قبل از همه گیر شدن تاکسی بی سیم در آمل، تاکسی تلفنی ها نقش موثری در جابجایی و حمل و نقل مردم داشتند اما گذر زمان باعث شد تا این صنف از چشم مردم و مسئولین دور و دورتر شود.
داشتن کارت سلامت، صلاحیت اخلاقی، عدم سو پیشینه از شرایط مورد نیاز راننده برای کار در آژانس تلفنی می باشد اما طبق گفته خود راننده های آژانس مدیران تاکسی تلفنی این مقررات را برای جذب نیرو نادیده می گیرند و نظارت مسئولین مربوطه بر تخلف مدیران و رانندگان آژانس ضعیف است.
یک شهروند آملی در تماس تلفنی با خبرنگار صبح امل گفت: روند فعلی به گونه ای است که گویا روز به روز بر تعداد مسافربرهای شخصی افزوده می شود اما راننده تاکید می کند که من در آژانس کار می کنم و این بین واقعیت و دروغ مشخص نیست. وی ادامه داد: این حرف زمانی به واقعیت نزدیک می شود که اگر شما به یک مرکز تاکسی تلفنی مراجعه کنید خواهید دیدکه اکثریت آنها برچسب و تابلو ندارند.
نصب نبودن تابلو آژانس و نبود تفاوت با شخصی های مسافربر
این شهروند آملی در گلایه از نصب نبودن تابلو آژانس تلفنی بر خودرو، گفت: تفاوت خودروهای تاکسی تلفنی با شخصی های مسافربر در خیابان تابلو آنهاست که رانندگان آژانس تلفنی از آن استفاه نمی کنند. وی ادامه داد: بسیاری از رانندگان در پاسخ به گلایه ام برای نداشتن تابلو، آن را از زیر صندلی خودرو بیرون آورده و نشان میدهند اما آن را بر روی خودرو نصب نمی کنند که این موضوع می تواند مشکلات زیادی را برای شهروندان ایجاد کند و در صورت نصب تابلو مردم با خیال راحت از تاکسی تلفنی ها استفاده می کنند
دیگر شهروند املی با گلایه از نبود نرخ مصوب گفت: من با تاکسی بی سیم از جاده نور تا هزار سنگر هفت هزار تومان کرایه دادم اما وقتی به تاکسی تلفنی زنگ زدم مبلغ کرایه را هشت هزار تومان اعلام کرد. وی تاکید کرد: هزار تومان مبلغی نیست اما این تفاوت نرخ جای سوال دارد.
نظارتی وجود ندارد
یکی از مدیران آژانس تلفنی با گلایه از وضعیت فعلی، با بیان اینکه تعداد تاکسی تلفنی هایی که مقررات را رعایت می کنند به تعداد انگشتان دست نمی رسد. گفت: بسیاری از راننده های آژانس فاقد کارت سلامت، صلاحیت اخلاقی، عدم سو پیشینه هستند و در گذشته و قبل از همه گیر شدن 1828 نظارت بیشتری در این خصوص بود اما هرچه می گذرد نظارت ها نیز کمتر می شود.
وی ادامه داد: دیده شده که بعضی تاکسی تلفن ها پارکینگ ندارند و پارک ماشین در جنب منازل مردم مشکلات زیادی را برای همسایگان ایجاد کرده است.
این مدیر آژانس افزود: اماکن و راهنمایی و رانندگی متولی امر می باشند اما وقتی از آنجا جواب نگرفتیم نامه به فرمانداری، شهرداری و شورا ارسال شد اما باز هم جوابی دریافت نکردیم، انگار آژانس تلفنی در آمل فراموش شده است.
مهلت دادن به ادامه تخلف
وی افزود: وقتی به اتحادیه مربوطه مراجعه کردیم و در این خصوص که فلان آژانس پروانه کسب ندارد تذکر دادیم آنها به اینکه ” مهلت دادیم” بسنده کردند در صورتی که در مقابل تخلف و جرم باید ایستاد نه اینکه با مهلت دادن مجوز ادامه این کار به آن بدهیم
این مدیر آژانس افزود: در یک بلوار امل آژانس هایی هستند که پارکینگ ندارند و به زودی پارکینگ آنها در فاصله ای به نسبت مرکزشان خواهد بود که خلاف قانون است.
دیگر شهروند آملی به نکته جالبی اشاره کرد و گفت: در بعضی نقاط آمل در هر 100 متر یک آژانس قرار دارد که این جای سوال پیش می آورد که مگر چند خانواده به ماشین نیاز دارند که وضعیت به این صورت درآمده است
وی تاکید کرد: به دلیل فشار اقتصادی و وضعیت بد اقتصاد مردم ماشینی به صورت قسطی می خرند و صبح تا شب در آژانس کار می کنند و همچنین بخشی از راننده های تاکسی بازنشسته های هستند که بعد از 30 سال خدمت به دلیل کفاف ندادن حقوق مجبور هستند شبانه روزی کار کنند.
اجرای قوانین در تاکسی تلفنی ها مشاهده نمی شود
غلامرضا حمیدی، رییس اتاق اصناف شهرستان آمل با بیان اینکه در قوانین صراحتا ذکر شده است که برای احداث تاکسی تلفنی و کسب پروانه نیاز به داشتن حداقل 200 متر زمین می باشد، گفت: این 200 متر برای باید در جهت پارکینگ، اتاق استراحت برای رانندگان، اتاق انتظار برای ارباب و رجوع و سرویس بهداشتی استفاده شود اما در واقعیت در اکثریت تاکسی تلفنی ها این موارد مشاهده نمی شود.
وی بخشی از این مشکل را واحد های صنفی دانست که در گذشته در این عرصه فعال بودند و ادامه داد: بالا رفتن قیمت اجاره زمین موجب تغییر مکان آژانس به نقطه دیگری می شود که استانداردهای تعریف شده رعایت نمی شود که این تخلف است.
حمیدی گفت: امروزه در کنار منازل و در کوچه و پس کوچه شاهد حضور آژانس هستیم که گاها این موضوع باعث مشکلاتی برای همشهریان و سبل آرامش آنها شده است
گزارشی ارائه نشده است
وی با تاکید بر اینکه نظارت بر تاکسی تلفنی ها بسیار ضعیف است، خاطرنشان کرد: متاسفانه تا به حال گزارشی در خصوص تخلفات مراکز تاکسی تلفنی توسط اتحادیه صنفی مربوطه به اتاق اصناف ارسال نشده تا ما براساس گزارش آنها برابر قانون در خصوص متخلفان تصمیمی بگیریم.
رییس اتاق اصناف شهرستان آمل با اشاره به گزارش های مردمی متعدد به اتاق اصناف در خصوص تخلفات تاکسی تلفنی گفت: بعضی موارد باعث ناراحتی همشهریان شده که ما خواستار برخورد اتحادیه مدنظر هستیم تا حقوق شهروندان حفظ و رعایت شود.
جواب تند در مقابل اعتراض
وی خاطرنشان کرد: شهروندان به اتاق اصناف مراجعه می کنند و می گویند راننده های تاکسی تلفنی در جلوی درب مغازه ما می نشینند و اگر اعتراضی هم صورت بگیرد با جواب تند پاسخ می شنویم.
حمیدی با اشاره به نقش راهنمایی رانندگی در ساماندهی تاکسی تلفنی ها و راننده های آنها گفت: باید مر قانون اجرا شود و راهنمایی رانندگی با متخلقان برخورد کند
وی با اشاره به شکایات گفت: جابجایی غیرمجاز و نداشتن پارکینگ و ایجاد مزاحمت برای همسایه ها و برخورد بد راننده با مسافر بخشی از تخلف است و شکایت دیگر مردم در خصوص نبود نرخ واحد و مصوب در این حوزه می باشد.
حمیدی در خصوص میزان شکایات گفت: جابجایی غیرمجاز به مکان دیگر، نرخ و دریافت کرایه غیرمعقول، برخورد نامناسب، به ترتیب از مهم ترین دلایل شکایت شهروندان می باشد.
سازمان تاکسیرانی هم وارد کار شده
رییس اتاق اصناف شهرستان آمل خاطرنشان کرد: در حوزه ناو مسافربری علاوه بر اتحادیه و تشکل های صنفی، سازمان تاکسیرانی هم منطبق بر حوزه نظارتی وارد این بخش شده که مورد استقبال اصناف نیز می باشد زیرا چهارچوب این سازمان مشخص است و عملکرد و رسالت آنها در کاهش ترافیک به عنوان راهبر و همچنین نظارت بر شکل و ظاهر تاکسی تلفنی ها است
وی گفت: تاکسی تلفنی باید تابلو و برچسب داشته باشد و اینکه زیر صندلی بگذارد و در زمان اعتراض مشتری آن را نشان دهد تخلف است و متاسفانه شاهد یکسری بداخلاقی صنفی در این قسمت هستیم که باعث سلب اعتماد و عدم رضایت مشتری را در پی داشته باشیم
شماره تماس برای طرح شکایت و تشویق و انتقاد
حمیدی خاطرنشان کرد: اگر همشهریان در خصوص موارد فوق شکایتی دارند می توانند در تماس با واحد نظارت و بازرسی اصناف با شماره تماس 442904070 شکایت خود را اعلام نمایند اما اولویت، مراجعه به اتحادیه مورد نظر و طرح شکایت به آنجا می باشد که اگر آنها در عرض سه روز بررسی و در 5 روز پاسخ ندهد شاکی می تواند شکایت خود را به اتاق اصناف آورده و ما مکلف به پاسخگویی هستیم
پارکینگ تاکسی تلفنی نباید با مرکز آن فاصله داشته باشد
رییس اتاق اصناف شهرستان آمل افزود: پارکینگ تاکسی تلفنی نباید با مرکز آن فاصله داشته باشد و طبق قانون محیط آژانس باید 200 متر باشد تا مدیر مرکز بر روز کار دفتری، ورود و خروج راننده های آژانس نظارت داشته باشد تا در صورت اینکه خطایی از طرف آنها رخ داد تذکرات لازم را به آنها بدهد.
وی با اشاره به تخلفات صورت گرفته در این بخش تاکید کرد: مردم در تماس با واحد بازرسی اتاق اصناف می گویند که راننده های تاکسی تلفنی در ابتدای کوچه می نشینند و سیگار می کشیند و گاهی مردها نیز به مشکل می خورند چه برسد به خواهر، همسر و دختر همسایگان و باید تاکید کرد که همه این تخلفات گفته شده اما رسیدگی صورت نگرفته است.
حمیدی با اعتقاد بر اینکه مدیران تاکسی تلفنی نیز هستند که قانون را رعایت می کنند، گفت: اگر اعتراضی صورت می گیرد نگاه ها باید به این صورت باشد که آنها دلسوز ما هستند و می خواهند باعث پیشرفت شوند پس اگر شکایت و انتقادی شد نباید پشت گوش انداخته شود.
صحبت های مردم و شکایات آنها و جناب اقای حمیدی رییس اتاق اصناف شهرستان امل مارا برآن کرد تا پای صحبت های حسین رسولی، رییس اتحادیه تاکسی تلفنی ها هم بنشینیم تا وی هم از مشکلات این صنف بگوید
حسین رسولی با اشاره به اینکه تمامی تاکسی تلفنی های آمل پروانه کسب دارند گفت: یکی از مهم ترین قوانین این صنف داشتن پارکینگ است و باید گفت که تمامی تاکسی تلفنی های در مسیر خیابان های اصلی شهر پارکینگ دارند و به مابقی که در کوچه ها هستند مهلت داده شد
وی گفت: 1828 زیر نظر شهرداری است و آنها در تمامی نقاط آمل پارکینگ دارند، چه ایرادی دارد برای حمایت از بخش خصوصی همکاری در راستای اجاره با قیمت پایین با صنف تاکسی تلفنی که بخش خصوصی است صورت گیرد.
رسولی ادامه داد: میزان درآمد مدیر تاکسی تلفنی در شرایط فعلی زیر 400 هزار تومان می باشد که اگر به این صنف کمک نشود ورشکست می شوند.
4500 راننده تاکسی
رییس اتحادیه تاکسی تلفنی ها افزود: 4500 راننده تاکسی در امل فعالیت می کنند که اگر مسئولین به داد این اتحادیه نرسد آنها نیز بیکار می شوند.
وی ادامه داد: در قوانین ذکر شده که آژانس باید 200 متر زمین داشته باشد اما مدیری که نمی تواند پانصد هزار تومان پول درآمدزایی کند چطور پنج میلیون اجاره دهد و این موجب برخی تخلفات می شود.
شهردار کمک کند
رسولی ادامه داد: به عنوان رییس اتحادیه تاکسی تلفنی باید جلوی تخلف را بگیرم اما چه ایرادی دارد که آقای شهردار، فرماندار و اعضای شورای شهر در یک جلسه صحبت ها و درد و دل مارا بشنوند تا شاید بتوان گوشه ای از مشکلات راننده های تاکسی نیز حل شود تا دیگر شاهد تخلفی که از عمد نیز نمی باشد در این صنف نباشیم.
وی گفت: راننده ها امین مردم هستند و از صبح تا شب در حال سرویس دهی به مردم هستند و در برخی مناطق محروم شهر نیز همین راننده های تاکسی تلفنی هستند که ایجاد امنیت کردند.
این مسئول با اشاره به اینکه95 درصد راننده های تاکسی آمل دارای کارت صلاحیت می باشند گفت: با همکاری مناسب راهنمایی رانندگی اگر راننده دارای کارت صلاحیت نباشد و همچنین ماشین وی برچسب و تابلو نداشته باشد برخورد قانونی با متخلف صورت می گیرد
وی با اشاره به آمار سال 95 گفت: 420 مورد جریمه در این خصوص گزارش شده و 6 تاکسی تلفنی نیز به دلیل نداشتن پروانه، جابجایی غیرمجاز، نداشتن پارکینگ پلمپ شده تا با رعایت قانون دوباره بازگشایی شوند.
رییس اتحادیه تاکسی تلفنی ها افزود: بازرس اتحادیه به صورت هفتگی در حال بررسی تاکسی تلفنی ها می باشد تا در صورت تخلف تذکر داده شود
رسولی ادامه داد: شماره تماس 43291315 الی 14 برای شهروندان است تا انها با انتقاد، پیشنهاد خود مارا در این مسیر یاری نمایند.
البته قابل به ذکر است که در گزارش میدانی خبرنگار صبح آمل تخلفات واضحی در بلوار طالقانی، بلوار ولایت، کلاکسر صوت گرفته و شاید اتحادیه تاکسی تلفنی ها به تنهایی برای این امر کافی نباشد و نیاز به نشست در شهرداری و شورا می باشد تا 4500 راننده تاکسی آمل ساماندهی شوند.
