Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/sobheamo/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/sobheamo/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/sobheamo/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/sobheamo/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/sobheamo/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

نبـود نظارت بـر آرایشگاه های مـردانه آمل ؛ آرایشگاه های نیمه مردانه که دیگر مردانگی در آنها دیده نمی شود

صحبت این گزارش حکایت تغییر در یکی از مشاغل بظاهر ساده و پیش پاافتاده اما مهم است، صحبت از آرایشگاه های مردانه ای است که که ابزار کارشان در گذشته از چند قیچی و شانه و ماشین ریش تراش و تیغ فراتر نمی رفت اما اکنون در برخی از این آرایشگاه ها صحبت از خدماتی است که تا همین چند وقت پیش مختص بانوان بود از برداشتن زیر ابرو، مش کردن تا بند انداختن و گاها اپیلاسیون!
صحبت از ارایشگاه های نیمه مردانه ای است که دیگر صفا و صمیمت و مردانگی قدیم در آنها دیده نمی شود، صمیمیتی که برای روزگار نه چندان دوری نیست، کافی است از پدرانمان بپرسیم، زمانیکه سلمانی‌ها یک جورهایی پاتوقی بود برای مرد‌ها که دور هم جمع شوند و از این در و آن در بگویند و مدل موها هم به المانی و نهایت یک فوکول خلاصه میشد
پدرم می گفت نبین که الان هرجایی چشم کار می کند آرایشگاهی زده شده و همه ادعای اوستا بودن  می کنند، قبلاها اینطور نبود، مگر به این راحتی‌ها قیچی دست شاگرد می‌دادند. باید آنقدر زمین را جارو می‌کشید و خرده مو جمع می‌کرد تا صاحب کار، دلش نرم شود و بگذارد کنار دستش بایستد و فوقش با فرچه، موی روی گردن مشتری را پاک کند!
دورانی که دیگر گذشت!
البته بی تقصیر هم نیستند، گذشت آن زمان که مردها برای کوتاه کردن مو نزد ارایشگاه می رفتند و اگر  آرایشگران خودشان را با این موج و خواسته ها همراه نکنند قافله را باخته اند!
نزد یکسری از فعالان این واحد صنفی رفتیم تا از ریز و درشت این حرفه بگویند ، از تغییراتی که آرایشگاه مردانه در طول زمان پیدا کرده تا بهداشت محیط کار و هزینه‌ها.
سبک ارایشگری تغییر کرده
به نظر بیشتر از 30 نمی خورد و آنقدر تعریفش را شنیده بودم که راهی یکی از اپارتمان های داخل خیابان هراز شدم«مغازه داشتن داخل آپارتمان بهتره، هم راحت تریم هم اینکه شیک تره! تازه شم دستمون اینجا بازتره» این را می گوید و ژورنال مو را نشانم  می دهد« سبک آرایشگری تغییر کرده است. در گذشته ماهی یک بار برای اصلاح سر به آرایشگاه مراجعه می‌کردند اما من این روز‌ها مشتریانی دارم که گاهی هر روز برای سشوار مو‌هایشان می‌آیند»
پکیج دامادی
می گوید پکیج دامادی جدا است و قیمت ها مختلف است« گاهی اندازه‌‌ همان وقتی که عروس در آرایشگاه است، داماد هم باید اینجا باشد. درست کردن مو‌ها هم بستگی به این دارد که داماد مو دارد، مو‌هایش پرپشت است یا کم پشت. اگر داماد مو‌هایش کم باشد، مسلماً کار سخت‌تر می‌شود و باید به وسیله مواد گریم، داخل مو‌هایش را کمی پر کنم تا خالی بودنش کمتر به چشم بیاید. درست کردن موی داماد، به حالت مو هم بستگی دارد البته. مثلاً بعضی‌ها مو‌هایشان فر و مجعد است و دوست دارند، برای شب عروسی مو‌هایشان صاف باشد. بعضی‌ها هم دلشان می‌خواهد مو‌هایشان کمی بلند‌تر و پر‌تر به نظر برسد که در این صورت گاهی باید از اکستنشن برایشان استفاده کنم که خودش زمانبر است. گریم داماد هم برای خودش پروسه جداگانه‌ای دارد. باید روی پوست، چشم‌ها و ابرو‌ها کار کرد. آن هم بستگی به این دارد که چقدر کار لازم است روی صورت داماد انجام شود. بعضی‌ها هم اصلاً دلشان نمی‌خواهد روی صورتشان کار شود و فقط خواهان درست کردن مو‌ها هستند»هرچه اصرار کردم در مورد قیمت نگفت، مثل اینکه خیلی بالاست!
همه چی کیلویی شده!
وقتی در خصوص مدرک و اینکه چگونه در این کار استاد شد پرسیدم کمی مکث کرد«من که دوره تهران رفتم ولی الان خیلی راحت مجوز میدن! از کجا می خوان بفهمن من استادم و شما نیستی؟ همه چی کیلویی شده این دوره زمونه! »
تغییر قیافه
می گوید پیش امده که شخص قبل و بعد خوش را نمی شناسد و گاهی مجبور به ترمیم مو می شوند« وسط موی سرش خالی است و مجبوریم با پودر داخل را توپر نشان بدیم تا مشتری راضی شه؛ گاهی هم پیش آمده که شب نامزدی موی داماد توپر نشان دادم و بعدا عروس که متوجه تغییرات گسترده داماد شد نزدیک بود کارشان به طلاق بکشد!»
واحد صنفی کو؟
معتقد است اگر رییس صنف داریم پس چرا نظارتی وجود ندارد« من در زمانی قانون را رعایت می کردم اما وقتی تبلیغات یک سالن آرایشگاه در سطح شهر پخش می شود و آن شخص برای یک اصلاح ساده 20 هزار تومان پول می گیرد، چرا من نگیرم؟»
شانه های تمیز؟
البته یکی از مشتریانش هم که حرف های مارا شنیده بود به نکته ای اشاره کرد« آرایشگاه ها ارتباط مستقیمی با سلامت مردم دارند و اگر آنها از شانه های کثیف و تیغ های سالم استفاده نکنند شاید منجر به بیماری مشتری بشن! در آمل چند ارایشگاه برای هر مشتری از شانه های تمیز استفاده می کند؟»
با عذرخواهی از صاحب مغازه اینگونه ادامه می دهد «باید از روپوش سفید استفاده کنند اما حتی 1 درصد ارایشگاه ها هم این موضوع رعایت نمی کنند!»
مرد اینگونه ابرو بر نمی دارد
سنی ازش گذشته بود و شاید به 50 می رسید« اهمیت دادن به زیبایی خوبه اما نه اینکه بیایم در آرایشگاه جوری زیر ابرو بگیریم که وقتی از سالن رفتیم بیرون کسی مارا نشناسه! این کار ارایشگرهای مردانه اصلا قانونی است؟»
اعتقادات کم شده
«به نظر من اعتقاد جوان ها کم شده و گرنه این کارها معنی ندارد» این را می گوید و معتقد است افرادی که خودشان را شبیه زن ها در می آورند اعتماد به نفسی ندارند، آقای آرایشگر هم سری تکان می دهد البته مابین این حرف ها توجه من سمت رنگ موهای مردانه جلب می شود و پارادوکس میان تاسف خوردن صاحب ارایشگاه و داشتن اینچنین لوازمی!
نظارت بیشتر
« آرایشگران باید پیش از شروع اصلاح، لوازم را با الکل ضدعفونی کرده و بعد از پایان کار هم برای کاهش التهاب پوست مشتری، از پماد اکسید روی استفاده کنند. بعد از استفاده هر مشتری، لوازم باید عوض و ضدعفونی شود تا با پوست و صورت تماس نداشته باشد. در غیر این صورت، احتمال انتقال بیماری‌های پوستی زیاد است.» این را یکی دیگر از صاحبان آرایشگاه می گوید و ادامه می دهد« شاید کمتر از 10 درصد آرایشگاه های مردانه در امل این کار را انجام بدهند ، باید نظارت بیشتری در این خصوص وجود داشته باشد»
سولاریوم
می گوید تقاضای سولاریوم زیاد دارد و شاید دستگاهش را بیاورد« برخی از مشتریانم بدنساز هستند و برای برنزه کردن تقاضای این دستگاه را دارند، باید براورد هزینه کنم ببینم می صرفد یا نه!»
برداشتن ابرو
این آرایشگر که همانند ارایشگر قبلی نمی خواست نامش ذکر شود در مورد اصلاح ابرو می‌گوید:« برداشتن ابرو از 15 تا 25 هزار تومان است. البته عده‌ای ابرو را فقط تمیز می‌کنند که از تیغ و قیچی استفاده می‌شود ولی اگر بخواهند زیر ابرو خط بیندازند موچین هم استفاده می‌شود که هزینه‌ دارد است. در ضمن بند هم داریم که موهای روی گونه تا زیر پلک پائین را برمی دارند.»
وجهه این کار در حال نابودی است
به داخل یکی از آرایشگاه های مشهور که در کنار خیابان اصلی در حال فعالیت است می روم«خیلی سال است که در این کار هستم، دیگر زیاد در مغازه نیستم و بیشتر با زنگ به مغازه می آیم! شاگرد دارم کارش خوبه!»
«2سال نهایت 5 سال هستند بعد می روند» این را می گوید و معتقد است افراد جدیدالورود به این حرفه وجهه این کار را خراب می کنند و در نظر ندارند که این کار یک هنر است و باید قدر هنر را بدانیم»
بیشتر شبیه شرخرها هستند
البته معتقد است خوب و بد همه جا هستند اما شغل ما حساس است«برخی از ارایشگرها گول بازوی خودشان می خورند و بیشتر به شرخرها شباهت دارند تا ارایشگر»
وجهه بد در میان مردم
می گوید کمتر از 10 درصد ارایشگرهای مردانه در آمل دید حرفه ای نسبت به این شغل دارند« متاسفانه ارایشگر در دید مردم وجهه خوبی ندارد در صورتی که در دیگر کشورها به عنوان یک هنرمند به او نگاه  می کنند»
عملکرد ضعیف اتحادیه
یکی از مشتریان که در گذشته خودش ارایشگر بود گفت: رییس اتحادیه شاید شخص خوبی باشد اما مال این کار نیست و عملکرد ضعیف این اتحادیه چه توجیهی دارد؟
اتحادیه زور بستن متخلفان را دارد
این شهروند آملی ادامه داد: اتحادیه آمار بدهد که چند درصد از آرایشگرهای آمل در این رشته حرفه ای هستند و چه کلاس های آموزشی رفتند؟ چه نظارتی بر روی آنها می شود؟ اصلا بگوید زورش به انها می رسد؟
هیچی جز اصلاح بلد نیستند
این پیر ارایشگری تاکید می کند« اگر شخصی به ارایشگاه مراجعه کرد و آرایشگر نتوانست در او تغییری ایجاد کنید که مشتری بپسندد بهتر است پروانه خودش را باطل کنید که در آن صورت تعداد ارایشگرهای حرفه ای سطح شهر به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد، به جرات می توان گفت که اکثریت آرایشگاه های سطح شهر جز اصلاح و سشوار ساده چیز دیگری بلد نیستند»
مدرک های بی ارزش
می گوید بعضی از شاگردانش مدرک A اتحادیه آرایشگری را داشتند اما در سطح اماتور بودند و تنها مدرک داشتد« برخی کلاس های که در سطح کشور برگزار می شود تنها به مدرک خلاصه می شود و شخص بعد از 3 ماه هیچ چیزی را یاد نمی گیرد و مدرکش هم در جای خاصی تایید نمی شود»
آرایشگاه های داخل کوچه
معتقد است اتحادیه چه نظارتی بر فعالیت برخی ارایشگاه ها داخل کوچه ها دارد؟ گاها دیده شده که چیزهایی آنجا به فروش می رسد که باعث سلب امنیت همسایه ها می شود و نیاز به دخالت نیروی انتظامی و اماکن است
لات بازی
خاطره ای از یکی از همکارانش تعریف می کند«یکی از دوستانم که چندین سال در این رشته فعالیت می کند به تازگی به یکی از کوچه ها رفت که تا مدت ها همسایگان نگاه مناسبی به او نداشتند که وقتی موضوع را پرس و جو کرد متوجه شد که ارایشگر قبلی با همسایگان درگیر می شد و با لات بازی برای نوامیس مردم مشکلاتی را ایجاد کرده که این نشان از عدم نظارت صحیح اتحادیه مربوطه است»
تعرفه رعایت نمی شود
«بسته به نوع کاری که می کنیم پول می گیریم» با این دیدگاه معتقد است که اکثریت تعرفه اتحادیه را رعایت نمی کنند و  اندازه خدمتی که می کنند پول می گیرند، از 10 تومن تا 250 هزار تومان و گاها بیشتر.
حین صحبت هایمان دو مشتری که صحبت های مارا شنیده بودند در خصوص آن با هم صحبت می کردند « یکی از دوستانم می گفت اینکه مردها موهای زن ها را کوتاه کنند در حال زیاد شدن است که این خیلی بده، همین هفته پیش بود یکی رو پلمپ کردند! »
البته فعالیشتان در صفحات مجازی هم افزایش پیدا کرده« هر زمان اینستاگرام باز می کنم یه آرایشگاهی منو فالو کرده، تو صفحه هم که میرم اندر مدل موهای عجیب و غریب و کلیپ های از شوخی های بد هست که آخر شخص بلاک میکنم!»

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در ادامه , بخوانید ....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :