به بهانه پانزدهم خرداد (روز جهانی محیط زیست) برای محیط زیست کشورمان مادری نکردند

برای کسانی که دوست دارند نشان دهند زنان در سیستم مدیریت کشورمان جایگاهی والا دارند که قطعا دارند و قانع کردن آن دسته از منتقدانی که می گویند چرا زنان هیچ وقت در کابینه دولت حضور شایسته ای  ندارند، سازمان محیط زیست کشورمان گویی، جای مناسبی است که طی چندین سال اخیر، سرنوشت محیط زیست را به دست زنان سپرده است.
کشورمان با تولید سالانه 381 میلیون تن دی اکسید کربن در جهان  رتبه‌ی هجدهم را دارد و از عمده ترین تولیدکنندگان گازهای  گلخانه ای است.
بخش حمل و نقل کشورمان 85  درصد از کل آلاینده های زیست محیطی را در بر دارد تاکنون بیش از 95 تن از محیط بانان و 400 جنگلبان در کشورمان بدست  سوداگران به شهادت رسیدند .
– در ماه های اخیر لاشه 79 دلفین در سواحل بندرجاسک پیدا شد.
– دریاچه ی بختگان خشک شد
– تهدید آب شرب مازندران با نیترات و …
اینها حوادثی تروریستی نیست که در آنها گروهی قصد دشمنی و خرابکاری در کشورمان را داشته باشند، بلکه مهم‌ترین تیترهای خبرگزاری‌های کشورمان است سازمان عریض و طویل  محیط زیست کشورمان هم تنها نظاره‌گر اتفاقاتی است که هر روز در گوشه و کنار بخشی از پیکره طبیعی کشور را از میان می برد
البته ناگفته نماند این بی توجهی تنها محدود به سالهای اخیر نیست چرا که ندیدن طبیعت در ایران و راحت گذشتن از کنار تخریب آن خصلتی است که همه مسئولان در سال‌های متمادی به آن  مبتلا بوده اند.
اما تخریب گسترده کوهستانها به بهانه جاده سازی، تعبیه لوله‌های گاز در مناطق حفاظت شده تاسیس واحدهای پتروشیمی در شمال کشورمان و خشک شدن بیشتر تالاب ها و آتش زدن آنها تنها بخشی از خرابی ‌های زیست محیطی  در سال های اخیر می باشد. اندکی تامل در وضع موجود نشان می دهد که اوضاع زیست محیطی  در کشورمان بسیار غمبار است  یا وقتی که می شنویم :
– در طولانی ترین قنات کشور  ( قنات زارچ در گیلان) مملو از فاضلاب  های بیمارستانی شد
– وجود فاضلاب کارخانه نمک مراغه در دریاچه ارومیه
– شکار غیر مجاز حیات وحش  کرمان را تهدید می کند
– ساخت سدها بدلیل ذی نفع بودن وزارت نیرو که فقط محدوده  سد مورد ارزیابی قرار می گیرد و نقاط پایین دست و بالا دست آن منظور نمی شود.
– مرگ  حیواناتی که دل دوستداران طبیعت را به درد می آورد چرا که آنها بدون آنکه تهدیدی برای کسی باشند تنها به خاطر اینکه برای دفاع از خود کاری از دستشان بر نمی‌آمد ناخواسته قربانی اشتباهات و بی تدبیری‌ انسان ها می شوند. درست همان اتفاقی که برای یک قلاده پلنگ نادر در ایذه خوزستان افتاد.
و یا این که نا آگاهی در استان لرستان موجب مرگ دسته جمعی ماهیان زرد پری شد اگر قرار باشد اتفاقات رخ دادخ در حوزه محیط زیست در سال  بازخوانی شود فهرست بلند بالایی از ناکارآمدی ها ردیف می شود که فقط موجب آزار  محیط دوستان را فراهم می آورد. . البته کشوری که توسعه بی هیچ توجیهی به محیط  زیست از الگوهای قرن نوزدهمی برای آن بهره می گیرد بی گمان دفاع از محیط زیست و ایستادن و مقاومت برای حفاظت از آن کاری است دشوار که در مرحله اول  نیازمند برنامه‌های آموزشی لازم در این زمینه و مشارکت  عموم مردم در حفاظت از محیط زیست و طبیعت است.

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در ادامه بخوانید ....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :