مشکلات بخش زنان و زایمان از زبان مادرانی که در این بخش بستری می باشند گذشته از رفتار نامناسب بعضی از پرستاران که باز هم به کار سنگین شیفت کاری و یا مسائل حاشیه ای چون«اقتصادی، اجتماعی، خانوادگی و … بر می گردد از طرفی به نبود بعضی از لوازم پزشیک در این بخش نیز مربوط می شود که هم واقعیت دارد و هم اینکه ناشی از تبلیغات سوعی است که از این طرف و آن طرف می شنوند و یا گزینه سوم که به دنبال زایمان راحت و بدون درد هستند که کمی کار را مشکل می کند. لذا با توجه به این مسائل صبح آمل در این شماره و در راستای وظیفه خطیرش که همانا اطلاع رسانی و شفاف سازی بعضی مسائل مهم و حیاتی می باشد بر ان شد تا در قالب گزارشی ویژه موضوع را مورد بررسی قرار دهد.
رییس بیمارستان امام علی(ع) شهرستان آمل، با بیان این مطلب که مشکلات در همه بیمارستانها کم یا زیاد وجود دارد، گفت: دستور تزریق انسولین با پزشک است و پرستاران بدون هماهنگی خصوصا برای زنان باردار تجویز نمی کنند و اگر چنین اشتباه پزشکی در مرکز ما صورت گرفته مطمئنا جزو گزارشات خطای ما محسوب می شود.
دکتر فرامرز اکبری به رفتار نامناسب بعضی از پرستاران اشاره کرد و اظهار داشت: شکایت بیمار یا همراه وی از نوع برخورد بعضی از پرستاران بر می گردد به حجم فراوان کار و گاها شیفت زیاد کاری که باعث بروز بداخلاقی هایی از سوی او نسبت به بیمار می شود که ما نه تنها این حرکت ناشایست را قبول نداریم بلکه در صورت لزوم برخورد نیز می کنیم.
وی تصریح کرد: بیمارستان امام علی(ع) مرکز بلوک چهار مازندران می باشد که بیماران را از شهرستان نور تا بابلسر پوشش می دهد و پذیرش بیماران در خصوص زنان و زایمان بدون قید و شرط می باشد، پس طبعا ما اجازه نمی دهیم که نوع ارائه خدمات مان زیر سوال برود.
رییس بیمارستان امام علی(ع) آمل با بیان اینکه پذیرش بیماران بدون قید و شرط در این مرکز درمانی انجام می شود، خاطرنشان کرد: در این راستا حتی بیمارستان های خصوصی هر مریض بد حال خود که نیاز به مراقبت ویژه دارد به اینجا می فرستد حتی اگر سزارین و زایمان خود را نیز انجام داده باشد، پس این توانمندی بیمارستان را در پذیرش مادر بیمار بد حال و نوزاد بد حال را می رساند.
دکتر اکبری با اشاره به اینکه با توجه به دستورالعمل وزارت بهداشت باید «ریت سزارین را کاهش بدهیم» ؛ گفت: تصور مردم در بیان تفاوت بین مراکز خصوصی و دولتی غلط می باشد و مادران باردار برای اینکه کمتر درد بکشند خواستار سزارین می باشند که ما اجازه این کار را نداریم و علیرغم تلاشی که کردیم پذیرش اختصاصی ما در مورد سزارین انتخابی کم شده و نتوانستیم «ریت» را از 50 پایین تر بیاریم.
رییس بیمارستان امام علی(ع) به صف طولانی در داروخانه این مرکز درمانی اشاره کرد و گفت: نیروی ویژه و متخصص در داروخانه نداریم و برای جبران این کمبود افرادی از مراکز بهداشت و گاها از خدمات به کار گرفته می شوند که این سقف رضایتمندی مراجعه کنندگان را به حداقل رسانده است.
دکتر اکبری با اشاره به واگذاری داروخانه به بخش خصوصی، اظهار داشت: در خصوص واگذاری داروخانه به بخش خصوصی، در حال رایزنی با دانشگاه علوم پزشکی جهت به کارگیری نیروهای متخصص می باشیم.
وی افزود: در سیستم دولتی ارائه خدمت مهم است و ما نیز تمام تلاش مان را به کار می گیریم تا خدمات بیشتری را به همشهریان و مراجعه کنندگان ارائه دهیم.
رییس بیمارستان امام علی(ع) با ذکر این مطلب که بسته تحول سلامت باید در سیر تکاملی قرار بگیرد نه ثابت، گفت: بسته تحول سلامت«پنج سبد» به نوبه خود بسیار خوب می باشد ولی مهم این است که چالش های جزئی این سبدها حل شود و دولت فعلی و آینده باید آن را ارتقاء دهد.
دکتر اکبری با اشاره به کمبود اعتبار و زمان به عنوان عوامل به بهره برداری نرسیدن هتلینگ بیمارستان، خاطرنشان کرد: هتلینگ بیمارستان در حال اتمام و انشاءا… تا پایان خرداد ماه سالجاری به بهره برداری می رسد.
وی به بداخلاقی های همراهان بیمار نیز اشاره کرد و گفت: خانواده های بیماران با کوچکترین مشکل از کوره در می روند و کار به جایی می رسد که حتی پرستار مربوطه را به باد کتک می گیرند.
رییس بیمارستان امام علی(ع) شهرستان آمل خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلات این مرکز درمانی نبود پزشک در بخش رادیولوژی و عدم ارائه خدمات در بخش سرپایی می باشد.
یکی از مادران جوان که چند روزی از تولد بچه اش بیشتر نمی گذشت؛ گفت: از بس تبلیغات های بدی در مورد نوع خدمات دهی در این مرکز شده بود که ترسیدم و خواستم که با گرفتن ماما همراه، زایمان راحت تری داشته باشم که بنا به دلایلی موفق نشدم و با ترس به اینجا آمدم ولی شکر خدا به راحتی و با همراهی پرستاران بخش بچه ام به دنیا آمد.
وی افزود: هزینه ماما همراه 400 هزار تومان و هر جلسه ای هم 20 هزار تومان می باشد که متقاضییان جهت آموزش باید ثبت نام و حدود چهار ماه هم در کلاسها شرکت کنند.
همراه بیمار دیگری نیز به جمع ما پیوست و گفت: ما تصمیم گرفته بودیم که دخترم را بخاطر شرایط بد شش سال پیش این مرکز درمانی برای زایمان به بیمارستان شمال ببریم ولی پیش خودم فکر کردم اگر اتفاق بدی برای نوه ام پیش بیاید که آنجا جوابگو نیستند بنابر این به اینجا آمدیم که خیلی راضی هستم و تصمیم دارم از این به بعد همه جا تبلیغات بیمارستان امام علی را کنم چون بسیار عالی کار می کنند.
خانم بارداری که در بخش زنان و زایمان به خاطر سرماخوردگی بستری بود گفت: در این بخش از چهار سرویس بهداشتی فقط یکی سالم است که پاسخگوی اینهمه بیمار زن نمی باشد.
خانم باردار دیگری نیز در جواب خبرنگار ما اظهار داشت: پرستاران شیفت عصر این بخش تخصص کار ندارند و حتی نمی توانند فشار و نبض مادران را بگیرند.
این خانم گفت: وقتی پرستار برای معاینه ام آمد، پرسید معمولا دستگاه را کدام قسمت از شکمت می گذاشتند که برایش توضیح دادم.
بیمار دیگری که سومین بارداری خود را پشت سر می گذاشت، با بیان این مطلب که پرستاران تلاش خودشان را می کشند ولی بعضی مواقع بی دقتند، اظهار داشت: پرستار من حتی نمی توانست یک رگ دستم را برای آنژیوکت بگیرد که جای آن ورم کرده و هنوز درد دارد.
وی همچنین تصریح کرد: پرستار شیفت شب زمانی که برای معاینه و شنیدن صدای بچه آمد، گفت بچه حرکتش ضعیف است و باید غذای شیرین بخوری که با خوردن یک لیوان و نصف آب میوه ، حالم کمی بد شد و وقتی قند خونم را اندازه گرفت متوجه شد بالای دویست است که سریع چهار واحد انسولین به من تزریق کرد که قندم به شدت کاهش یافت.
مادر دیگری گفت: در بخش زایمان طبیعی پرستاران رفتار خوبی با مادرانی که در حال درد کشیدن هستند ندارند و با این کلمه که چه خبرتان هست اولیش که نیستید ساکت باشید بیمار را ساکت می کنند.