایت قضائی با مسئولیت جناب آقای حاج عطاءالله حیدرزاده می باشد و این کمیته موظف است کلیه موارد حقوقی و قراردادهایی که مجمع با اشخاص حقیقی و حقوقی منعقد می نماید را تنظیم و نیز نسبت به پرداخت دیه، آزادی زندانیان و دفاع از حقوق مددجویان نیازمند در محاکم قضائی اقدام مساعد نماید. همچنین در هفته های گذشته تعداد 13 نفر از زندانیان دارای جرایم مالی را نیز با مساعدت و همیاری خیرین و مردم سخاوتمند شهرمان و مجمع خیرین از زندان آزاد کردیم.
این کمک ها به چه صورت می باشد؟
کمک به خانواده های مددجویان با اهدای سبد کالا، کمک هزینه ایاب و ذهاب، کمک به آزادی مددجویان غیر عمد محترم، خرید پتو برای مددجویان داخل بند و پیگیری آزادی و رضایت شاکی از اولیای دم از جمله این کمک ها می باشد.
دانش آموزان نیازمند چگونه شناسایی می شوند؟
ما باور داریم تحصیل حق طبیعی هر کودک است لذا بر این اساس کمیته دانشجویی و دانش آموزی؛ با عضویت روسای محترم دانشگاهها و آموزش و پرورش انجام وظیفه می نماید و موظف است درخواست تحصیلی مددجویان مستعد را مورد بررسی قرار دهد و کمک هزینه دانشجویی را به آنها پرداخت نماید. همچنین حضور در فعالیت های فرهنگی، نمایشگاهی، اهدای بسته های دانش آموزی در شروع سال تحصیلی قبل از مهرماه هر سال و پرداخت هزینه های تحصیلی برای دانش آموزان مستعد از دبستان تا پایان تحصیلات دانشگاهی چرا که ما باور داریم تحصیل حق طبیعی هر کودک است.
آیا مشکلات جوانان با تشکیل کمیته جوانان کم خواهد شد؟
به نظر من جوانان دست به گریبان مسائل و معضلات عدیده هستند و فوران این شور و شعور عظیم به درستی سازماندهی نشده و به آن پاسخ هم نشده است بنابراین پس از نشست های متعدد با جوانان علاقمند موفق شدیم تا آئین نامه این کمیته را تدوین و مصوب نماییم و تلاش مان بر این است تا با سازماندهی جوانان عزیز این پتانسیل عطیم اجتماعی بتواند معضلات متنابه ای که جامعه دست به گریبان آن است را در حد بضاعت خود حل نماید. لذا به فراخوان نیاز به کمیته های تخصصی در طول سال مالی بودجه هایی اختصاصی داده می شود تا هزینه های این کمیته ها به منطور پاسخ به حل معضلات مددجویان مدیریت و مصرف شود. وظایف و موضوعات کاری کمیته ها در هیات مدیره مجمع مورد طرح و بررسی قرار می گیرد و پس از تصویب اجرایی شده و در نهایت گزارش عملکرد به هیات مدیره داده می شود.
مهم ترین کمیته که رفع مشکل مددجوی آن در اولویت قرار دارد کدام است؟
سلامت موهبتی عظیم و نعمتی بزرگ است که حفظ و ارتقای آن از اهمیت و جایگاه ویژهای در جوامع بشری برخوردار است و خیران همیشه در تلاش هستند که بیماران به جز درد بیماری درد و غصه دیگری نداشته باشند اما با این وجود متاسفانه هنوز بیماران زیادی وجود دارند که توان پرداخت هزینههای درمانی را ندارند و در نتیجه به علت بیماری توان هزینههای زندگی را هم نخواهند داشت بنابراین مجمع خیریه یکی از اولویتهای خدمات رسانی خود را تامین نیاز بیماران نمود که در این راستا میتوان به موارد زیر اشاره نمود ساخت تجهیز و راهاندازی مرکز شیمی درمانی بیمارستان امام علی علیه السلام با ۱۳ تخت سرپایی و بخش بستری با 22 تخت وی آی پی VIP)) و 6 تخت سی سی یو (CCU) ) و دو اتاق ایزوله مجموعاً در هزار متر مربع مساحت، ساخت تجهیز و راهاندازی بخش تالاسمی بیمارستان امام رضا(ع) آمل، اهدای چندین تخت دیالیز و تجهیزات پزشکی مورد نیاز بخشهای آی سی یو ICU و اورژانس بیمارستان امام رضا آمل(ع)، کمکهای مستقیم جهت درمان بیماران قلبی، انجام اعمال جراحی پیوند کلیه، تامین هزینههای بیمارستانی دارویی و بیماران نادار، تامین لوازم تجهیزات پزشکی بیمارستانهای شهرستان آمل و خدمات ویژه در دوران کرونا به بیماران تامین زمین دانشکده پردیس پزشکی آمل به مساحت ۲۰ هزار متر مربع از جمله این اقدامات می باشد.
&&&&&&اعزام بیمار به خارج از کشور هم داشتید؟
بله در ادامه درمان و پیگیری روند درمانی دو نفر از بیماران دارای شرایط خاص آنها را با هزینه های بالی یکصد میلیون تومانی به کشور خارجه اعزام و صفر تا صد هزینه ها را خود مجمع خیرین متقبل شد و اولویت کار ما درمان است و معتقدیم نجات جان حتی یک نفر باعث رضایت خدا و خلق خداست.
اگر یک آملی نیازمند در شهرستانهای دیگر سکونت داشته باشد آیا شامل دریافت خدمات شما می شود؟
شهروند نیازمند و با آبروی آملی در هر کجای این کشور پهناورزندگی کند قطعا پس از بررسی شرایط و وضع مالی اش از خدمات و امکانات بهره مند می شود اما برای شهروند دیگر شهرها حتی المقدور ورود نمی کنیم و نیات واقفین را برای همشهریان آملی هزینه می کنیم.
شهرستان آمل در سطح کشور چندم است؟
مجمع خیرین شهرستان آمل به خاط عملکرد خوب و قابل قبول در ارائه خدمات و کمک رسانی جزو پنج ستاره کشوری هستیم و در واقع بر خود می بالیم که برای رضای خدا دل بنده هایش را شاد می کنیم که بالاترین لذتهاست و با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست.
حدود اختیارات هیئت مدیره چقدر می باشد؟
هیئت مدیره دارای کلیه اختیارات لازم جهت اداره امور از جمله انجام امور موسسه، نمایندگی نزد کلیه مقامات دولتی و غیردولتی اشخاص حقوقی و حقیقی، اقدام به هرگونه معامله و قرارداد و قبول وجوه و اموال و خدمات و پرداخت هزینههای مصوب، تاسیس و ثبت نمایندگی و افتتاح هرگونه حساب در بانکها، دادن هرگونه قبض و رسید و مفاصا، تعیین مخارج، انتخاب مدیران مالی و فنی و غیره برای انجام امور مجمع، امضا و ظهرنویسی چک، معامله با حق فسخ و یا بدون آن موافقت با پرداخت وام و بیعانه و کمکهای بلاعوض، امضا و ظهر نویسی چک، سفته و قبولی آنها، تعیین وکیل یا وکلای دادگستری بحث و مذاکرذه و حل و فصل هرگونه امور شرکت و انتخاب کارشناس و داور و تقدیم هر نوع دادخواست در هر مرحله و طرح دعوی ثالث و تقابل و تقاضای صور اجرائیه است.
نظارت هم انجام می شود؟
از نظر مالی مجمع دارای شفافیت سالم و درستی است و هیچگونه ابهامی در آن وجود ندارد و حتی در این خصوص عزیزان حسابرس سالی یک بار به عنوان ناظر از تهران به اینجا می آیند و همه چیز را بررسی می کنند چنانچه برایشان جای سوال بود چرا در دفاتر مالی، هزینه های اقلام پذیرایی مجمع و همایش ها قید نشده که گفتیم هزینه چای و شیرینی و بیسکویت بر عهده خود اعضای هیئت مدیره است و بابت آن خودمان ماهیانه مبلغی را جمع آوری و پس انداز می کنیم در همایشها نیز اعضای مجمع از پول شخصی خودشان اسپانسر می شوند و ریالی از خیر مردم به جز برای اهداف مشخص شده استفاده نمی کنند.
چه زمانی دستگاه سنگ شکن برون اندامی و خدمات آن در آمل راه اندازی شد؟
اولین مرکز دولتی سنگ شکن برون اندامی DORNIER آلمان مجهز به دستگاههای سونوگرافی و تصویربرداری C-ARM با امکانات بسیار پیشرفته ردیابی و تشخیص مکان صحیح سنگ بدون نیاز به جراحی زیر نظر پزشکان متخصص و کادر مجرب و نیز طرف قرارداد با کلیه بیمه ها و تعرفه های دولتی که به صورت همه روزه به همت مجمع خیرین شهرستان آمل سال 1387 در بیمارستان 17 شهریور آمل با 000/320 یورو خریداری و راه اندازی شد. جمع سنگ شکنی از بدو تاسیس تا سال 1396، 3299 مورد و در سال 1396، 654 مورد بودو از نکات قابل توجه اینکه در مقایسه با مراکز مشابه در استان، هزینه ای که بیمار در این رابطه بدون دفترچه بیمه متحمل می شود مبلغ 000/000/14 ریال بوده اما در این مرکز با دفترچه مبلغ حدود 000/450 ریال و بدون دفترچه بیمه با مبلغ 000/700/4 ریال بیمار درمان می گردد.
چه اقداماتی در بیمارستان امام رضا(ع) آمل صورت گرفت؟
اقدامات انجام شده در بیمارستان امام رضا(ع) بخشهای مراقبتهای ویژه ICU,CCU، اخذ مجوز راهاندازی مرکز آنژیوگرافی و جراحی قلب، پرداخت کمک هزینه درمان صدها بیمار، تامین دارو و تجهیزات مورد نیاز برخی بیماران با کمک داروسازان محترم شهرستان، مشاوره برای کاهش هزینههای بیماران در مراکز پزشکی و درمان کشور با حمایت و کمک همواره پزشکان، داروسازان، متخصصین علوم آزمایشگاهی و پاتولوژی، همکاران خوب و ساعی توانبخشی و فیزیوتراپی، شنوایی سنجی، بینایی سنجی، ساخت پروتز، کاردرمانی و گفتار درمانی که سپاسگزار از همه این فداکاران و خیرین درمانی همیشه همراه هستیم.
روند ساخت پروژه شیمی درمانی به چه صورت در دستور کار قرار گرفت؟
در سالهای اخیر به علت نبود بخش شیمی درمانی در شهرستان آمل و تعداد بالای بیماران سرطانی، این بیماران به شهر بابلسر، ساری و تهران مراجعه می کردند. در سال ۱۳۸۹ کلنگ پروژه شیمی درمانی با پیشبینی ۱۲۰۰ متر مربع توسط مجمع خیرین شهرستان آمل در بیمارستان امام علی زده شد این پروسه در مرحله جمع آوری کمک با حمایت همه جانبه خیرین ارجمند شهرستان و نیز با توجه به نیاز رو به تزاید بیماران سرطانی در کشور و به ویژه آمل در تاریخ ۸ تیر ۱۳۹۱ با لحاظ محدودیت فضای اورژانس و با تهیه نقشه مهندسی برق تاسیسات مکانیک و غیره تبدیل به هزار متر مربع اورژانس در طبقه همکف ۱۰۰۰ متر مربع شیمی درمانی۲۰۰ متر مربع گردید و در کمتر از یک ماه تکمیل و به تصویب مجمع خیرین رسید با همت مجمع خیرین کمیته درمان مجمع فرمانداری شهرداری شورای شهر مردم اصناف و بازاریان و به ویژه مساوی و تلاش مجدانه ریاست فقید بیمارستان امام علی علیه السلام مرحوم دکتر مهرداد جوادیان مراسم گودبرداری و اجرایی پروژه شروع گردید با اهدای ۲۰ تن آهن توسط اتحادیه آهن فروشان استارت کار زده شد و پس از طی حدود دو سال با صرف مبلغ چند میلیارد ریال جهت ۲۵ درصد ساخت فونداسیون و اسکلت بتنی با بنای۲۰۰ متر مربع در بهمن ماه ۱۳۹۲ به پایان رسید سپس مجدداً در تاریخ اواخر اردیبهشت ۱۳۹۳ این پروژه مجدداً فعالیت خود را شروع نموده و در تیر ماه ۹۳ این میزان نیز به اتمام رسید با تکمیل ۴۰ درصد سهم مجمع خیرین در ساخت و آغاز ساخت ۶۰ درصد سهم وزارت بهداشت در قالب سهم وزارت بهداشت در قالب پروژههای اصطلاحاً ۶۰ -40 توسط دانشگاه علوم پزشکی مازندران با حمایت و همت خیرین ساخت اورژانس و مرکز شیمی درمانی سرپایی و بستری مجهز به پیش تخت سرپایی و سریع به علاوه اتاق ایزوله و ۶ تخت آی سی یو در بیمارستان امام علی به اتمام رسید افتتاح این مرکز مجهز شیمی درمانی در سال ۱۳۹۸ توسط وزیر وقت بهداشت و درمان صورت پذیرفته بود که به دلایل مختلف کمبود منابع مالی و نیز کمبود کادر درمانی مرتبط و متخصص با تشخیص ودرمان بیماران سرطانی متاسفانه تا خرداد ۱۴۰۲ مورد بهرهبرداری قرار نگرفت که با پیگیری مصرانه مدیرعامل محترم، دیگر اعضای هیات امنا و مسئول کمیته درمان مجموعه و مراجعات مکرر و با حکم دانشگاه علوم پزشکی مازندران برای به خدمت گرفتن دو پزشک فوق تخصص خون و سرطان بالغین در این رابطه و فرستادن پزشکان و پرستاران برای دیدن دورههای تخصصی و نیز با همت مسئولین ذربط شهرستانی و استانی سرانجام در تاریخ شنبه سوم تیرماه ۱۴۰۲ مورد بهره برداری قرار گرفت و با افتتاح بخش شیمی درمانی بیمارستان امام علی(ع) شهرستان آمل بخش از مشکلات ناشی از درمان بیماران این شهرستان که به شهرهای همجوار و تهران مراجعه می کردند، پایان یافت. در حال حاضر بخش سرپایی با ۱۳ تخت و بخش بستری با ۱۷ تخت درمانی به بیماران سرطانی آمل و بیماران مراجعه کننده از شهرهای غرب مازندران خدمات درمانی ارائه خواهد کرد. همچنین مجمع خیرین شهرستان آمل قصد دارد در مراحل تکمیلی تجهیز بخش های مختلف از جمله بخش زنان و زایمان و بخش نوزادان بیمارستان امام علی مشارکت کند.
برای انجام پرتودرمانی بیماران به کجا مراجعه می کنند؟
در تکمیل حلقه خدمات مجمع خیرین به بیماران سرطانی با توکل بر خدا و اعتماد به حمایت همه جانبه مردم و خیرین عزیز، تصمیم بر این شد تا مرکز رادیوتراپی مجهز با پیشرفته ترین تجهیزات را در بیمارستان امام علی(ع) در مجاورت مرکز شیمی درمانی احداث نماید تا بیماران مبتلا به سرطان آملی و غرب استان بتوانند راحت تر به بهترین خدمات مورد نیاز دسترسی پیدا کنندلذا در این راستا بعد از ماه ها تلاش و پیگیری و اخذ مجوز احداث این مرکز، در تلاش هستیم با عقد قرارداد با دانشگاه علوم پزشکی مازندران این خدمت مهم را در آمل ارائه نماییم.
در خصوص امداد رسانی در زمان حوادث مترقبه آیا اقدامی صورت گرفت؟
مجمع خیرین شهرستان آمل پس از وقوع زلزله 3/7 ریشتری در 21 آبان 1396 در غرب کشور ظرف 24 ساعت و در سه فاز زمانی در تاریخ 23/09/1396 مبلغ 409/533/89 ریال، در تاریخ 27/10/1396 مبلغ 000/150/775 ریال، در تاریخ بهمن 1396 با اهدای 17 دستگاه با قیمت 000/000/500 ریالکانکس در تاریخ 26/12/1396با اهدای مرغ تازه با مبلغ 000/000/350 ریال جمعا 409/683/523/2 ریال به کمک هموطنان عزیز شتافت. همچنین این مجمع همانند دیگر حوادث غیر طبیعی خود را در کنار آسیب دیدگان دید و از هیچ کمکی دریغ نکرد و جهت امداد رسانی به سیل زدگان استان گلستان کمکهایی شامل یکصد تخته پتو و یکصد جفت چکمه و یک تن برنج به مبلغ 000/200/29 ریال روانه آنجا کرد.در بحران آب استانهای سیستان و بلوچستان و خرمشهرحدود 20 تانکر آب و ارسال آب معدنی به مبلغ 000/000/84 ریال صورت گرفت.
ساخت مسکن جهت خانواده های مددجو هم در دستور کار شما قرار داشت؟
به دنبال آرمانهای خیرخواهانه در چهارچوب اساسنامه ثبت شده خود و به موازات و تکمیل این فعالیتها جهت رفع نسبی مشکلات و معضلات مسکن خانوادههای مددجو اقدام به تاسیس و ثبت شرکت تعاونی مسکن سازان فجر مجمع خیرین آمل با شماره ثبت ۴۷۰۳ نمود که در این رابطه برای هماهنگی بیشتر و اجرایی شدن آن ضمن برگزاری جلسات مسکن و شهرسازی استان قرارداد واگذاری زمینی به مساحت ۴۰۰ متر مربع واقع در بلوار آیت ۹ اخذ و قرارداد و واگذاری آن تنظیم و پروانه ساختمانی ۲۰ واحدی آن به صورت رایگان اخذ و به لطف خدا این پروژه به پایان رسیده به خانوادههای محترم واجد شرایط واگذار گردید .
احداث خانه سالمندان به کجا کشیده است؟
احداث خانه مجهز و استاندارد سالمندان در آمل یک ضرورت جدی و غیر قابل انکار با در نظر گرفتن شرایط حال حاضر جامعه و وجود مشکلات در برخی خانوادهها که بدبختانه موجب هتک حرمت سالمندانی میشود که خود موجد و شکل دهنده اولیه کانون گرم خانوادگی بودند و امروز کرامتشان نادیده گرفته میشود از یک سو و از سوی دیگر عدم وجود خانه سالمندان در شهر آمل و با توجه به ضرورت حیاتی آن مجمع خیرین شهرستان آمل در چهارچوب اساسنامه خود تصمیم به ساخت خانه سالمندان با حفظ بزرگی و احترام برای این قشر با نام سرای کرامت گرفت چرا که معتقد است سالمندان برکت خانواده و بیان بیانگر هویت هر خانواده هستند در این راستا شروع عملیات ساختمانی سال کرامت در تاریخ ۲۴ سه ۱۳۹۶ با تهیه نقشه مهندسی به مساحت ۷۵۰۰ متر مربع زیربنا در ۵ طبقه و همزمان ساخت کارگاه مهندسی جهت اسکان مهندسین پروژه آغاز گردید عملیات خاکبرداری توسط شرکت راپتوس در تاریخ ۹/۵/۱۳۹۶ به اتمام رسید جلسات متعدد بررسی و چگونگی اجرای نقشهها با مشاوره دکتر حسن پور در دفتر ایشان برگزار گردید که مکرراً تاکید اعضای هیئت مدیره در استانداردسازی این پروژه بوده است لازم به ذکر است این بنا به صورت هوشمند ساخته میشود به گونه که در مقابل بلایا و حوادث طبیعی و غیر طبیعی عکس العمل هوشمند داشته باشد که در این رابطه جلسات بررسی نحوه اجرای آن با مهندسی و مشاورین تاسیسات و هوشمندسازی برگزار گردید بیش از چند جلسه نیز با جناب دکتر صلواتی شهردار محترم امامزاده عبدالله در خصوص صدور پروانه برگزار گردید که خوشبختانه با عنایت موافق ایشان و استعلام از دستگاههای مربوطه ادارات آمل کلیه استعلامات اخذ گردید در این مدت عملیات دیوار بلوکی حائل طی قراردادی با پیمانکار ذیربط انجام و عملیاتی شد و عملیات مِگرریزی بتن آماده جهت فونداسیون و دیوار چینی آن به همراه حفر ۵ حلقه چاه جذبی فاضلاب نیز به انجام رسید. تاکنون دو خیر بزرگوار جناب آقای محمد امیدوار به نیت مرحومه همسر گرانقدرشان یک دستگاه ساختمان در بلوار آیت الله طالقانی مقابل پل سوم و نیز جناب آقای ابوالقاسم محمدزاده با اهدای ۳۴۰۰ متر مربع زمین در جاده آمل بابل اهدا نمودند تا بخشی از هزینهها از محل فروش آنها تامین گردد مجمع خیرین شهرستان انتظار دارد و بسیار امیدوار است که خیرین ارجمند و بزرگوار آملی که همواره در طول این سالها فعالیتهای موثر مجمع یار و همراه ما بودند این بار نیز قدم سبز به جلو گذاشته و یادگاری برای خود و آخرتشان و نیز شهر زیبای آمل به جای گذاشته تا این گرد و غبار سیاه بی حرمتی به سالمندان نیز از فضای آن زدوده گردد.
حضورتان در مجمع خیرین چه حسی به شما دست می دهد؟
آرامش خاطر و سبکبالی که شب با آرامش سر بر بالین می گذارید و احساس شعف می کنید و راضی از این معامله که بالای دست تو خداست و این وقایع هیچکدام دست آدمی نیست و موجی است که شما را با خود می برد و الحمدالله هیچ ادعایی در این خصوص ندارشتم و راض به رضای خدا هستم.
استارت اول در تشکیل مجمع خیرین چند نفر بودند و آیا تعداد تغییر کرد؟
از زمان تشکیل مجمع خیرین ما 7 نفر به عنوان مدیرعامل، رئیس، نایب رئیس و اعضای هییئت مدیره انتخاب شدیم و متاسفانه در این مسیر حاج رمضان پرکاووسی ازخیران به نام و دلسوز و پرتلاش ما به رحمت ایزدی رفت و از قطار خدمت پیاده شد اما دیگر دوستان سر جای هستند و خیرین دیگری نیز به جمع ما اضافه شدند.
نوع همکاری و مساعدت شما در دوران همه گیری کرونا به چه صورت بوده است؟
از ابتدای شیوع و پاندومی کرونا با همکاری خیرین عزیز که همواره بازوی توانمند و همراه و پشتیبان حوزه سلانت بوده اند در تامین و توزیع اقلام بهداشتی، ایجاد کارگاه تولید ماسک، تهیه و توزیع پک های بهداشتی مثل ماسک، محلول ضدعفونی کننده دست و سطوح ،گان، شیلد، دستگاه اکسیزن ساز، کپسول اکسیژن، تب سنج لیزری و خرید دستگاه آزمایشگاهی تست کرونا ، بسته های معیشتی، هزینه های کمک درمان بیماران کرونایی و تامین دارو و غیره به مبلغ 6 میلیارد تومان و شهرستان آمل جز اولین شهرستانهایی بود که اقلام مذکور در اختیار مردمش قرار گرفت همچنین کمک به ستاد مستقر در دانشگاه فناوری نوین و تخصصی آمل برای ارسال کمک مواد غذایی و بسته های معیشتی به روستاها و ییلاقات آمل نیز گوشه ای دیگر از فعالیت ما بود.
ساختمان مجمع خیرین استیجاری است؟
خدا را شکر بعد سالها با همت و لطف حاج محمد امیدوار این ساختمان را به نیت همسر مرحومش به نام مجمع خیرین سند خورد و ما همیشه مدیون چنین نیک اندیشانی هستیم که نام عزیزانشان را با انجام عمل خیر تا ابد و برای نسل های بعدی زنده نگه می دارندو در واقع سهامداران اصلی اینان هستند و ما مدیون این مردم هستیم.
افراد تحت پوشش شما ثابت هستند یا متغیر؟
قریب به 350 خانوار آملی به صورت ثابت تحت پوشش مجمع خیرین هستند که کمک هایی چون سبد مواد غذایی و بسته های معیشتی به آنها تعلق می گیرد و حتی در بحث درمان و سایر موارد هم در صورت تشخیص و اولویت خدمات می گیرند. حدود 120 نفر نیز از دهک یک تا سوم هم از امکانات و خدمات بهره مند می شوند.
برای ساماندهی خانواده ها در گرفتن خدمات چه اقدامی صورت گرفته است؟
هر شخص تحت پوشش مجمع خیرین شهرستان آمل در سایت رفاه کشور مانند همه ایرانی ها دارای کد جداگانه ای است که براساس درآمد سرپرست خانوار دهک او مشخص می شود و همچنین براساس همان کد دیگر مثل گذشته نمی تواند همزمان از چند نهاد خدماتی استفاده کند و این نظارتها به صورت مستمر انجام می شود.
حضور خدا را چگونه دیدید؟
این یک معامله قلبی بین من و خداست و گزاف نگفتم اگر بگویم طی اینهمه سال حضور در مجمع با همراهی و مساعدت دوستان عزیزم چیزی جز زیبایی و حال خوب ندیدم و در بدترین شرایط توکلم بیشتر شد.
خاطره ای از این حس قشنگ دارید؟
هر روز مجمع خیرین سرشار از خاطره های تلخ و شیرین است و حتی بعضی ها برایت یادگاری از کاری است که به جای مانده چنانچه شخصی که خودش از خیرین ما بوده و بخاطر مسائل مالی شرایطش تغییر و معادلاتش برهم خورد و دچار بیماری شد و از طریق دوستی متوجه موضوع شدیم و در صدد کمک تقاضای مدارک پزشکی کردیم اما خانواده قبول نکردند و دلیل شان این بود که روزی خودمان دستگیر دیگران بودیم و امروز….که طی یک جلسه صحبت با همسرشان آنها را متقاعد کردیم که درمان را هرچه زودتر شروع کنند و شکر خدا با پیگیری های به عمل آمده این عزیز ما در صحت کامل دوباره جزو خیرین به نام ما شد.
احترام به مراجعه کنندگان چقدر برای شما مهم است؟
همه نیروهای مجمع خیرین شعارشان حفظ کرامت و آبروی انسانهایی است که در لباس نیازمندان به اینجا مراجعه می کنند و هرآنچه به عنوان درد دل یا گفتمان رد و بدل شود در سینه به صورت اصرار در صندوقچه دل باقی می ماند و جز خودش و خدا کسی از موضوع مطلع نمی شود.
اعضای هیئت مدیره و امنا متشکل از چه افرادی است؟
بین اعضای هیئت مدیره و امنا پزشکان، دبیران، بازاریان و صنوف هم هستند که حضورشان بسیار مغتنم و کارگشاست.
یک حرف ماندگار و بی تعارف چه دارید؟
گله از مسئولینی دارم که در لباس درمان به وظیفه خودشان در حد انسانیت عمل نمی کنند و همین موجب سلب اعتماد مردم نسبت به آنها می شود و باز چراهایی که ذهن آدمی را درگیر خودش می کند و به جای انجام امورات پزشکی دنبال چه کنم می رویم که جای تاسف دارد و حتی به زبان آوردش شاید شخص را دچار آسیب کند.
چه مسائلی شما را ناراحت می کند؟
درد دیگران دل انسان را به درد می آورد وشادی دیگران حال دل آدمی را خوب می کند و چه بسا که از پشت امواج تلفن صدای خنده بیمار جواب کرده همه دل نگرانی ها را به خاطری آسوده تبدیل می کند و وجدانت راحت است و این مهم را همه مذاهب قبول دارند و در هیچ دینی انسانیت به سخره گرفته نمی شود پس از خدا می خواهیم تا زبان و دل ما یکی باشد و هرآنچه برای خودمان می خواهیم همان را برای دیگران هم بخواهیم.
شما نیکی می کنید و در دجله می اندازید تا حالا دست خدا را هم دیده اید؟
بگذارید قبلش من یک نکته را راحت و بی تعارف بگویم الحمدالله. الان نه کارم گیر است و خیلی خوب هم بلدم پولم را چه جوری خرج کنم. اگر سراغ این کارها رفته ام برای این است که تمام فکر و وجودم اهمیت آن را درک کرده ام و می خواهم کاری برای خدمت به مردم انجام دهم. وقتی من به این ایمان رسیدم کمک به بنده های خدا و مردم مملکت از هر عبادتی بالاتر و واجب تر است و این بازتاب خوبی در زندگی خواهد داشت چرا این کار را نکنم. زمانی که این کار را انجام می دهی رضایت فکری، احساسسی و سلامتی در زندگی داری پس چرا در این حالت نباشم. اگر قرار است من چند سال دیگر زنده باشم پس عجله می کنم و سریعتر این کارها را انجام می دهم چون ایمان دارم بازتاب خوبی در زندگی من دارد و همین باعث می شود من در انجام کار خیر عجله داشته باشم. شاید برای کارخانه مواد اولیه به صورت مدت دار بخریم اما برای کار خیر حتی یک ساعت هم سعی می کنم تلف نکنم چون سودآوری اصلی را در این کار می بینم.
1403/04/20