سرمربی تیم بزرگسالان و رئیس هیئت ورزشهای باستانی و زورخانه ای مازندران گفت: ۱۰ شهرستان از جمله جویبار مهد پهلوانان فاقد زورخانه ورزشی است.
روح الله سوادکوهی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۵ زورخانه در شهرهای استان فعال است، افزود: این میزان متناسب با نیازهای استان نیست زیرا در بسیاری از شهرستانها از جمله گلوگاه، بهشهر، سوادکوه، سیمرغ، کلاردشت، عباس آباد، جویبار و غیره فاقد سالن ورزشی هستیم.
وی با بیان اینکه در مجموع در ۱۰ شهرستان استان زورخانه نداریم، شمار ورزشکاران سازمان یافته را دو هزار نفر ذکر کرد و گفت: این ورزشکاران از رده سنی چهار تا ۹۵ ساله در این رشته ورزشی فعالیت میکند.
وی با عنوان اینکه رتبه مازندران در سال ۱۳۹۷ در ورزش زورخانه و باستانی ۱۹ بود، افزود: این رتبه در سال ۱۴۰۰ به هشتم رسید و در سال قبل نیز جزو پنج استان برتر در این ورزش معرفی شدیم.
سوادکوهی با اشاره به قدمت ۳۵۰۰ ساله ورزش زورخانه ای و اینکه این رشته از آئین میترایسم به بعد وجود دارد، افزود: ورزش زورخانه ای تنها ورزش در دنیا محسوب میشود که از موسیقی زنده بهره میبرد و در سازمان جهانی یونسکو نیز به عنوان میراث معنوی و به نام ایران ثبت شده است و اکنون در ۸۲ کشوری ورزش رواج دارد.
به گزارش صبح آمل نیوز و به نقل از مهر، رئیس هیئت ورزشهای باستانی و زورخانهای مازندران با بیان اینکه برای اولین بار مرشد و مربی از ایران به جهان صادر شده است، ورزش زورخانه ای را نماد جنگاوری ایرانیان بیان کرد و گفت: کباده، تیر وکمان، زنگ، سنگ و غیره نماد جنگاوری ایرانیان محسوب میشود و از نظر پزشکی هر کسی یکبار این ورزش را تماشا کند ۲۴ ساعت بدنش شاداب و باطراوت خواهد بود.
1402/2/18