پارک جنگلی میرزا کوچک خان واقع در کیلومتر 16 جاده آمل، تهران دارای امکانات تفرجگاهی نظیر آلاچیق، سوئیت اقامتی، آب آشامیدنی، سرویس بهداشتی، نمازخانه، میز و نیمکت، رستوران و قهوه خانه، کافی شاپ و فست فود، سکوی چادر، جایگاه سوارکاری و … می باشد. جلوه گاه ویژه این پارک، گذر رودخانه هراز از ضلع شرقي آن بوده که زیبایی خاصي به آن بخشيده است و جنگل انبوه، جاده جنگلی پارک، هزار پله، درختان کهنسال و مرتع جنگلی از دیگر جاذبه های آن می باشد که مطمئناً تماشای این همه زیبایی خالی از لطف نخواهد بود .
همانا ایجاد استراحتگاه، پارک های جنگلی و مناطق حفاظت شده به دلیل حفاظت از طبیعت و حیات وحش برای مردم لازم و ضروری است و با افزایش جمعیت، ایجاد شهرهای بزرگ و مراکز صنعتی در سالهای اخیر، احتیاج مردم به تفرجگاه ها بیش از پیش احساس شده که این مهم مسئولین را بر آن داشت تا پارکهای عمومی بیشتری در داخل و اطراف شهرها به وجود بیاورند.
سالهای نه چندان دور، شهروندان آملی و گردشگران و زائران آستانه مبارکه آقا امامزاده عبدالله(ع) خاطرات خوشی را با پارک جنگلی میرزا کوچک خان وجاذبه های بکر و دیدنی آن داشتند و با گذر از آنجا دل و جان شان آرام می گرفت اما امروزه بسیاری از ما غرق شدن در دنیای تکنولوژی و تلفن همراه را به سفر و گردش در دنیای طبیعت ترجیح می دهیم و از طریق تلفن همراهمان به تماشای طبیعت می پردازیم. در حقیقت اکثر ما برای یافتن آرامش، بجـای تماشای مناظر طبیعی، چشم انداز جنگلی و گونه های گیاهی که برای همه گردشگران جذاب و دیدنی است ، به خانه هایمان پناه می بریم .
بیایید با طبیعت آشتی کنیم؛ طبیعت زیبای 420 هکتاری پارک جنگلی میرزا کوچک خان آمل که اگر از کنار آن به سادگی عبور کنید شک نکنید یکی از فرصت های خوب زندگیتان را برای دیدن زیبایی های آفرینش از دست داده اید زیرا این جنگل دیدنی جزو بهترین مناطق گردشگری شمال کشور به حساب می آید که در هر فصلی از سال زیبایی و شگفتی های خاص خودش را دارد و به عنوان یکی از مناطق نمونه گردشگری کشور انتخاب و معرفی شده است. امکانات پارک این فرصت را به هر گردشگر و مسافری برای استراحت یک یا چندروزه و استفاده از طبیعت بی نظیر آن می دهد.
هزار پیچ یا هزار پله یکی از برجسته ترین مناطق گردشگری طبیعی مشرف بر شهر آمل از قدیمیترین تفریحگاههای این شهر محسوب میشود که در این پارک جنگلی واقع شده است. چشم انداز اطراف این مسیر شامل جنگل های پوشیده از سرو، کاج، افرا، درختچه های طبیعی و پوشش مرتعی است. در بلندترین نقطه آن وزش باد به طور مستمر وجود دارد که ناشی از اختلاف فشار بین دو دامنه سایه و آفتابی همچنین بین کوه و دره است. از بلنـدای هزار پلـه مزارع کشاورزی، روستاهای اطراف و جنگل های انبوه به خوبی قابل مشاهده است .
از آنجائیکه پارك میرزا کوچک خان همواره ( خاصه در ایام تعطیلات ) مورد استفاده مسافران بين راهي و شهروندان آملي قرار مي گرفته و داراي امكانات تفرجگاهي بوده اما به سبب عدم توجه لازم در سنوات گذشته فقط محل استراحتگاه موقت هموطنان گرامی بوده است لذا شرکت سرمایه گذاری عدالت استان مازندران جهت توسعه صنعت گردشگری و ایجاد اشتغال پایدار در این استان سرسبز، با انعقاد قراردادی 10 ساله با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، مديريت حفاظت و بهره برداري پارک جنگلـی را از ابتدای سال 1390 در اختیار گرفت.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری عدالت استان مازندران ( سهامی عام ) با اشاره به اهمیت این پارک گفت: مقدمات اولیه و هماهنگی های لازم برای سرمایه گذاری بیش از سی میلیارد ریال در پارک جنگلی میرزا کوچک خان انجام شده است و مطمئناً با صرف هزینه های سرمایه گذاری به یکی از ظرفیت های مهم گردشگری استان مبدل خواهد شد.
مهندس محمد خزائی کوهپـر با تأکید بر اینکه از فرصت پیش آمده باید بهره لازم را برد؛ تصریح کرد: از آنجا که توان مالی و اقتصادی سرمایه گذاران بومی در استان برای انجام این کار تا حدودی ناممکن و سنگین است مسئولان و متولیان امر باید حمایت همه جانبه خود را از اینگونه سرمایه گذاریهای بخش خصوصی در راستای توسعه اقتصاد این استان انجام دهند .
وی از این پارک جنگلی به عنوان یکی از بزرگترین پارکهای جنگلی خاورمیانه نام برد و گفت: پارک جنگلی نمونه گردشگری میرزا کوچک خان با جنگلهای انبوه و چشم اندازی زیبا دومین پارک جنگلی بزرگ استان مازندران است.
مجری طرح پارک جنگلی میرزاکوچک خان با بیان اینکه چه دستگاهی مسئول توسعه طبیعتگردی در کشور ما می باشد؛ افزود : امروزه تمامی دوستداران طبیعت بر لزوم توسعه اصولی طبیعتگردی در کشورمان هم نظرند و از آنجائیکه استان مازندران همواره در ایام تعطیلات پذیرای مسافرین و گردشگران زیادی از اقصی نقاط میهن عزیزمان می باشد، لذا فراهم آوردن امکانات رفاهی برای آنها، از مهمترین دغدغه های مسئولین بوده و می باشد.
مهندس خزائی تصریح کرد: واگذاری مدیریت پارکها، مناطق نمونه گردشگری، مراکز تفریحی و … به بخش خصوصی توانسته است تا حدودی رضایت مسافرین، گردشگران و مسئولین محترم را فراهم نماید لذا شرکت سرمایه گذاری عدالت در قالب بخش خصوصی اقدام به توسعه طبیعت گردی در استان مازندران نموده که با هدف ایجاد اشتغال و رشد كيفي در بخش سلامت كشور، كسب درآمد و حمايت از رشد اقتصادي، تبديل شدن به قطب گردشگري سلامت در منطقه، جذب گردشگران، توسعه صنعت توريسم و ايجاد زيرساخت هاي لازم گردشگري، حفاظت طبیعت منطقه جهت استفاده هم میهنان عزیز، گام در این عرصه نهاد.
وی با تاکید بر اینکه هماکنون نگاه دولت به حوزه گردشگری بهتر از گذشته شده؛ گفت: تلاشها بر این است که برنامهها را برای ورود گردشگران خارجی به ایران تسهیل و از آنجایی که نگاه مجموعه سهام عدالت استان مازندران نگاهی عمیق، آیندهپژوهانه، استراتژیک و جامع است، می توانیم با توجه به ظرفیتهای موجود و همکاری، همراهی، همفکری و حمایت منابع طبیعی و سازمان گردشگری، در زمینه میراث فرهنگی و گردشگری موفق شویم و در سالهای آینده شاهد ورود گردشگران بیشتری باشیم و امانتدار خوبی برای این رسالت بزرگ باشیم.
مجری طرح پارک جنگلی میرزاکوچک خان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تنها 20 هکتار از این پارک قابلیت بهره برداری و استفاده داشته و مابقی عرصه آن پوشش گیاهی می باشد، ابتدای امر با انجام هزینه های اولیه جهت بازسازی و مرمت امکانات و مستحدثات موجود، تجهیز و ترمیم سیستم روشنایی، نیروی کار و … برابر کتابچه طرح مصوب سعی برآن شد تا مسافران و گردشگران را جذب تفرجگاهی نمائیم که فاقد امکانات تفریحی و اقامتی بوده است که الحمدالله این توفیق حاصل شد و در ادامه به سبب بروز رسانی مصوبات کتابچه طرح با موقعیت مکانی و جغرافیایی پارک جنگلی نسبت به تهیه نقشه طرح هادی، نقشه های توپوگرافی و کتابچه جدید اقدام که با تلاش همه جانبه و نشستهای متعدد با کارشناسان و مدیران ذیربط علی النهایه در سال 1394 دستور تهیه کتابچه جدید از سوی اداره کل منابع طبیعی استان صادر شد.
مهندس خزائی اظهار داشت: متاسفانه برخی مشکلات شرکت سرمایه گذاری عدالت و الزام اجرای تعهدات قرارداد ، موجب عدم سودآوری برابر جدول مندرج در کتابچه طرح شد که انشاءالله طی سالهای آتی با تغییر نگاه مدیریتی و کنترل بهینه هزینه ها، درآمدهای حاصله ( ورودی، پارکبانی، اجاره سوئیتها و آلاچیق ) صرف توسعه فضای تفریحی پارک و خدمات رسانی مطلوب خواهد شد.
وی به سیاست های جدید هیئت مدیره اشاره کرد و گفت: سیاست های جدیدی در زمینه احداث 40 واحد کلبه جنگلی، راه اندازی تالار و بهسازی رستوران، پیست اسب دوانی، وسایل بازی پیشرفته و سایر امکاناتی که در جذب گردشگر مفید فایده باشد اتخاذ شد که ان شاء الله با مساعدت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران و میراث فرهنگی و گردشگری این مهم محقق خواهد شد تا بتوانیم طی سالهای باقیمانده، کارهای مثمر ثمری در شان و شخصیت والای شهروندان انجام دهیم و موافقت منابع طبیعی استان مازندران را برای تمدید یک دوره ده ساله دیگر اخذ نمائیم که هدف غائی همه ما خدمتگزاری به مردم شریف این سرزمین بوده و هست و خواهد بود.
مجری طرح پارک جنگلی میرزاکوچک خان تصریح کرد: ساماندهی پارک جنگلی میرزا کوچک خان نیازمند همدلی و همکاری بیش از پیش دستگاه های متولی، رسانه ها و مردم است و امید که بتوانیم شایسته این موهبت الهی و محبت مردمی باشیم.
مهندس خزائی در پایان افزود: بنده بعنوان عضو کوچکی از خانواده بزرگ سهام عدالت استان مازندران از زحمات تمامی مدیران، مسئولین و کارشناسان محترم خصوصا دکتر کوهستانی، ریاست محترم منابع طبیعی شهرستان آمل، و جناب آقای مهندس معصومی، کارشناس محترم که در این راه خطیر با سعه صدر و عنایت خاص همواره همدوش و همپای بنده و سایر همکاران ما در مجموعه پارک جنگلی میرزاکوچک خان آمل بودند تشکر ویژه دارم و از تمامی مسئولین ذیربط میخواهم با ارائه نقطه نظرات سازنده خود ما را در رسیدن به اهداف مجموعه یاری رسانند و حامی و پشتیبان ما باشند .