دبیر ستاد چهارمین دوره اشکواره حسینی عصر امروز در نشست رسانه ای با خبرنگاران که با حضور نائیج نژاد معاونت سیاسی فرماندار، رئیس ارشاد و محمدپور عضو شورای اسلامی شهر آمل در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد این شهر برگزار شد؛ گفت: هر سال شاهد رشد بسیار خوبی از آثار ارسالی هستیم و نکته جالب و حائز اهمیت اینکه قالب آثار فنی و تخصصی است.
به گزارش صبح آمل حسین جوادی با بیان اینکه سطح اشکواره بسیار بالاست؛ اظهار داشت: به اذعان داوران سطح اشکواره حسینی از بسیاری همایش ها بالاتر است و این در نوع خود قابل توجه می باشد.
وی تاکید کرد: اشکواره حسینی می تواند خلاهای فرهنگی و عملیاتی شهر را به نوعی پر کند.
دبیر ستاد چهارمین دوره اشکواره حسینی با اشاره به مظلومیت شهدای مدافع حرم گفت: سال اول با آغاز به کار اشکواره، کمترین آثار مکتوب، نمایشی و تصویری و صوتی در بخش شهدای مدافع حرم، به دست ما رسید در حالی که امروز به برکت اجرای اشکواره حسینی شاهد دریافت آثار بسیار زیادی در غالب شهدای مدافع حرم می باشیم که این مهم این توانست موجی از تولیدات آثار بسیار فاخر ایجاد و جایگاه خود را پیدا کند.
جوادی در پایان گفت: اشکواره حسینی نسبت به دیگر کارهای فرهنگی که در منطقه انجام می شود از سطح بالایی برخوردار است و امیدواریم که این نگاه در همه مدیران استانی و کشوری نیز باشد و آن را یک اتفاق بزرگ فرهنگی ببینند و به آن توجه کنند.
دبیر چهارمین دوره بخش عکس اشکواره حسینی نیز در ادامه خاطرنشان کرد: در همان ابتدا اهدافی را دنبال می کردیم که اشکواره را به سمت ملی شدن ببریم ک در دور دوم این موضوع اتفاق افتاد و در دور سوم استقبال زیادی شد و 28 استان شرکت کردند.
مجید نیکجو با اشاره به اتفاق نادر در بخش عکس گفت: امسال با جرات بسیار بالایی اتفاق مهمی را در بخش عکاسی محرم ایجاد کردیم و آن اینکه تنها مسابقه عکاسی در کشور هستیم که امسال فقط به صورت مجموعه عکس برگزار می کنیم که در مجموع 120 عکاس یکهزار و 665 عکس در قالب 112 مجموعه به دبیرخانه آمد که پس از بررسی 77 مجموعه از 46 عکاس وارد مرحله داوری شد که 5 مجموعه با بیش از 45 عکس به نمایشگا راه یافتند.
وی با اشاره به اثر دریافتی از یک شرکت کننده خارجی در بخش عکس افزود: با توجه به استقبال بسیار زیاد از سوی عکاسان عزیز در 23 استان گلستان، کردستان، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، خوزستان، تهران، فارس، آذربایجان شرقی، استان مرکزی، اردبیل، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، همدان، مازندران، قم، اصفهان، زنجان، قزوین، کهکلویه و بویراحمد، سمنان، گیلان و سیستان و بلوچستان یک شرکت کننده خارجی از کشور بحرین نیز داشتیم.
دبیر چهارمین دوره بخش رسانه اشکواره حسینی هم در ادامه این نشست گفت: برای دومین سال بخش رسانه را به اشکواره حسینی اضافه کردیم و این بخاطر استقبال همکاران ما بود که تمایل داشتند در حوزه رسانه هم شرکت کنند.
الناز پاک نیا با اشاره به افزایش 20 درصدی در این بخش اظهار داشت: نسبت به سال گذشته در حوزه رسانه 20 درصد افزایش شرکت کنندگان و حدود 10 درصد هم رشد آثار دریافتی در این بخش داشتیم که در مجموع امسال 180 اثر از 70 خبرنگار در استانهای شمالی دریافت کردیم.
وی اتصریح کرد: سال گذشته بخش رسانه اشکواره حسینی به صورت استانی برگزار شد اما امسال به صورت منطقه ای برگزار شد و آثار و تولیدات رسانه ای استانهای مازندران، گیلان و گلستان را دریافت کردیم که مازندران به عنوان میزبان بیشترین آثار را داشت و یک سوم آثار دریافتی مختص استان گیلان بود و رده سوم نیز برای استان گلستان رقم خورد.
دبیر چهارمین دوره بخش رسانه اشکواره حسینی بیان داشت: با توجه به حذف موضوع شهدای مدافع حرم و سردار حاج قاسم سلیمانی در اشکواره حسینی امسال اما شاهد افزایش شرکت کنندگان و تعداد آثار بودیم و به تناسب شرایط کرونایی در حوزه کرونا و جامعه، فرهنگ عاشورایی و فرهنگ حسینی در محورهای مفهومی مسابقه را برگزار کردیم و از همکاران عزیز خواستیم تادر این حوزه ها تولید اثر و محتوی داشته باشند.
پاک نیا اذعان داشت: در بخش رسانه طبق معمول بیشترین آثار در حوزه گزارش بود و یادداشت و سرمقاله در رده دوم قرار گرفت و مصاحبه نیز رده سوم را به خود اختصاص داد.
دبیر چهارمین دوره بخش فیلم اشکواره حسینی به 97 اثر دریافتی اشاره کرد و گفت: حدود 97 اثر در بخش فیلم تا این لحظه به دبیرخانه ارسال شد که از این تعداد31 اثر در بخش مستند بودند و 66 کلیپ موبایلی داشتیم که بیش از تصورات و انتظارات ما بود و پیش بینی ها بر این است که تا 5 مهر این رقم به 100 برسد.
روح الله جوکار اظهار داشت: برای دومین بار شاهد دریافت آثار در بخش فیلم موبایلی هستیم و برای افزایش ایجاد شور و نشاط حسینی در جامعه بخش کلیپ را در این دوره راه اندازی کردیم که با این وجود هر شرکت کننده ای می تواند با گوشی همراه خود تولید محتوی کند.
وی افزود: به جز مازندران از هشت استان تهران، قم، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، همدان، کرمانشاه و اردبیل نیز آثار داشتیم و نکته حائز اهمیت اینکه از دو کشور ایتالیا و ترکیه نیز آثار ارسال کردند.
دبیر چهارمین دوره بخش داستان کوتاه اشکواره حسینی تصریح کرد: بخش داستان کوتاه برای اولین بار در اشکواره حسینی گذاشت شد و انتظار می رفت با استقبال روبرو نشود که بر خلاف تصورات با توجه به موضوعات امام حسین و اربعین، سردار سلیمانی، حضور و نقش و تاثیر زنان و … مورد توجه قرار گرفت و این استقبال نه از استان مازندران بلکه گیلان، گلستان و تهران و خوزستان نیز بوده است.
مهیار کمانگری دبیر بخش سرود چهارمین دوره اشکواره حسینی گفت:دو هزار و 100 اثر از 650 شاعر به دبیرخانه رسیده که بسیار قابل توجه است و در بخش محلی به صورت استانی برگزار می شود و کلاسیک نیز کشوری هست که نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری داشت.
امیررضا مدنی دبیر بخش تئاتر چهارمین دوره اشکواره حسینی اظهار داشت: در بخش تئاتر امسال 16 اثر از شهرهای مختلف به دبیرخانه ارسال شد که با توجه به شرایط کرونایی داوری به صورت زنده نداشتیم و شرکت کنندگان از 5 استان خراسان رضوی، آذربایجان غربی، مازندران، گیلان و تهران و همچنین از شهرهای آمل، محمودآباد، الوس، بابلسر، ساری، نور، رامسر، قائمشهر، ارومیه، تهران، لاهیجان و مشهد آثار ارسال کردند که 5 اثر به اشکواره راه پیدا می کنند.3مهر1400
