مدیر جهاد کشاورزی آمل خبر داد:مبارزه بیولوژیک با ساقه خوار برنج در 2000 هکتار شالیزار آمل


مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل از توزیع زنبور تریکوگراما و کنترل بیولوژیکی آفت ساقه‌خوار برنج در دو هزار هکتار از شالیزارهای این شهرستان خبر داد.
مهرداد فولاد گفت: سال زراعی جاری مبارزه بیولوژیکی با آفت ساقه‌خوار برنج در دو هزار هکتار از اراضی شالیزاری شهرستان آمل انجام می‌شود.
وی با اشاره به توزیع تریکوکارتها و رهاسازی زنبور تریکوگراما برای نسل دوم آفت فوق در مراحل ظهور شب‌پره ماده و سپس اوج پرواز، اظهار کرد: با توجه به اجرای طرح ارتقاء سلامت برنج به روش مدیریت تلفیقی محصول (ICM) در 700 هکتار در مزارع این شهرستان و برگزاری برنامه‌های گسترده آموزشی در سازه‌های مختلف ترویجی با همکاری معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران، مبارزه بیولوژیکی به عنوان بخشی از طرح ICM با دقت در دست اجراست.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل افزود: نظر به جایگاه برنج در سبد غذایی مردم و لزوم سلامت این محصول برای مصرف خانواده‌ها از یکسو و مصرف نهاده‌های شیمیای از سوی دیگر نگرانی‌های مختلفی از قبیل افزایش بیماریها در جامعه، خطرات زیست محیطی، از بین رفتن دشمنان طبیعی و کاهش تنوع زیستی را ایجاد کرد.
فولاد يادآور شد: با توجه به وجود متغیرهای مختلف در تولید برنج، افزایش سطح زیرکشت در شالیزارهای شمال امکان پذیر نبوده و به همین منظورمبارزه بیولوژیکی با آفت ساقه‌خوار برنج به عنوان بخشی از طرح ارتقای سلامت محصول برنج به روش مدیریت تلفیقی (ICM) فرصتی ارزشمند جهت توسعه کشاورزی پایدار در زیست بوم شالیرار است.
به گزارش پایگاه خبری صبح آمل نیوز،وي در خاتمه گفت: در طرح ارتقاء سلامت برنج به روش مدیریت تلفیقی محصول (ICM)، کنترل آفات و بیماریها با روشهای مختلف زراعی، مکانیکی، فیزیکی و بیولوژیکی انجام می شود و تولید محصول با حذف یا کاهش مصرف نهاده‌های شیمیایی همراه با حفظ محیط زیست و سلامت محصول از اهداف این طرح است.

1403/03/31

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در ادامه بخوانید ....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :

گفتگوی اختصاصی صبح آمل با خانم مهندس سمانه هندویی معاونت مالی و اداری شرکت های گروه هندویی و عضو هیئت امنای شهرک شهدای تشبندان محمودآباد: واقعیت این است که در دنیای امروز ‌ صدای مردان چنان بلند شده است که گاهی، شاید برای ایجاد تعادل، باید از مردها خواست تا کمی سکوت کنند تا صدای زنان موفق دنیا بهتر شنیده شود