دومین جشنواره ملی برنج و جشن خرمن با حضور استاندار مازندران، ائمه جمعه شهرهای آمل، فرماندار ویژه شهرستان آمل، رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، مسئولین و روستائیان ترویجان بخش دابودشت آمل برگزار شد.
دکتر ربیع فلاح در این جشنواره، با بیان اینکه مردم ما شایسته هرگونه خدمت، حمایت و پشتیبانی هستند؛ گفت: با توجه به سخنان مقام معظم رهبری و تاکیدشان بر روی نقاط محروم رویکرد مسئولین باید در این نقاط خصوصا روستائیان و تولیدکنندگان عزیز باشد.
به گزارش خبرنگار صبح آمل، وی افزود: تلاش دولت و رییس جمهور محترم بر این است تا خدمات شایسته ای به کشاورزان زحمتکش ارائه شود.
استاندار مازندر ان با اشاره به برگزاری جشنواره برنج با کیفیت بالا، اظهار داشت: سال 95 سال زراعی خوب بوده و توانستیم سیاست های دولت در خصوص کشاورزی مازندران را به خوبی مدیریت کنیم.
ربیع فلاح با بیان این مطلب که 25% مردم مازندران در بخش کشاورزی مشغول می باشند، گفت: 45% از جمعیت استان روستا نشین هستند که خوشبختانه با توجه به وجود جاذبه های فراوان گردشگری و بررسی های به عمل آمده در ستاد تسهیلات نوروزی 25% از گردشگران و میهمانان از روستاها بازدید کردند.
وی افزود: روستاها محل تولید، اخلاق محوری، و روستائیان مردمی دیندار با ارزش و با شخصیت هستند و با استقبال از میهمانان و با توجه به شرایط خاصی که دارند باید در جای خود مورد توجه قرار گیرند و اعتقاد ما بر این است که بحث مربوط به کشاورزی در روستاها نباید مختص محصولات زراعی و باغی و تنها بخشی از کارهای پردرآمد روستایی باشد بلکه هر کاری که در روستا باعث درآمدزایی می شود باید مورد توجه قرار گیرد.
استاندار مازندران خاطرنشان کرد: آمل شهری قدیمی و دارای جاذبه های اقلیمی، فرهنگی، علمی و تاریخی در استان مازندران می باشد و از طرفی حضور علمای عالیقدر و روسای دو قوه قوا در این شهرستان که برای این شهر و کشور تاریخ سازند هستند بر اهمیت آن افزوده است.
ربیع فلاح گفت: سال 95 سیاستهای دولت در استان در بخش کشاورزی موفق بوده و به لطف خدا و همت خود کشاورزان و سیاست های اتخاذ شده دولت، نتیجه کار در شالیکوبی ها و سر سفره مردم دیده شد که مرغوبیت برنج و دیگر تولیدات روستاها به نسبت سال گذشته بهبود پیدا کرده است. وی تصریح کرد: در بخش زراعت و برنجکاری و بعضی از محصولاتی که در تناوب اولویت کشت قرار دارند باید برنامه ریزی شود.
استاندار مازندران با اشاره به اهمیت امنیت غذایی گفت: با توجه به نیاز کشور و تحریم های موجود، کشاورزان عزیز باید تلاش کنند تا امنیت غذایی محصولات را برای هموطنان بیش از پیش فراهم کنند.ربیع فلاح با بیان اینکه شهر آمل با توجه به جایگاه ویژه اش در مقایسه با دیگر شهرستانها باید به عنوان پایلوت برنج کشور مطرح شود؛ اظهار داشت: دبیر خانه برنج در زمینه تحقیقات، فروش و صادرات باید راه اندازی شود تا با تشکیل کارگروه ها ضمن بررسی مشکلات راهکارهایی مناسب ارائه شود.
وی با تاکید بر بیمه کشاورزان گفت: استاندار مازندران از همه کشاورزان خواست تا با توجه به تغییر اقلیم و تکرار حوادث در اسرع وقت نسبت به بیمه محصولات کشاورزی و باغات اقدام نموده تا در صورت تکرار حوادث غیر مترقبه نسبت به جبران خسارات اقدام گردد. بنابراین بحث بیمه در تمام زمینه ها خصوصا محصولات زراعی و باغی باید در اولویت قرار بگیرد که در این زمینه دولت حمایت های خوبی را در غالب تسهیلات ارائه می کند ولی لازمه آن همراهی کشاورزان می باشد.
استاندار مازندران، خاطرنشان کرد: در زمینه بیمه روستایی سرمایه گذاری های خوبی صورت گرفته که مطابق آن کشاورزانی که به سن بازنشستگی رسیدند مورد حمایت دولت قرار می دهد تا امورات شان را بگذرانند.
ربیع فلاح، ادامه داد: مکانیزه کردن ماشین آلات و ادوات کشاورزی از جمله اقداماتی است که برای تولید برنج با کیفیت و مرغوب نیاز است.
وی تصریح کرد: بحث کاهش استفاده از سموم باید در دستور کار کشاورزان و مسئولان ذیربط قرار گیرد.
استاندار مازندران، به اهمیت باغداری اشاره کرد و گفت: در خصوص باغداری اقدامات خوبی صورت گرفته و با تشکیل ستاد امیدواریم در جهت فروش و صادرات محصولات کشاورزان دغدغه ای نداشته باشند.
ربیع فلاح با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره گفت: برگزاری دومین جشنواره ملی برنج و جشن خرمن در منطقه برنج خیز دابودشت از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است چرا که کشاورزان پس از کار طاقت فرسای داشت و برداشت، چنین مراسماتی را برگزار می کنند.امام جمعه دابو و دشت سر گفت: انتظار ما از دولت این است برنج طارم خصوصا برنج طارم دابو با توجه به برند کشوری که دارد ثبت ملی شود و آمل به عنوان پایتخت برنج کشور محسوب شود.حجت الاسلام والمسلمین مهدی تقی زاده با اشاره به سختی های کار کشاورزی از زمان کاشت تا لحظه برداشت؛ گفت: برای تولید برنج با کیفیت باید دستگاه ها و ادوات کشاورزی مجهز به پیشرفته ترین و مدرن ترین تکنیک جهانی روز باشد تا محصولات ما به هدر نرود.
وی افزود: مسئولان ذیربط در صدد هستند آنچه را که نیاز کشاورزان عزیز است فراهم و در اختیارشان قرار دهند.
امام جمعه دابو و دشت سر، بیان داشت: کارخانه داران ما دلسوز و برآمده از دل کشاورز هستند ولی در راستای ارائه محصولات بهتر نیاز به حمایت مسئولین محترم دولت تدبیر و امید دارند تا کارخانجات شالیکوبی سنتی به سمت شالیکوبی های صنعتی حرکت کنند آنگونه که هدر رفت کمتری داشته باشیم.حجت الاسلام تقی زاده، گفت: خوشبختانه با عنایت دکتر ربیع فلاح استاندار مازندران و نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی، برنج طارم در سبد غذایی مردم قرار گرفت و امسال هم قیمت برنج خوب بوده است که این مدیریت وی در کنترل بازار را می رساند.امام جمعه دابو و دشت سر با بیان اینکه اصحاب رسانه بازوی توانمند نظام هستند؛ گفت: قلم خبرنگار موجب پیشرفت و پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی است کما اینکه در عرصه های جهانی ما شاهدیم رسانه ها چه بلایی را بر سر نظام و فرهنگ کشورشان در می آورند و در این طرف رسانه های ما چگونه موجب ترقی و تعالی اندیشه های ناب در جهت خدمت رسانی به هموطنان عزیزمان شدند.
حجت الاسلام مهدی تقی زاده بیان داشت: یکی از اعتقادات اصیل ما که بیانگر فرهنگ اصیل ایرانی مان است اعتتقاد به مبانی دینی ما است.وی افزود: هر کشوری مراسمات آئینی منحصر به خاص خودش را دارد و نظام مقدس ما هم به همین حال است و مراسمات آئینی در هر منطقه ای برگزار می شود.
امام جمعه دابو و دشت گفت: سرخداوند متعال در آیات نورانی قرآن کریم در خصوص کشاورزی و مصادیق پیرامون آن«هوا، زمین، آب و خاک» به عنوان نعمت یاد کرده است.
حجت الاسلام تقی زاده افزود: یکی از باورها و اعتقادات ما در امر کشاورزی این است که ما کشاورزی را امری معنوی می دانیم چرا که در گذشته پدران ما پس از برداشت محصول با استعانت از خدا مال خود را پاک می کردند و از آنجائیکه پایه و اساس کار کشاورزی بر اصل اعتقادات دینی است لذا موجب برکت می شد.
وی با اشاره به سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل تصریح کرد:: رویکرد تلاشهای ما در راستای برگزاری دومین جشنواره ملی برنج با هزینه کم و نتیجه خوب است.
امام جمعه دابو و دشت سر با بیان اینکه کشاورزی در گذشته با توجه به سختی های فراوانش دارای برکت و از رونق خوبی برخوردار بود؛ گفت: در حال حاضر نیز با توجه به مدرنیته شدن ادوات کشاورزی هنوز آن اعتقاد و باور وجود دارد.حجت الاسلام تقی زاده خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که امروز ما با آن مواجهیم و کشاورز از آن رنج می برد استفاده از کمباین های چینی است که متاسفانه موجب فرسایش کارمان می شود و کشاورز از نخستین لحظات شروع به کارش در زمین تا موقع تبدیل و فروش فقط هزینه می کند که طی دو سال اخیر با درایت دولت تدبیر و امید و تلاش های نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس شورای اسلامی برنج طارم در سبد خرید کالا قرار گرفته که الحمدا… رونق خوبی هم پیدا کرد.
وی با اشاره به بسته حمایتی دولت؛ گفت: بسته حمایتی دولت باید از کشاورزی و تولیدات داخلی بیشتر شود تا شاهد پیشرفت در این عرصه باشیم برای رسیدن به این مهم ضرورت دارد در راستای رفع دغدغه کشاورزان گام های موثری برداریم.
امام جمعه دابو و دشت سر، ادامه داد: مردم ما حق شناس و قدرشناسند و شاکر نعمات الهی و در این راه شاهد تلاش های مسئولین در خصوص رفع مشکل کشاورزان هستند.
حجت الاسلام تقی زاده تصریح کرد: برنج طارم بخاطر عطر و طعم خاص خودش به عنوان برند ملی شناخته و عرضه می شود.
وی افزود: جشنواره با دو رویکرد ثبت ملی برنج و برطرف شدن مشکلات کشاورزان برگزار شد.امام جمعه دابو و دشت سر گفت: از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره تجهیزات ادوات کشاورزی و کارخانجات می باشد چرا که در راستای بهینه سازی محصولات برنج با کیفیت عالی بعضی از کارخانجات ما دچار فرسایش شدند که باید نگاهی توسعه محور به آنها داشته باشیم.
حجت الاسلام تقی زاده، اظهار داشت: تنها خواسته کشاورزان از دولت و در کنار آنها مسئولین ذیربط برطرف شدن مشکلات است تا با ارائه محصول بهتر به بازار، همه مردم بتوانند با قیمتی مناسب برنج مرغوب ایرانی را بخرند و سر سفره شان بگذارند.
وی افزود: از آنجائیکه خواسته یا ناخواسته ما یکی از کشورهای وارد کننده روغن جهانیم که در این خصوص مقام معظم رهبری تاکید و دستور ویژه برای کشت کلزا داشتند که امیدواریم مسئولین آن را در دستور کار خود قرار دهند.
یکی از اهداف برگزاری این جشنواره معرفی برنج طارم به عنوان برند ملی و توسعه مرکز برنج است و تلاش داریم تا برنامه در خود روستا برگزار شود که این جشنواره در روستای ترویجان که منطقه ای توریستی با جاذبه های گردشگری است و منطقه پهلم کتی انجام و به جای مکانای صنعتی در خود زمین های کشاورزی انجام شود.
بخشدار دابودشت گفت: یکی از وظایف بخشداران به عنوان مسئول سیاسی و نماینده تام الاختیار دولت زنده نگه داشتن آیین ها و نمادها و فرهنگ های یک منطقه است.
بهرام حیدری اظهار داشت: بخش دابودشت با داشتن قریب به 87 روستا با 82 شورای اسلامی و 76 دهیار با جمعیت حدود 45 هزار نفری می باشد و عملا بخش دابودشت از بسیاری از شهرستانهای استان بزرگتر باشد.
وی افزود: با هماهنگی به عمل آمده با دهیاران انشاء ا… در آینده ای نه چندان دور با روی کار آمدن گروههای متخصص در راس کار، گام های موثری را در جهت توسعه روستاها و کاهش مشکلات کشاورزان عزیز و زحمتکش بردارند.بخشدار دابودشت، خاطرنشان کرد: یکی از وظایف کمیته های فرهنگی، برگزاری مراسمات، آئین ها و جشن های ملی و فرهنگی است که این مهم با همکاری و همیاری دهیاران و دیگر مسئولین محلی و خود مردم انجام می گیرد.حیدری در خصوص برگزاری دومین جشنواره ملی برنج«جشن خرمن» بیان داشت: سال گذشته اولین دوره این جشن با جلوه خاصی برگزار شد که طی آن مرکز برنج شهرستان رونق گرفت امسال هم دومین جشنواره ملی برنج وجشن خرمن در سومین روز ماه مهر در بخش دابودشت آمل برگزار شد.
وی یکی از اهداف برگزاری این جشنواره را معرفی برنج طارم به عنوان برند ملی و توسعه مرکز برنج اعلام کرد و گفت: تلاش ما بر این بود تا برنامه در خود روستا برگزار شود که این جشنواره در روستای ترویجان که منطقه ای توریستی با جاذبه های گردشگری است انجام شدبخشدار دابودشت اذعان داشت: در سالجاری دولت تدبیر و امید با تدوین برنامه های اصولی قیمت برنج را تثبیت شده اعلام کرد که با این کار عملا کشاورزان راضی هستند که امیدواریم در آینده به آن رونق دهیم.
حیدری اظهار داشت: برگزاری نخستین جشنواره ملی سبب شد مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در آمل تشکیل و رونق بگیرد که این مرکز در آینده ای نزدیک فعالیت خود را آغاز نماید که تلاش آن در راستای حمایت از کشاورزان است.
وی تصریح کرد: تمام تلاش ما در راستای هر چه بهتر برگزار شدن این جشنواره نسبت به دوره گذشته است و تمام برنامه های روز مراسم از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تدارک دیده شده است.
عضو ستاد برگزاری دومین جشنواره ملی برنج نیز گفت: خبرنگاران انصافا در تمام عرصه ها بدون هیچ چشمداشتی و با شور و انگیزه ای وصف ناشدنی قلم می زنند و در این راستا گام های بزرگی بر می دارند.
عسگر توکلی با اشاره به بیانات معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) که فرمودند ستاد تبلیغات مهمتر از ستاد جنگ است؛ گفت: این سلاحی که در دستان خبرنگاران است در این برهه حساس از زمان که تمام دشمنان ما دارند بر علیه نظام دسیسه می چینند بسیار تاثیر گذار می باشد.
وی با بیان اینکه کشاورزان بهترین مخلوقات هستند؛ تصریح کرد: دولتها عوض می شوند و کشاورزان می مانند و اگر کشاورزان نباشند چرخه اقتصاد از حرکت باز ایستاده و فلج می شود.عضو ستاد برگزاری دومین جشنواره ملی برنج بیان داشت: این جشنواره در محیط خود روستا انجام گرفت و برگزاری آن خستگی را از تن کشاورز دور کرد که در این خصوص همه پای کار بودند تا به بهترین نحو ممکن صورت
پذیرد. محمد محمدی با بیان اینکه این جشنواره با رویکرد بومی محلی برگزار شد؛ خاطرنشان کرد: اهداف جشنواره در خصوص برند سازی برنج منطقه دابودشت آمل است و با توجه به اقدامات صورت گرفته در راستای برگزاری باشکوه این جشنواره امیدواریم برنامه در خور شان و جایگاه ویژه کشاورزان عزیز بوده باشد.
