معاون استاندار و فرماندار ویژه آمل در دیدار با اساتید زبان و ادبیات فارسی دانشگاههای هند خبر داد:
نخستین تندیس طالب آملی در آمل ساخته می شود
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان آمل با اشاره به روابط کهن ایران و هند گفت:رابطه بین ایران و هند قطعا یکی از کهن ترین روابط تاریخی دنیاست که مبادلات بسیار زیادی را به همراه داشته است و محور این مبادلات فرهنگ، کتاب، شعر و ادبیات بود.
به گزارش صبح آمل دکتر سید عباس حسینی در دیدار اساتید زبان و ادبیات فارسی دانشگاههای هند به منظور تبادلات فرهنگی با موضوع طالب آملی، زبان فارسی را از مولفه های جدی در توسعه دین دانست و افزود: با ورود به حوزه حکمرانی و دینداری یکی از مولفه های جدی در توسعه و بسط دین اسلام در هندوستان زبان فاخر فارسی است و این مبادلات همچنان ادامه دارد و به عنوان یکی از نقاط قوت جدی بین این دو همسایه به شمار می رود.
وی افزود: دنیای جدید و قرن اخیر مواردی که به عنوان حکمران در دنیا از آن نام بره می شود فرهنگ است و بازگشت به حوزه فرهنگ به عنوان منشا قدرت است و چرخش قدرت در روایات آخرالزمان که ما شیعیان به آن معتقد هستیم از غرب به شرق بسیار مشهود است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان آمل به نگاه ویژه رئیس جمهور به شرق اشاره کرد و اظهار داشت: دولت آقای رئیسی نگاه ویژه به شرق دارد و مبادلات فرهنگی، اجتماعی، تجاری با همسایگان به ویژه با کشور دوست و همسایه هند وظیفه ما را سنگین تر می کند و در شکل دهی این مبادلات قطعا روابط و مراوداتی که براساس آداب و فرهنگ و سنن شکل بگیرد پایدار و بلند مدت خواهد بود.
حسینی تصریح کرد: یک رابطه تاریخی بین آمل و هندوستان وجود دارد و آن شخصیت چند وجهی طالب آملی است که از یک سو دلبستگی عجیبی به شهر آمل و دلدادگی به هندوستان نیز دارد که این نشان دهنده دلبستگی این مرد بزرگ به دو اقلیم و دو فرهنگ و دو ماهیت تاریخی است.
وی در ادامه از برگزاری همایش طالب آملی با همکاری دانشگاه مازندران و اساتید زبان فارسی در امل خبر داد و گفت: ساخت نخستین تندیس طالب املی و مقبره وی هم در دستور کار قرار دارد.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان امل خاطرنشان کرد: انتشار کتاب مشترک مجموعه مقالات علمی فرهنگی با موضوعات مشترک در دستور کار بعدی قرار دارد.
حسینی در پایان اظهار امیدواری کرد:امیدواریم این نشست و همراهی شکل گرفته منجر به یکسری تبادلات فرهنگی اجتماعی و تجاری بین شهر آمل، استان مازندران و دیگر استانهای مقصداساتید زبان و ادبیات فارسی دانشگاههای هند و سرفصل و آغاز یک اتفاق نو در این حوزه شود.
