مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران:روستای نوای آمل در مسیر جهانی شدن


مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران از پیگیری ثبت جهانی سه روستای نوای آمل، یوش نور و اروست شهرستان ساری خبر داد.
حسین ایزدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران از ثبت جهانی سه روستای نوا در شهرستان آمل، یوش شهرستان نور و اروست شهرستان ساری خبر داد و گفت: اقدامات لازم برای ثبت این روستا‌ها انجام شده و از شاخص‌های لازم آن در شواری ثبت نیز دفاع شده است.
وی با اشاره به ویژگی‌ها و پتانسیل‌های منحصربه فرد روستا‌های نوا، یوش و اروست، فعالیت جوامع بومی، اقتصاد در روستا، حضور زنان در اقتصاد روستا وحفاظت محیط زیست را از مهمترین ویژگی‌های سه روستا برای ثبت در لیست میراث جهانی برشمرد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران به وجود درخت ارس به‌عنوان یکی از ویژگی‌های خاص روستای اروست برای ثبت جهانی اشاره کرد و افزود: درخت ارس از جمله درختان جنگل‌های هیرکانی است که از بستر‌های آبی زمین محافظت می‌کند تا کویر به سمت جنگل‌های هیرکانی امتداد پیدا نکند.
ایزدی با بیان اینکه خوشبختانه کاشت درخت ارس و داغ داغان در روستای اروست در حال انحام است، افزود: حفظ رودخانه‌های روستای یوش توسط کمیته مردمی روستا از جمله شاخص‌هایی است که در ثبت این روستا‌ها به آن تاکید شده است.
وی به نیما پدر شعر فارسی در یوش، نخل نوا و آیین نور گون در روستای نوا، صنایع‌دستی زنان، اکوتورسم و چشمه سورت با ۱۱ چشمه و منطقه حفاظت شده چهاردانگه و بافت روستای اروست را از دیگر مولفه‌های ثبت این روستا‌ها دانست.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران با اشاره به انتخاب روستای کندلوس برای ثبت در لیست آثار جهانی، گفت: روند اجرایی ثبت این روستا در حال انجام است.
به گزارش پایگاه خبری صبح آمل نیوز و به نقل ازخبرگزاری صدا و سیمای مازندران، ایزدی افزود: ثبت روستا‌ها در میراث جهانی در حفظ استقلال روستا‌ها و حضور آنها در بازار گردشگری و بازآفرینی فرهنگ، هنر و تمدن منطقه نقش تاثیرگذاری خواهد داشت.

1403/05/31

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در ادامه بخوانید ....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :

گفتگوی اختصاصی صبح آمل با خانم مهندس سمانه هندویی معاونت مالی و اداری شرکت های گروه هندویی و عضو هیئت امنای شهرک شهدای تشبندان محمودآباد: واقعیت این است که در دنیای امروز ‌ صدای مردان چنان بلند شده است که گاهی، شاید برای ایجاد تعادل، باید از مردها خواست تا کمی سکوت کنند تا صدای زنان موفق دنیا بهتر شنیده شود